Påstand: Når du er så stærk modstander af teknologi, hvorfor bruger du så selv en mobiltelefon og computer?

Fakta:
Sandheden er, at de fleste mennesker i ‘Nej til 5G bevægelsen’ omfavner teknologien, men er bevidste om de kendte risici i forhold til elektromagnetisk stråling og de effekter strålingen har på vores sundhed. Ikke mindst er de i stand til at håndtere teknologien på en mere sikker måde den daglige omgang med teknologien.

For den gruppe mennesker der er ramt af elektromagnetisk hypersensitivitet (EHS) kan konsekvenserne dog være særdeles alvorlige.

Hvordan omgår du teknologien mere sikker?

Artiklen fra Environmental Health Trust giver dig forskellige måder du kan bruge teknologien mere sikkert:

Rådene i overskrifter

Afstand er vigtig
Et grundlæggende, meget vigtigt koncept er “Afstand er din ven.” Mængden af trådløs stråling, der absorberes i mennesker, falder meget hurtigt, når du øger afstanden fra trådløse enheder.

Identificer kilderne i dit hjem
En liste over trådløse enheder der findes i de fleste hjem: computere, smarte højttalere, Wi-Fi-router, spillekonsoller, trådløse telefoner, trådløs mus, mobiltelefoner og trådløse sikkerhedssystemer.

Brug “flytilstand”
“Flytilstand”, er en indstilling på din trådløse enhed, der stopper strålings emissionerne. På nogle enheder slukker flytilstand kun mobilantennen, hvorfor du skal kontrollere og slukke for deøvre antenner, der kan være tændt, såsom Wi-Fi eller Bluetooth.

Få en fastnettelefon med ledning
Trådløse telefoner udsender stråling ligesom mobiltelefoner. Fastnettelefoner med ledning har ingen trådløse strålingsemissioner.

Reducer din eksponering for stråling fra din mobiltelefon
Minimer din samlede brug mobiltelefonen. For voksne, der skal bruge en mobiltelefon:

 • Brug telefonens højttaler eller headset med ledning for at holde telefonen væk fra din hjerne og krop. Når du ikke bruger telefonen, skal du slukke den eller indstille telefonen på flytilstand samt sætte Wi-Fi og Bluetooth til OFF.
 • Brug sms’er i stedet for taleopkald og lad ikke din mobil hvile mod dit underliv, mens du sms’er.
 • Bær ikke en tændt mobiltelefon i lommen eller bh’en.
 • Slå automatiske opdateringer fra. Mobiltelefoner udsender stråling konstant, selv når du ikke aktivt bruger dem. Selvom du slukker for trådløse antenner, udsender de stadig magnetfelter, så sluk dem 100%, før du bærer dem tæt på din krop.
 • Børn bør ikke bruge mobiltelefoner undtagen i nødsituationer.

Sluk enheden, når den ikke er i brug
Det bedste er at du kabler alle dine enheder, men et første skridt kan være at slukke for dine enheder, når de ikke er i brug.

Tilslut dine enheder med kabler
Tilslut hjemmetelefoner (fastnet), internet, printer, højttalere og andet trådløs underholdningsudstyr skal med kabel og slå alle de trådløse funktioner fra.

Sluk for trådløse enheder, når du kører
Sluk mobiltelefoner og trådløs forbindelse i køretøjer. Dels distraherer de chaufføren, selvom de er håndfrie, men metalomgivelserne i bilen skaber strålingshotspots inde i fører- og passagerområderne i dit køretøj.

Beskyt børn og gravide kvinder
Gentænk, hvordan du bruger mobiltelefoner, når du er i nærheden af børn. Børns kranier er tyndere end voksnes, og deres hjerner udvikler sig stadig. Derfor trænger stråling fra mobiltelefoner dybere ind i deres hjerner og kan forårsage mere skade. Brug f.eks. ikke en mobiltelefon, mens et spædbarn er på dit skød, og bær ikke din mobiltelefon i din bæresele.

Beskyt din søvn
Rigtig mange børn og unge sover hver nat med deres mobiltelefon under deres pude. Den trådløs stråling og det blå lys påvirker vores søvn. Så sørg for at slukke for alle skærme og elektronik i god tid før sengetid.

Læs det med småt: Hold enheder væk fra dit skød
Alle producenter af trådløst udstyr anbefaler, at hver trådløs enhed skal være i en vis afstand fra menneskelige kroppe og hjerner. Instruktioner til mobilen angiver, at enheden er strålingstestet i en afstand fra din krop – nogle gange omkring 1,5 cm. Printere, computere og trådløse routere instruerer, at afstanden mellem enheden og en menneskekrop skal være mindst 20 cm. Disse afstande beskytter dig kun mod akut opvarmning og ikke mod de langsigtede biologiske effekter.

Udskift dit smartmeter med en analog elektrisk måler
Om muligt sørg for at du og dine naboers forsyningsmålere er analoge og ikke digitale eller trådløse.

Reducer signalets effekt
Bliv bevidst om de situationer, hvor din mobiltelefon eller trådløse enhed får kraftigere trådløse strålingsemissioner, så du kan eliminere eller reducere din brug i disse situationer. For eksempel udsender din enhed mere stråling, når du rejser i en bil, bus eller tog, når du streamer lyd eller video eller downloader store filer i områder med lav modtagelse, og når flere applikationer er åbne eller kører i baggrunden på din enhed.

  Når 5G med tiden bliver fuldt udrullet, bliver valget af, hvor megen eksponering, du bliver udsat for, stort set fjernet. Hvorfor? 

  Med 5G bliver de eksisterende mobilmaster ikke bare opgraderet, men det betyder også, at de såkaldte ”Small Cells” bliver opsat på rigtig mange offentlige områder, på lygtepæle og gadelamper ved dit hjem, i parker og ved skoler og andre offentlige institutioner.

  Samlet stigning i den elektromagnetiske stråling
  Ligesom mobilmaster genererer de mindre trådløse antenner elektromagnetisk stråling. De opdaterede 4G og 5G sendere vil øge det samlede strålingsniveauer i miljøet. 5G vil ikke kun udnytte de eksisterende frekvenser, men vil også bruge mm bølger og sub-millimeter bølgefrekvenser.

  Når vi ser på sundhedsmæssige konsekvenser af 5G, skal vi derfor se på de kumulative virkninger af samtlige teknologier og de frekvenser, der er i brug. Der er ingen tilstrækkelige undersøgelser af 5G i det højere frekvensområde (24 til 100 GHz). 5G må derfor ses som et eksperiment på befolkningen.

  Flere råd finder du bl.a. her:

  De øvrige påstande finder du her:

  Læs mere her:

  Hvad vil 5G-udrullingen indebære. Se mere her:
  https://ehtrust.org/key-issues/cell-phoneswireless/5g-internet-everything/

  Please follow and like us:

  Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.

  Comments

  1. Pingback: Påstande eller myter: Hvad er Fakta? - nejtil5g.dk

  Comments are closed.