Internet of things (IoT)

Mere om Smart City og IoT se her:
https://nejtil5g.dk/dokumenter/smart-city/

The forecast for the number of IoT-devices in the world, data of Strategy Analytics

Figuren stammer fra: http://tadviser.com/index.php/Article:Internet_of_Things,IoT,_M2M(world_market)

From the edge to sustainability: five IoT trends driving change in 2020
Den hurtige implementering af 5G-netværk over hele kloden og en uptick i 5G-abonnementer vil føre til en stigning i antallet af IoT-tilsluttede enheder over hele verden. For eksempel forudsiger Ericsson i den seneste mobilitetsrapport, at der ved udgangen af ​​2019 vil være 1,3 milliarder cellulære IoT-forbindelser over hele verden. I 2025 forventes dette antal at springe til 5 milliarder. I mellemtiden estimerer McKinsey *, at den økonomiske værdi, der skal genereres af IoT globalt, vil beløbe sig til $ 3,9–11,1 billioner pr. År inden 2025, og et fokus i 2020 og videre vil tilslutningsmuligheder skabe værdifulde resultater. Ericsson.com. 6 dec. 2019.
https://www.ericsson.com/en/blog/2019/12/from-the-edge-to-sustainability-five-iot-trends-driving-change-in-2020

Ethics and Law in the Internet of Things World by Spyros G. Tzafestas (2018)
https://www.mdpi.com/2624-6511/1/1/6/htm

Europe advancing in 5G – new wave of projects launched to accelerate 5G take-up in vertical industries
Syv nye forsknings- og innovationsprojekter til et samlet beløb på 100 mio. EUR af EU-finansiering er valgt af Kommissionen til at etablere store 5G-valideringsforsøg for en lang række vertikale sektorer. Dette vil yderligere styrke Europas kapacitet til at skabe samfundsøkonomisk værdi af 5G-teknologier.
5GDrones: planer om at prøve adskillige ubemandede bruger-projekter til luftkøretøjer, der dækker forbedret mobilt bredbånd, ultra pålidelig kommunikation med lav latens og massiv maskintype-kommunikation, især til overvågning af offentlig sikkerhed og katastrofehjælpsoperationer.
5G-HEART: vil fokusere på vertikale bruger-projekter af sundhedsydelser, transport og akvakultur. F.eks. Vil det validere pillekameraer til automatisk detektion ved screening af tyktarmskræft; det vil også validere en bred vifte af biltjenester såsom assisteret kørsel og platooning (vejfremkommelighed).
5GROWTH: sigter mod at styrke vertikale industrier såsom Industri 4.0, Transport og energi med kunstig intelligens-drevet automatiserede 5G end-to-end-løsninger.
5G-LØSNINGER: sigter mod at validere 5G-levering af fremtrædende branchevertikaler med allestedsnærværende adgang til en bred vifte af tjenester. Dette opnås gennem feltforsøg på tværs af fem domæner: Fremtidens fabrikker, Smart energi, Smart Cities, Smart Ports og Media & Entertainment.
5G-TOURS: vil tilbyde tæt på kommercielle tjenester for turister, borgere og patienter i tre forskellige byer. Den grundlæggende funktion ved projektkonceptet er den dynamiske brug af netværket til problemfrit at levere forskellige typer tjenester, såsom augmented reality-assisteret kirurgi og smart-mobilitet aktiveret navigation, hver tilpasset til de specifikke behov i tilfælde af individuel brug.
5G-VICTORI: vil gennemføre forsøg i stor skala til avanceret vertikal brug-case-verifikation, med fokus på transport, energi, medier og fremtidens fabrikker og tvær-vertikale brugssager.
16. maj 2019
https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/europe-advancing-5g-new-wave-projects-launched-accelerate-5g-take-vertical-industries
Link til The 5G Infrastructure Public Private Partnership (5G PPP):
https://5g-ppp.eu/

I fremtiden følger nettet dig overalt
Denne artikel fra Illustreret Videnskab har en fin lille beskrivelse af, hvordan IoT kan fungerer, når man færdes ud i byen.
https://illvid.dk/teknologi/i-fremtiden-foelger-nettet-dig-overalt

Internet of Things Statistics 2019 [The Rise Of IoT]
https://techjury.net/stats-about/internet-of-things-statistics/

50 Sensor Applications for a Smarter World: http://www.libelium.com/resources/top_50_iot_sensor_applications_ranking/

The lack of adequate safety standards to protect public health has led to the unfettered rollout of wireless technology and products like these coming on the market. EHT strongly opposes the use of these ridiculous Wi-Fi tech products as they increase exposure of vulnerable populations to wireless emissions.
https://ehtrust.org/key-issues/cell-phoneswireless/ridiculous-wi-fi-tech/

Børn og forældreskab

Smid din sunde fornuft ud og overlad den til industrien
F.eks. Smart Sock 🤔 Track din babys hjertefrekvens, iltniveauer og søvn ved hjælp af velafprøvet teknologi, lyder det i reklamen. At små babyer er særdeles sårbare over for elektromagnetisk stråling spiller ingen rolle for en industri, der kun har tænker i penge.
https://owletcare.com.au/blogs/blog/owlet-smart-sock-wins-big-at-the-loved-by-parents-awards

Højteknologiske bleer
Virksomheder, inklusive Pampers, lancerer “smarte højteknologiske bleer” med sensorer, der er knyttet til bleer for at føle vådhed og spore urin. Sensorerne arbejder sammen med en Wi-Fi babymonitor og en app, der lader forældrene holde styr på deres babys blesituation, hvilket angiver, hvornår babyen skal skiftes – smart men lisfarligt.
https://www.mother.ly/news/pampers-lumi-smart-diapers-track-your-babys-urine-output

Underskriftindsamling:
Fortæl Pampers, trådløse “smarte” babybleer er ikke sikre!
Forældre SKAL oplyses om sundhedsfarerne ved elektromagnetisk eksponering, når de køber trådløse tech-enheder. American Academy of Pediatrics anbefaler at reducere eksponeringen fra trådløse enheder. “Det er ikke legetøj. De har stråling, der udsendes fra dem, og jo mere vi kan holde det væk fra kroppen og bruge på andre måder, vil det være mere sikkert,” siger Jennifer A. Lowry, M.D.
https://www.change.org/p/pampers-tell-pampers-wireless-smart-baby-diapers-are-not-safe-2

Det pengeløse samfund

I tilfælde af et økonomisk kollaps: Der er allerede en plan for afskaffelse af kontanter
Efter Steigan.no 24. juni 2020.
Kampen for at eliminere kontanter har gjort store fremskridt i første halvdel af 2020, skriver Deutsche Wirtschafts Nachrichten (1), og de vil øges i den nærmeste fremtid.
’Better than Cach Alliancen’ (2) ser corona krisen som en gylden mulighed for at reducere brugen af ​​kontanter i hele verden til fordel for elektroniske betalingssystemer. Mange forbrugere, ikke mindst i Skandinavien, opfatter det som helt fint. Her betaler vi allerede med kort eller mobiltelefon, hvad er problemet?
Men et system med elektroniske betalingssystemer sammen med kontanter, og et system, hvor der ikke er alternativer til de elektroniske systemer ligger milevidt fra hinanden.

Uden kontanter går vi direkte ind i et digitalt diktatur
Digitaliseringschef Christoffer Hærnes i Skandiabanken understregede i et indlæg i Dagens Næringsliv sidste år (3), at selv om det kan give mening at kvitte kontanterne for at forebygge økonomisk kriminalitet, korruption og hvidvaskning, skal vi være opmærksomme på de uforudsete konsekvenser.
Han refererede bl.a. til Sveriges tidligere rigspolitichef Björn Eriksson som er talsmand for Cash Rebellion, et netværk af forskellige interesseorganisationer, fagforeninger og private, der arbejder for at beholde kontanter som betalingsmetode i Sverige.
”At fratage borgerne muligheden for at bruge kontanter er at føre dem direkte ind i et digitalt diktatur. De, som har monopol, vil altid foretrække kort, fordi det er det, de tjener penge på” har Eriksson udtalt til Finlands offentlige tv-selskab Yle. (4)
Den Norske Bank – DNB – været en drivende kraft for at eliminere kontanter. Koncerndirektør Trond Bentestuen brugte følgende argumenter i en samtale med VG (5): 60% af de anvendte penge er ude af kontrol. den procentdel, der bruger kontanter dagligt, er nede på seks procent. Næsten ingen bruger kontanter mere. Kontanter øger risikoen for kriminalitet og den sorte økonomi.Finansselskabet Bloomberg (6) har gennem sin online-avis startet en politisk kampagne mod kontanter: De er beskidte og farlige, uhåndterlige og dyre, forældede og så meget analoge.

Konsekvensen af det pengeløse samfund
Er alle betalinger digitale, så er hele dit liv og absolut alt hvad du gør overvåget til den mindste detalje af den finansielle kapital og regeringen. Har du kun elektroniske “penge”, så har du ikke længere penge. Du har kun ret til at bruge dit elektroniske kort, så længe de, der kontrollerer systemet, giver dig lov. Hvis de vil ramme dig grundet “uønsket opførsel” eller andet, kan de gøre dit betalings-ID ugyldigt. Konsekvens vil være at ​du vil tørste, sulte og miste din bolig. Du kan ikke få opladet din mobiltelefon eller betale for en busbillet og slet ikke have mulighed for at køre bil, for du kan ikke købe benzin. Du vil sidde i et digitalt fængsel, hvor andre har nøglen.

Indien og det “kontantløse samfund”
Den indiske regering foretog i 2017 et angreb på kontanterne. En alliance mellem Modi-regeringen, USAID og Bill & Melinda Gates Foundation oprettede et initiativ kaldet Catalyst (7) som hævder, at deres kontantløse samfund vil fremme “inkluderende vækst”.
På sponsorlisten findes bla. milliardærklubben World Economic Forum, Visa, MasterCard og Bill & Melinda Gates Foundation. Bill & Melinda Gates Foundation er også en fremtrædende medlemmer af “Better Than Cash Alliance” sammen med Ford Foundation, Clinton Foundation, Citi Foundation, Omidyar Network (eBay), Coca Cola, USAID og FN. Angrebet i Indien medførte dog en masse kaos og store protester.

(1) https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/504866/Falls-Finanzcrash-kommt-Plan-fuer-die-Bargeld-Abschaffung-liegt-bereits-vor
(2) https://www.betterthancash.org/about
(3) https://www.dn.no/teknologi/kontanter/digital-valuta/blockchain/hva-skal-vi-egentlig-med-kontanter/2-1-160390
(4) https://svenska.yle.fi/artikel/2018/12/01/utan-kontanter-gar-vi-rakt-in-i-en-digital-diktatur-tidigare-rikspolischef-varnar
(5) https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/ldq1k/dnb-vil-fjerne-alle-kontantene-i-norge
(6) https://www.bloomberg.com/opinion/articles/2016-01-31/bring-on-the-cashless-future
(7) https://cashlesscatalyst.org/
https://steigan.no/2020/06/koronakrisa-blir-brukt-til-a-trappe-opp-krigen-mot-kontanter/
https://steigan.no/tag/kontanter/

Smart City

ICT in Greater Copenhagen
“Storkøbenhavn er blevet et levende testlaboratorium for Smart City-løsninger på grund af let adgang til samarbejde og partnerskaber med den offentlige sektor, industri og forskning. Derudover har Danmark en lang tradition for borgerinddragelse i byplanlægning og -udvikling, og danskerne er tager hurtigt nye teknologier i brug.”
https://www.copcap.com/set-up-a-business/key-sectors/information-and-communication-technology

Se mere her: https://nejtil5g.dk/dokumenter/smart-city/

Smart Farming

LiveCare ved selv det køer ikke fortæller dig, lyder reklamen.
En biokapsel sættes ind i en ko vom og indsamler biodata uanset det ydre miljø. I maven måler kapslen data som drikkevaner, aktivitetsniveau, temperatur og pH-værdi. Data, som overføres direkte til landmanden, som via en app kan tjekke statussen på deres kvæg i realtid. Landmanden bliver fx varslet, når tidspunktet er inde til insemination og fødsel, eller hvis et dyr viser tidlige tegn på sygdom. Sådan lyder argumentet.
Det lyder smart og det skulle handle om dyrevelfærd. Men hvordan reagerer de bakterier, som i realiteten holder koen i live på den elektromagnetiske stråling de udsættes for og hvordan reagere koen? Eller er det bare smart?
https://www.copcap.com/news/sydkoreansk-agritech-virksomhed-vil-vaere-made-in-denmark
http://www.livecare.xyz/lc?lang=en&flag=1
https://www.facebook.com/livecare153/videos/1435177323263508/

Ko med biokapsel i maven

Virtuel Reality til køer
Det er ikke kun mennesker, der kan drage fordel af VR. Landmænd i Moskva bandt modificerede VR-headset til køerne for at se, om det forbedrede deres humør – og selvfølgelig deres mælkeproduktion. Projektet udsatte kvæg for et simuleret sommerfelt med farver, der er indstillet til dyrenes øjne, hvilket giver dem et afgjort mere behageligt landskab end en almindelig, indesluttet gård. Og ja, headset blev tilpasset de “strukturelle træk” i køernes hoveder, så de kunne se ordentligt.
https://www.engadget.com/2019-11-26-cows-with-vr-headsets.html

5G Bee-o-Meter

5G Bee-o-Meter
Nu skal ulven til at tælle høns. Vi lader som om vi passer på jer, mens vi dræber jer med stigende elektromagnetisk stråling.
ZTE har sammen med Drei Østrig og IoT40 gennemført en 5G Bee-o-Meter-pilotundersøgelse i Østrig siden 2019, som giver 5G mulighed for at forbedre bi-miljøet via visuel analyse og andre teknologier.
”Jeg tror, ​​vi alle er enige om vigtigheden af ​​miljøbeskyttelse,” siger Matthias Baldermann, CTO for Drei Østrig. ”Vi kan demonstrere potentialet ved nye teknologier og bidrage til de aktuelle udfordringer i disse dage. At tælle bier i realtid, opdage specifikke indtrængende eller bisyge ville støtte biavlere, hjælpe landbrugsforskningsindustrien og give værdifuld information om miljøkvalitet til regionale myndigheder. ”
ZTE Corporation er en global virksomhed inden for telekommunikation og informationsteknologi.
https://www.telecompaper.com/industry-resources/drei-austria-zte-and-iot40-jointly-develop-5g-bee-o-meter-for-biotech-2–1337914
https://www.zte.com.cn/global/
https://nejtil5g.dk/dokumenter/videnskabelig-reference-vedr-effekter-paa-dyrelivet/

Chip i mennesker

Vil mikrochipimplantater være den næste store ting i Europa?
Euronews. 12. maj 2020.
“Tusinder af svensker har været banebrydende i brugen af en futuristisk mikrochips, der er implanteret under huden på hånden.
Teknologien bruges til dagligdags opgaver som adgang til din smartphone, åbning af hoveddøren eller indstilling af en alarm.
Folkene bag mikrochipsene – der er på størrelse med et ris korn og implanteret via en sprøjte – arbejder for at få adgang til andre dele af Europa.
Eric Larsen, der leder Biohax Italia, venter på godkendelse i Italien fra medicinske centre og sundhedsministeriet.”

https://www.euronews.com/2020/05/12/will-microchip-implants-be-the-next-big-thing-in-europe

Elon Musk: Om et år kan en chip i hjernen forbinde dig til din smartphone
Iværksætter og Tesla-stifter Elon Musk vil forbinde menneskers hjerner med deres smartphones ved hjælp af en mikrochip. Chippen skal både kunne mindske symptomer på diverse kroniske sygdomme, gøre det muligt at kommunikere ved telepati og bruge din computer ved tankens kraft.
Berlingske Tidende 28. juli 2019.
https://www.berlingske.dk/samfund/elon-musk-om-et-aar-kan-en-chip-i-hjernen-forbinde-dig-til-din-smartphone
https://www.wired.com/story/heres-how-elon-musk-plans-to-stitch-a-computer-into-your-brain/

Please follow and like us: