Er det umagen værd at udvikle 5G?

Om 5G teknologien, se mere her:
https://nejtil5g.dk/5g/teknologier-og-frekvenser-om-5g-og-de-andre-ger/
En række artikler der advarer om farerne ved 5G se mere her:
https://nejtil5g.dk/dokumenter/advarsler-og-farer-ved-5g/

Is 5G really worth developing?
Cambridge Independent, 23. marts 2020
Er det muligt at udvikle et 5G-netværk i en verden, der lider af virkningerne af coronavirus? “Den massive investering, der kræves for at få 5G i gang, får mange til at se nøje på deres budgetter og værdien af ​​teknologien“, siger Dr. Ramsey Faragher, grundlægger og administrerende direktør for Cambridge-baserede Focal Point Positioning.
Vægten af ​​5G-teknologien, der skal tilføjes til master, er den første udfordring”, siger GPS-eksperten, hvis ‘superkorrelation’-teknologi dramatisk forbedrer GPS-nøjagtigheden.
Den fysiske infrastruktur i jorden skal ændres, hvis masterne ikke er stærke nok til at holde 5G-strukturer,” bemærker Dr. Faragher. “5G kan bruge fem gange så meget strømforbrug, som det bruges i øjeblikket, og er meget tungere – ikke alle eksisterende master kan understøtte disse ændringer.”
Usikkerheden kommer, når den første britiske mobiloperatør tænder for sin 5G-tjeneste, og 5G-spilplatforme starter i USA. De vigtigste 5G-markeder er i Japan, Sydkorea og USA. Men teknologien er enormt kontroversiel, med bekymringer om den øgede eksponering for radiofrekvente elektromagnetiske felter (RF-EMF) på den ene side mod de, der siger, at risikoen er ubetydelig. I midten er dem, der foreslår, at vi ikke har nogen grund til at tro, at teknologien er sikker.
https://www.cambridgeindependent.co.uk/business/is-5g-really-worth-developing-9103815/

Hvorfor 5G ikke er bedre end Wi-Fi

En analyse af Elektra Wagenrad, Golum.de. Den 4. december 2019.
Indhold:
Netværk: Hvorfor 5G ikke er det bedre Wi-Fi
5G overtager Wi-Fi-konceptet
Wi-Fi er tilbøjelig til interferens, men det er også 5G med kortbølge
Latenstiden på 1 millisekund er et dristigt løfte
5G er ikke en revolution, Wi-Fi er lige så god
Wi-Fi 6 og 5G lover lige så høje priser
Hvad er forskellen mellem 5G og Wi-Fi 6
Del din WiFi!

5G kommer med store marketingløfter. Men faktisk, med en enorm teknisk og økonomisk indsats, implementeres hvad Wi-Fi allerede kan primært – uden at løse dets problemer.
Den femte generation af mobilkommunikation er på alles læber under akronymet 5G takket være marketingstrateger. 5G er indstillet til at være et alsidigt hit og revolutionerer ikke kun markedet for mobilt internet, men også Internet of Things, cloud computing, bil-til-bil-kommunikation, transmission og industriel automatisering.
Uanset om der kun skal transmitteres et par byte om dagen fra drivhuset, eller at mange gigabyte skal streames over en meget kort afstand: 5G er angiveligt altid den bedste løsning. Mobilkommunikationsindustrien foretrækker det, samfundet stoler på sine 5G-tjenester på alle områder.

5G er ikke egnet til alt …
Håbet der er forbundet med 5G er tilsvarende høje. For eksempel besluttede Niedersachsen statsparlament for nylig at afslutte finansieringen af ​​DAB + digital udsendelsesstandard – med argumentet om, at digital transmission også kan leveres med 5G-udsendelse. Dette åbner en ekstra indtægtskilde for 5G-operatørerne. Men de storslåede løfter kan næppe holdes af den annoncerede teknologi og ekspansionen rettet mod økonomisk succes.
Strategien med at acceptere døde pletter og lamme basestationer i tyndt befolkede områder sparer penge på operatørsiden. Men hvis der sker ulykker i døde zoner, og førstehjælpen ikke kan nå nogen, som det skete i Brandenburg i begyndelsen af ​​november, kan det få drastiske konsekvenser. Ideen om at udsende vigtige radioadvarsler i tilfælde af en krise om lidt kun via mobilnetværk er absurd i betragtning af mobilnetværksdækningen. Især da 5G-basestationer er strømforbrugere: I tilfælde af blackout lukker 5G-netværket efter et par timer. Så ville det være umuligt at informere offentligheden uden analog FM-transmission.

… især ikke til tilsluttet kørsel
Et andet eksempel: Inden for netværkskørsel har den tyske regering torpederet EU-planerne for ensartet brug af WLAN-standarden 802.11p til fordel for 5G, skønt 5G-teknologi næppe er egnet til ad hoc-kommunikation mellem slutenheder. På grund af sin økonomiske model blev mobilkommunikation trods alt ikke udviklet til uafhængig kommunikation mellem slutenheder uden basestationer. Spørgsmålet er tilladt: Vil du virkelig gøre dig selv afhængig af en landsdækkende dækning af hurtige 5G-mobilbasestationer, især når det kommer til autonom kørsel?
Selv for internetadgang derhjemme opdrages forslaget undertiden, at man på grund af 5G mange steder kunne undvære den yderligere udvidelse af fiberoptiske linjer i den sidste mil. Til stationære applikationer og basestationer, der skal sikre trådløs formidling af information, er det kun glasfiber, der giver en langsigtet skalerbar båndbredde, der kan vokse med efterspørgslen. Yderligere fiberoptiske kabler kan indsættes i kabelkanaler og rør, forudsat at rummet ikke er opbrugt. Kommuner og operatører, der sparer plads her eller afgår byggearbejde, fordi de stoler på løfterne om mobilkommunikation i fremtiden, sparer i den forkerte ende.
Radiospektrumressourcen kan ikke give en sådan skalerbarhed. Radiospektret eksisterer kun én gang. I tilfælde af lokalt overforbrug blokerer applikationerne hinanden. I bedste fald kan kapaciteten for trådløs datatransmission skaleres højere ved kontinuerligt at reducere størrelsen på radiocellerne, mens antallet øges.
Walter Haas, CTO fra Huawei Tyskland, opsummerede sin vurdering af 5G som følger: “Jeg vil afmystificere 5G-hype lidt. Det er lidt mere moderne, bedre og hurtigere. Men om det bliver 5G-netværket, som mange drømmer om, er tvivlsom.
Det er faktisk tvivlsomt – og på flere niveauer. Først er der løftet om høje datahastigheder.
Se resten af analysen via linket.
https://www.golem.de/news/netzwerke-warum-5g-nicht-das-bessere-wi-fi-ist-1912-145178.html

Please follow and like us: