Er det umagen værd at udvikle 5G?

Is 5G really worth developing?
Cambridge Independent, 23. marts 2020

Er det muligt at udvikle et 5G-netværk i en verdensomspændende virkning af virkningerne af coronavirus?
Den enorme investering, der kræves for at få 5G i gang, får mange til at se nøje på deres budgetter og værdien af ​​teknologien“, siger Dr. Ramsey Faragher, grundlægger og administrerende direktør for Cambridge-baserede Focal Point Positioning.
Vægten af ​​5G-teknologi, der tilføjes master, er den første udfordring, siger GPS-eksperten, hvis ‘superkorrelation’ -teknologi dramatisk forbedrer GPS-nøjagtigheden.
”Den fysiske infrastruktur i jorden skal ændres, hvis masterne ikke er stærke nok til at holde 5G-strukturer,” bemærker dr. Faragher. “5G kan bruge fem gange så meget strømforbrug, end det bruges i øjeblikket og er meget tungere – ikke alle eksisterende master kan understøtte disse ændringer.”
Usikkerheden kommer, når den første britiske mobiloperatør tænder for sin 5G-tjeneste, og 5G-gamingplatforme starter i USA. De vigtigste 5G-markeder er i Japan, Sydkorea og USA.
Men teknologien er enorm kontroversiel med på den en side bekymring over den øgede eksponering for radiofrekvenselektromagnetiske felter (RF-EMF) mod dem, der siger, at risikoen er ubetydelig. I midten er de, der antyder, at vi ikke har nogen grund til at tro, at teknologien er sikker.
En anden opfattelse er, at 5G simpelthen ikke er nødvendig. Dr. Faragher siger, at William Webb i bogen, The 5G Myth, “har sagt, at 5G ikke er nødvendigt dybest set”. Prof Webbs argument er, at 4G stadig ikke er blevet udnyttet fuldt ud og burde være inden omkostningerne ved 5G bliver forsvarlige. Dr. Faragher siger, at forbedring af effektiviteten er løsningen.
”Vi prøver at komme til bunden af, hvor nyttige vi kan være til 5G,” siger han. ”Den involverede massive MIMO er meget dyr.”

Multiple Input / Multiple Output – “MIMO” – henviser til brugen af ​​flere sendere og modtagere (flere antenner) på trådløse enheder for forbedret ydelse.
”Det udstyr, der kræves til masterne, er meget tungt og bruger meget strøm, så netværksoperatørerne søger at sænke omkostningerne, og der er en anden metode.
”Elektronikstrålestyring er det sted, hvor håndsættet fortæller masten, hvor det er. Masten peger en smal stråle mod telefonen og holder den i brug, mens du bevæger dig. Denne metode er billigere med strømforhold og i størrelsen på de krævede masterer samt den nødvendige datamængde – men enheden skal være meget nøjagtig for at fortælle masten om din placering, men dette vil medføre lavere omkostninger og højere effektivitet. Vi er ved at skære væk på dette: At tale med mennesker, der er involveret i teknologien, er vigtigt på dette tidspunkt.
“Traditionel 4G-sektor bruger tre 120-graders bjælker til at dække alle retninger rundt om masten.” For at give dig meget højere båndbredde dedikerer 5G “mere af frekvensen til dig ved kun at bruge en meget smal 20-graders stråle – snarere end 120 – og når du bevæger dig rundt, skal denne bjælke styres for at fortsætte med at pege på dig. En måde at aktivere dette på er, at telefonen fortsat fortæller masten nøjagtigt, hvor den er – indendørs eller udenfor. Så nøjagtig positionering er meget vigtig.”
Focal Point Positioning blev startet i 2015 og har siden med succes bygget to produkter baseret på superkorrelation: S-GPS og D-Tail. Begge involverer proprietære softwarebaserede forbedringer af eksisterende teknologi ved hjælp af GPS. S-GPS sætter ny software inde i selve GPS-chippen, og D-Tail leverer sine forbedringer uden for GPS-chippen ved at kombinere data fra andre sensorer med avancerede bevægelsesmodeller. Thecompany har 28 ansatte.
“Vi har arbejdet meget hårdt i fem år med arkivering af patenter og opbygning af softwaren, og nu kommer det til at udføres,” siger Dr. Faragher, hvis virksomhed hidtil er blevet finansieret med risikovillig kapital med indtægter fra D-Tail og S -GPS begynder i år.
Virksomheden er “midt i forhandlingerne om en licensaftale med et større smartphonefirma og har indgået en aftale med en større chipproducent”, som vil omfatte superkorrelationsfunktioner i 2021 smartphones, hvorved de sikrer, at de irriterende problemer med ikke at kunne bruge din smartphone i travle områder eller butikker vil snart blive udryddet.


https://www.cambridgeindependent.co.uk/business/is-5g-really-worth-developing-9103815/

Please follow and like us: