Selvhjælp mod stråling

Er det umagen værd at udvikle 5G se mere her:
https://nejtil5g.dk/dokumenter/er-det-umagen-vaerd-at-udvikle-5g/
Om Fibernet se mere her:
https://nejtil5g.dk/dokumenter/fibernet/

Se også her:
Protect Your Family from EMF Pollution
Jeromy Johnson er ingeniør og havde en succesrig karriere i Silicon Valley, indtil han fik negative sundhedseffekter fra den trådløse teknologi og den øvrige elektrosmog.
Hans websted kan hjælper med hurtigt at reducere den elektromagnetiske forurening i dit liv. Der er også mange praktiske løsninger, hvis du allerede oplever virkningerne af EMF-forurening.
https://www.emfanalysis.com

EHS foreningens råd
http://www.ehsf.dk/gode-raad.htm

Rådet for Helbredssikker Telekommunikation
https://helbredssikker-telekommunikation.dk/løsninger

Indhold:
Elektrosmog
Mobiltelefonen
Afskærmning
Gode råd
Wi-Fi
Smart Meters
Diverse sider med hjælpemidler mod stråling

Hvad er elektrosmog?

Vi udsættes konstant for elektromagnetiske påvirkninger, fordi hvert molekyle, hver atompartikel, har et elektromagnetisk felt. Solen og Jorden producerer også elektromagnetiske felter. For fire generationer siden var disse elektromagnetiske felter harmløse for os: Enten var de for svage til at påvirke os, eller også støttede de livet, som sollys.
Men med udviklingen af elektrisk strøm og alle dens moderne manifestationer har vores naturlige miljø udviklet sig til et tæt vævet netværk af flere udstrålende kilder. Vi henviser til denne overdrevne tæthed af stråling som “elektrosmog.” Fra at være usynlig, uhørlig og mærkbar kun for meget få mennesker, er elektrosmog nu blevet en konstant trussel mod vores helbred.
Hvordan skabes elektrosmog?
Elektrosmog skyldes akkumulering af forskellige elektromagnetiske påvirkninger i et område. En enkelt strålingskilde, såsom en sengelampe, genererer et elektromagnetisk felt, der kan være potentielt skadeligt, men er ikke alene elektrosmog. Stærkere strålingskilder, såsom Wi-Fi-routere og smartphones, skaber elektrosmog af sig selv.
En kombination af kilder kan også være problematisk: et radiostyret ur, tv og en trådløs telefon i et rum på samme tid ville generere elektrosmog. Høj intensiv stråling, fra mobilmaster, mobiltelefoner, trådløse telefoner (DECT stråling), Smart Meters, el ledninger, og selv den trådløse teknologi i naboens lejlighed eller hus øger eksponentielt mængden af elektrosmog i vores hjem.
Hvilke typer elektrosmog er der?
Elektromagnetiske jævnstrømsfelter (DC)
Menneskeskabte jævnstrøms- eller DC-felter er relativt sjældne og er de mindst skadelige for mennesker.
I modsætning hertil ændrer skiftende felter deres retning. Strømmen i vores hjem danner et vekslende felt med en frekvens på 60Hz. Det betyder, at den effektive retning af feltet ændrer sig tres gange i sekundet.
Vekselstrømsfelter med lav frekvens
Vekslende elektromagnetiske felter er kendetegnet ved høj og lav frekvens.
Alle kabelbundne felter har en lav frekvens med et typisk interval fra 1Hz til 30.000 Hz. Højspændingsledninger bære også lav frekvens, vekselstrøm, som ender som 50/60Hz, som er nødvendigt i hver husstand. Spændingen på den anden side kan være mellem 10.000 og en million volt.
Et hus skaber med alle sine skjulte og synlige ledninger samt ledninger til apparater, enheder og lamper, et stort, lavfrekvent vekselfelt. Dette felt kan udvides til metaller og våde byggematerialer i områdets umiddelbare nærhed. Som følge heraf udsender væggene og gulvene i de fleste tilfælde et tilsvarende stort elektromagnetisk felt.
I lavfrekvente felter skelner vi stadig mellem det magnetiske og det elektriske felt.
Magnetfeltet
En flydende strøm genererer magnetfelter, så uanset hvor apparater eller lys tændes, produceres et magnetfelt. Det kan måles enten i nano Tesla (nT) eller i milli Gauss (mG).
Det elektriske felt
Elektriske felter er til stede overalt, hvor ledninger og ledninger bære elektricitet, selv når ingen apparater eller lamper er tændt. For eksempel udsender forlængerledninger under din seng et elektrisk felt, mens du sover. Dette felt måles i volt pr. meter (V/m).

sources of Electrosmog
Mobilmaster og Small Cells er stærke kilder til elektrosmog. Stort set placeret på hustage udsender de radiofrekvensstråling, der truer vores helbred.


Vekselstrømsfelter med høj frekvens
Højfrekvente vekselfelter trænger ind i vægge og kan ikke slukkes. De har altid en sender, der genererer dem. De behøver dog ikke en modtager for at have en effekt på dig.
Som eksempler på disse felter kan nævnes:

 • Mobiltelefoner (GSM, UMTS, LTE osv.)
 • Mobilmaster og Small Cells
 • Trådløs telefonstråling (DECT)
 • Mikrobølgeovne
 • Wi-Fi (trådløst internet)
 • Bluetooth
 • Radar
 • CB-radio
 • Gps

https://swissharmony.com/what-is-electrosmog/
Om hvordan elektrosmog skader:
https://swissharmony.com/what-is-electrosmog/why-is-electrosmog-harmful/

Mobiltelefonen

Din mobiltelefon/smartphone er den største kilde til mobilstråling. Du kan derfor minimere strålingseksponeringen drastisk ved at slukke for mobilen eller som minimum sætte den på flyfunktion, når du ikke bruger den.

Sundhedsstyrelsen anbefaler faktisk at du ikke mobiltelefonen under transport. Når din enhed konstant leder efter en ny sendemast, kan den gå over tilladte SAR værdi.

Du kan også sætte din mobil til at modtage 3G i stedet for 4G. Her skal man dog være opværksom på, at hvis din telefon skal arbejde alt for meget for at finde sendemasten har det den modsatte effekt. LTE er 4G, 3G hedder UMTS, HSPA+, WCDMA eller Turbo3G og 2G EDGE eller GSM.

Det kan ikke siges for tit: Din smartphone er altid aktiv og udsender stråling, selv når du ikke bruger den 
Din smartphone må aldrig være i kontakt med din krop eller hovedet. Den er nemlig altid aktiv og udsender stråling, selv når du ikke bruger den til at foretage et opkald. En eksponering der ofte er helt ukendt af brugerne.
Hvordan beskytter du dig?

 • Undgå så vidt muligt den direkte kontakt af din mobiltelefon med din krop:
 • Lad den aldrig være i lommerne (bukser, skjorter osv.).
 • Holde den ikke i hånden, men læg den i nærheden af ​​dig, hvis du ikke bruger den.
 • Læg den slet ikke i din bh hvis du er kvinde
 • Brug altid tasker eller udvendige lommer på jakker og frakker, når du rejser med din smartphone.
 • Brug stemmekommandoer til at starte et opkald eller søgning.

Ring aldrig med mobiltelefonen ved øret:

 • Brug højttaler- eller videofunktionen på din smartphone.
 • Til “fortrolige” samtaler skal du bruge et håndfrit sæt kaldet “Air tube”. Det medfølgende sæt vil koncentrere strålingen i øregangen. Ledningen fungerer som en antenne.
 • Og vigtigst brug altid områder med god dækning (3 og 4 søjler på din mobilskærm)
 • Undgå at foretage telefonopkald, mens du rejser (bil, tog, metro osv.) Eller i områder med dårlig forbindelse (1 og 2 barer på din mobilskærm). Når din mobiltelefon tændes, vil du blive eksponeret endnu mere.

Overhold hvileperioden, som er afsat til søvn:

 • Læg aldrig din smartphone under hovedet eller puden
 • Læg den væk fra din seng og om muligt i flytilstand (din mobiltelefon vil påvirke din ro og din psykologske balance på grund af en forringet og ikke afslappet søvn)

Og til patienter og andre med hjerteimplantater:

Afskærmning

Afskærmning af RF-stråling med aluminiumsskærm.
https://youtu.be/s-oJnvCZrt4

Skærmning
Artikel af Kim Horsevad, 2017.
Når man afskærmer mod mikrobølger – eller andre radiofrekvente felter – er der tre grundlæggende vigtige begreber, nemlig skærmning, absorbering og dæmpning.
Sidens indhold:
Skærmning – Faraday-buret
Absorbering
Dæmpning
Materialevalg
Jording af skærmningsmateriel
Skærmning og Schumann-frekvensen
Skærmende Beklædning
Artiklen findes her:
http://ehs-teknik.dk/skaermning.html#Materialevalg

Gode råd

Afstanden er din ven
Når du taler i mobiltelefon, placer da mobiltelefonen så langt væk fra din krop så vidt muligt. Når det er muligt, så brug højttalertelefontilstanden eller et kabelforbundet headset (ikke et trådløst headset, ikke et trådløst øreprop). Det elektromagnetiske felt (stråling) er en fjerdedel af styrken i en afstand af to tommer og halvtreds gange lavere ved tre fod. Hvis du streamer, eller hvis du downloader eller sende store filer, prøv at holde telefonen væk fra dit hoved og krop.

Placer ikke din bærbare computer på dit skød

Bærbare computere og tablets skal placeres på et bord, ikke på skødet. I manualen vil du normalt finde en angivelse på minimum 20 cm fra kroppen. Når du slukker for den trådløse funktion på din enhed fjernes RF- (Radio Frequency) elektromagnetisk stråling, men fjerner ikke ELF’s (Extremely Low Frequency) elektromagnetiske stråling – så placer altid elektronik på et bord.

Mobiltelefoner og tabletter anbefales ikke til børn og småbørn

Børns kranier er tyndere end voksne ”, og deres hjerner er stadig under udvikling. Stråling fra mobiltelefoner trænger derfor dybere ned i deres hjerner og vil sandsynligvis forårsage større skade. American Academy of Pediatrics oplyser, at mobiltelefoner og lignende enheder ikke anbefales til børn eller småbørn.

Virtuel Reality med transmission af mobiltelefoner udsætter hjernen og øjnene for mikrobølgestråling

American Academy of Pediatrics har udvidet sine eksisterende henstillinger om begrænsning af brug af mobiltelefoner til børn og teenagere. Mobiltelefoner er ikke legetøj, og de ikke anbefales til spædbørn og småbørn at lege med.

Undgå til enhver tid at bære din mobiltelefon på din krop

Bær ikke en tændt mobiltelefon i lommen eller bh’en. Mobiltelefoner udsender konstant stråling, også når du ikke bruger dem aktivt. Sluk dem fuldstændig, før du bærer dem nær din krop. Dr. John West, direktør for kirurgi ved brystlinkcancercentre, siger, at der kan ses en voksende tendens til brystkræft blandt unge kvinder, som ellers ikke har haft brystkræft i deres familie. Han ser unge kvinder udvikle tumorer, når de placerer deres mobiltelefoner i deres bh. Da han optrådte hos The Dr. Oz udtalte han, at kvinder, der placerer deres mobiltelefoner i deres bh’er, leger med ilden.

Beskyt din fertilitet

Strålingen har vist sig at skade sædceller og æggestokke. Mange mennesker flytter telefonen væk fra hovedet for at reducere eksponeringen, og ned til deres overkrop, men glemmer, at en mobiltelefon eller bærbar computer ved maven resulterer i højere stråleoptagelse af reproduktionsorganerne.

Undgå at bruge din mobiltelefon inden i rum, der er omgivet af metal som en bil, elevator, bus, tog eller fly

Metalomgivelserne reflekterer bølgerne inde i køretøjet, hvilket ofte øger din strålingseksponering. Du udsætter endvidere også passivt andre personer i nærheden af dig (børn, gravide kvinder og andre voksne) for telefonens elektromagnetiske strålingsfelter, og deres eksponering øges ofte, når de er inde i disse metalindkapslinger.

Sov ikke med din mobiltelefon i sengen eller i nærheden af dit hoved

Forskning viser, at søvn forstyrres af mobiltelefonstråling. Sov ikke med det under eller i nærheden af din pude. Har du brug for et vækkeur? Du skal blot indstille telefonen til “fly” eller “fly” eller “off-line” -tilstand, hvilket stopper “trådløse” elektromagnetiske feltemissioner. Sov ikke med din telefon i din seng eller i nærheden af dit hoved. Medmindre telefonen er slukket eller i flytilstand, skal du holde den mindst et par meter væk fra din seng.

Minimer taletid og brug tekstmeddelelser og højttalertelefon

Kommuniker via tekstbeskeder og højttalertelefon for at begrænse varigheden af eksponeringen og nærhed til kroppen. Hold telefonen væk, væk fra din krop, når du trykker på “send”, og lad ikke din telefon hvile mod underlivet, mens du sms’er.

Undgå at bruge din mobiltelefon, når dit signal er svagt

Eller når du bevæger dig i høj hastighed, såsom i køretøjer (bil, bus, tog eller fly) og elevatorer, som strømmen øges automatisk at udsende en maksimal stråling, fordi telefonen gentagne gange forsøger at oprette forbindelse til nærmeste netværksantenne. Jo svagere signal, der er angivet på mobiltelefonens display, jo stærkere signal udsætter mobiltelefonen. Jo stærkere signalet er, jo større er den stråling, der leveres til din krop.

Brug en kablet fastnet telefon til de fleste samtaler

Videresend din mobiltelefon til fastnet, og sluk derefter for mobiltelefonen uden at gå glip af et opkald. Biologiske virkninger kan relateres til både styrken af mobiltelefonens stråledosis og eksponeringens varighed. Brug en kablet fastnet (ikke en trådløs telefon, fordi trådløse telefoner bruger elektromagnetisk mikrobølgeteknologi ligesom mobiltelefoner). Kablet fastnet har ingen stråleemissioner og er det bedste valg.

7 MÅDER TIL AT OPNÅ ET STRÅLEFRIT SOVEMILJØ 
Tager du telefonen med dig i seng for at den skal vække dig hver morgen? 
Det er videnskabeligt bevist at elektromagnetisk stråling er søvnforstyrrende. Gå f.eks. ind i databasen hos Environmental Health Trust og undersøg mere. (1) Enkle tips til at holde soveværelse fri for trådløs stråling:

 • Regel nr. 1 – sov med din partner eller pude, IKKE din mobiltelefon.
 • Når det kommer til Wi-Fi, er placering nøglen. Ideelt set skal soveværelserne være fri for søvnforstyrrende genstande som trådløse devices, elektronik, routere, skærme og især babymonitorer.
 • Sluk for alle trådløse enheder om natten, så strålingseksponeringen reduceres, mens du sover (routere, spilkonsoller, trådløse hjemmebase til mobiltelefoner, mobiltelefoner). Overvej at købe en switch eller timer til din trådløse router for at slukke den om natten – en billig og nem løsning.
 • Oplad telefoner, tablets eller enheder langt væk fra soveværelset.
 • Brug batteridrevne vækkeure, fordi elektriske ure udsender høje elektriske felter, der også påvirker melatonin (søvnhormonet).
 • Skal du bruge en telefon som vækkeur, så slå flytilstand TIL. Deaktiver wi-fi, bluetooth samt indstillingen for placering.
 • Elektronik eller elektriske ledninger kan være usikre, det er bedst at holde dem ude af soveværelset.

Kilder:
https://ehtrust.org/key-issues/cell-phoneswireless/screens-and-sleep/
Forslagene er fra WeAreNotSAM:
https://wearenotsam.com/blog/7-ways-to-create-an-emf-free-sleep-sanctuary/

American Academy of Pediatrics (AAP) støtter gennemgangen af strålingsstandarder for mobiltelefoner i et forsøg på at beskytte børns sundhed, afspejle de aktuelle mønstre for brug af mobiltelefoner og give meningsfuld forbrugeroplysning. At give forældre information om potentielle risici og bevæbne dem de oplysninger, de har brug for til at tage oplyste beslutninger for deres familier. AAP går ind for mere forskning i, hvordan eksponering af mobiltelefoner påvirker menneskers sundhed på lang sigt, især børns sundhed.

Headset/Air Tubes:
Høretelefonerne er baseret på den patenterede AirTube anti-mobilstrålingsteknologi, hvor de sidste 15 cm af ledningen er erstattet med et tyndt luftrør, hvilket bevirker at strålerne fra mobiltelefonen ikke når op til hovedet, som det er tilfældet med almindelige hovedtelefoner med kobberledning.
https://radicover.dk/hovedtelefoner-antistraling-fashion-stereo-hvid-solv-universal
https://www.e-safewear.com/airtube-headsets

Wi-Fi

Din Wi-fi router er også et problem 24/7. Køb et kabel og sluk for Wi-Fi på routeren. Som udgangspunkt skal du have kablet alt dit udstyr: Den stationære, den bærbare, Ipaden, printeren m.m. Husk også dit fjernsyn. Streamer du i husstanden, kører det over din Wi-Fi med mindre du har kablet fjernsynet til routeren.

Wi-Fi fri mobil.
En lille video med billeder af hvordan man kan koble sin mobilpå nettet uden at bruge mobilens data og uden at bruge Wi-Fi fra sin router, men med kabel. Kan for øvrigt også spare mobil data og dermed måske et billigere abonnement. Videoen er med still billeder så det måske er nemmere at følge med og se de enkelte ting på nærmere hold. (Der bliver ikke talt på videoen så du kan slå lyden fra hvis du ikke vil høre musikken i baggrunden).
https://vimeo.com/391671334

Hvordan man kobler sin iPad til trådet internet.
https://youtu.be/bhWSCDD8KVk

Re-Inventing Wires: The Future of Landlines and Networks
Timothy Schoechle, PhD. 2018
http://electromagnetichealth.org/wp-content/uploads/2018/02/ReInventing-Wires-1-25-18.pdf

Smart Meters

Se mere her:
https://nejtil5g.dk/smart-meters/smart-meters/

Diverse sider med hjælpemidler mod stråling

Radiodoktoren, sundhedskonsulenten og læge Carsten Vagn-Hansen kommer med nogle gode råd på hans hjemmeside:
http://dk4doktoren.dk/2013/11/06/el-folsomhed

Du bedes selv undersøge, hvordan de forskellige produkter og anbefalinger fungerer og virker, og evt. høre om andres erfaringer. Henvisningerne her er muligheder:
https://qliving.com/produkt-kategori/emf-straalebeskyttelse/
https://www.radiationhealthrisks.com/
https://www.defendershield.com/defend-yourself-against-cell-phone-radiation-ben-greenfield-podcast/

Dr. Klinghardt gennemgår i videoen virkningen af Electrosmog (EMF’er) og BioPure-produkterne, som han anbefaler til at tackle de negative effekter, af den daglig eksponering. Produkterne inkluderer: BioPure Brazilian Green Propolis Tincture, Liposomal Melatonin Phospholipid, Cilantro Tincture, Rosmarin Tincture, Springtime, Anti-Wave beklædning og Mini GeoCube. Alle produkter, der anbefales i Dr. Klinghardts ElectroSmog-program, kan findes her:
https://biopureus.com/.
https://youtu.be/neY6W-npqSY

Please follow and like us:

Comments

 1. Ragna Jakobsen

  Godt ved airtube at strålingen stopper før øret, men hvad med de dele af ledningen, som der er stråling i, de stråler jo faktisk så andre steder på kroppen! ?

Tilføj en kommentar

Solve : *
8 × 15 =