Internet of things (IoT)

Mere om Smart City og IoT se her:
https://nejtil5g.dk/dokumenter/smart-city/

Ethics and Law in the Internet of Things World by Spyros G. Tzafestas (2018)
https://www.mdpi.com/2624-6511/1/1/6/htm

I fremtiden følger nettet dig overalt
Denne artikel fra Illustreret Videnskab har en fin lille beskrivelse af, hvordan IoT kan fungerer, når man færdes ud i byen.
https://illvid.dk/teknologi/i-fremtiden-foelger-nettet-dig-overalt

Internet of Things Statistics 2019 [The Rise Of IoT]
https://techjury.net/stats-about/internet-of-things-statistics/

50 Sensor Applications for a Smarter World: http://www.libelium.com/resources/top_50_iot_sensor_applications_ranking/

The lack of adequate safety standards to protect public health has led to the unfettered rollout of wireless technology and products like these coming on the market. EHT strongly opposes the use of these ridiculous Wi-Fi tech products as they increase exposure of vulnerable populations to wireless emissions.
https://ehtrust.org/key-issues/cell-phoneswireless/ridiculous-wi-fi-tech/

Børn og forældreskab

Smid din sunde fornuft ud og overlad den til industrien
F.eks. Smart Sock 🤔 Track din babys hjertefrekvens, iltniveauer og søvn ved hjælp af velafprøvet teknologi, lyder det i reklamen. At små babyer er særdeles sårbare over for elektromagnetisk stråling spiller ingen rolle for en industri, der kun har tænker i penge.
https://owletcare.com.au/blogs/blog/owlet-smart-sock-wins-big-at-the-loved-by-parents-awards

Højteknologiske bleer
Virksomheder, inklusive Pampers, lancerer “smarte højteknologiske bleer” med sensorer, der er knyttet til bleer for at føle vådhed og spore urin. Sensorerne arbejder sammen med en Wi-Fi babymonitor og en app, der lader forældrene holde styr på deres babys blesituation, hvilket angiver, hvornår babyen skal skiftes – smart men lisfarligt.
https://www.mother.ly/news/pampers-lumi-smart-diapers-track-your-babys-urine-output?

Underskriftindsamling:
Fortæl Pampers, trådløse “smarte” babybleer er ikke sikre!
Forældre SKAL oplyses om sundhedsfarerne ved elektromagnetisk eksponering, når de køber trådløse tech-enheder. American Academy of Pediatrics anbefaler at reducere eksponeringen fra trådløse enheder. “Det er ikke legetøj. De har stråling, der udsendes fra dem, og jo mere vi kan holde det væk fra kroppen og bruge på andre måder, vil det være mere sikkert,” siger Jennifer A. Lowry, M.D.
https://www.change.org/p/pampers-tell-pampers-wireless-smart-baby-diapers-are-not-safe-2

Smart City

ICT in Greater Copenhagen
“Storkøbenhavn er blevet et levende testlaboratorium for Smart City-løsninger på grund af let adgang til samarbejde og partnerskaber med den offentlige sektor, industri og forskning. Derudover har Danmark en lang tradition for borgerinddragelse i byplanlægning og -udvikling, og danskerne er tager hurtigt nye teknologier i brug.”
https://www.copcap.com/set-up-a-business/key-sectors/information-and-communication-technology

Se mere her: https://nejtil5g.dk/dokumenter/smart-city/

Smart Farming

LiveCare ved selv det køer ikke fortæller dig, lyder reklamen.
En biokapsel sættes ind i en ko vom og indsamler biodata uanset det ydre miljø. I maven måler kapslen data som drikkevaner, aktivitetsniveau, temperatur og pH-værdi. Data, som overføres direkte til landmanden, som via en app kan tjekke statussen på deres kvæg i realtid. Landmanden bliver fx varslet, når tidspunktet er inde til insemination og fødsel, eller hvis et dyr viser tidlige tegn på sygdom. Sådan lyder argumentet.
Det lyder smart og det skulle handle om dyrevelfærd. Men hvordan reagerer de bakterier, som i realiteten holder koen i live på den elektromagnetiske stråling de udsættes for og hvordan reagere koen? Eller er det bare smart?
https://www.copcap.com/news/sydkoreansk-agritech-virksomhed-vil-vaere-made-in-denmark
http://www.livecare.xyz/lc?lang=en&flag=1
https://www.facebook.com/livecare153/videos/1435177323263508/

Please follow and like us: