Om 6G

Om 5G se mere her:
https://nejtil5g.dk/5g/teknologier-og-frekvenser-om-5g-og-de-andre-ger/
Om Internet of Things:
https://nejtil5g.dk/5g/internet-of-things-iot/
Mere om Arthur Firstenberg:
https://nejtil5g.dk/arthur-firstenberg-den-farligste-teknologi-der-nogensinde-er-opfundet/

Indhold:
Status
– Kina
– Arthur Firstenbergs status over 6G

Status

Kina

Et kinesisk laboratorium har fået et stort gennembrud med 6G: 206 Gigabit pr. sekund

Et højteknologisk laboratorium i Nanjing i den østlige Jiangsu-provins i Kina hævder, at det har fået et gennembrud inden for den næste generations kommunikationsteknologi. Laboratoriet arbejder på et særligt regeringsprojekt om 6G-teknologi i samarbejde med Fudan University og landets telekomgigant China Mobile. 6G planlægges til at blive efterfølgeren til 5G.
206,25 Gbps
Ifølge South China Morning Post (1), har laboratoriet opnået en transmissionshastighed på 206,25 Gbps i laboratoriemiljøet. Selvom præstationen ikke er blevet offentliggjort i et tidsskrift endnu, er den opnåede hastighed er verdensrekord for trådløs transmission i realtid inden for terahertz-frekvensbåndet (300GHz~3THz), som anses for at være grundlaget for fremtidig 6G-kommunikation.LG Electronics arbejder allerede på at indlede 6G trådløs kommunikation, og Kina har implementeret en 6G-kompatibel satellit tilbage i 2020. (2) Imidlertid er der ikke nogen standard, der er blevet accepteret til at definere, hvad 6G udgør.
Ingen eksisterende standarder
3GPP, en global organisation, der fastsætter standarder for kommunikation, har stadig ikke har afsløret en køreplan for 6G, og der er endnu ikke vedtaget en fælles ramme for standardfrekvenser, signalmodulationer og bølgeformer, der skal bruges til at drive teknologien.
Selv udstyrsproducenter er usikre på, hvornår teknologien vil blive frigivet.
Den kinesiske teleudstyrsgigant Huawei Technologies Co, forventer, at 6G-teknologi kommer på markedet omkring 2030. Ericsson, også en førende 5G-udstyrsproducent, forventer, at tidlige standarder for 6G kan frigives i 2027, ifølge en rapport fra Light Reading, en industriforskningsgruppe.
Kina har verdens største antal 5G-basestationer.
I november sidste år havde Kina bygget og sat omkring 1,4 millioner basestationer i drift rundt om i landet.
Udrulningen af ​​5G-tjenester har dog været langsom bl.a. på grund af høje udviklings- og implementeringsomkostninger.
Kilder:
1) https://www.scmp.com/tech/big-tech/article/3162411/chinese-lab-says-it-made-breakthrough-6g-mobile-technology-global
2) https://interestingengineering.com/worlds-first-6g-satellite-sent-into-orbit-by-china

Arthur Firstenberg giver en status på 6G, men har også en appel til os alle sammen 🤔

Over hele verden, skriver Firstenberg i hans nyhedsbrev fra den 13. august 2021, (1) samarbejder forskere, regeringer, virksomheder og forbrugere om at gøre Jorden til en kæmpe computer, der opfylder de advarende forudsigelserne fra den store svenske fysiker og nobelpristager Hannes Alfvén.
Under pseudonymet Olof Johannesson forudsagde Hannes Alfvén (2) med sin science fiction roman fra 1968 ‘Sagaen om den store datamaskinen’ (The Great Computer: A Vision) smartphones, internettet, fitbits, kunstig intelligens, chipimplantater, der muliggør direkte kommunikation mellem mennesker og computere, kolonisering af Mars og i sidste ende erstatning af menneskeheden udelukkende af computere, der betragtede mennesker som kun et skridt på den evolutionære vej til sig selv.

Nationale og internationale grupper, der arbejder henimod 6G
6G Flagship, et finsk forsknings- og udviklingsprogram finansieret af University of Oulu og Finlands Akademi. https://www.oulu.fi/6gflagship/
URLLC (Ultra Reliable Low Latency Communications) er et samarbejde mellem University of Oulu og Sydkoreas Electronics and Telecommunications Research Institute (ETRI).
https://www.oulu.fi/cwc/urllc_etri
TEMA (Telecom Equipment Manufacturers Association of India) har i samarbejde med CMAI (Cellular Mobile Association of India) dannet 6G Council.
https://www.tematelecom.in/
CEA-LETI. Laboratoire d’électronique des Technologies de l’information (LETI), er et datterselskab af Commissariat à l’Energie Atomique et aux Energies Alternatives (CEA), Frankrigs atom- og vedvarende energikommission. LETI beskæftiger 1.900 medarbejdere og har hovedkontor i Grenoble. Dets 6G-program kaldes New-6G.
https://www.leti-cea.com/cea-tech/leti/english/Pages/Welcome.aspx
6GIC (6G Innovation Center), et projekt fra University of Surrey, i Storbritannien. https://www.surrey.ac.uk/sites/default/files/2020-11/6g-wireless-a-new-strategic-vision-paper.pdf
InterDigital, et teknologisk forsknings- og udviklingsselskab med kontorer i USA, Canada, Belgien, England og Frankrig.
https://www.surrey.ac.uk/sites/default/files/2020-11/6g-wireless-a-new-strategic-vision-paper.pdf
6GWorld, et datterselskab af InterDigital. https://www.6gworld.com/ATIS, Alliance for Telecommunications Industry Solutions, har 150 medlemsvirksomheder. ATIS udsendte en pressemeddelelse den 13. oktober 2020 og erklærede: “ATIS lancerer Next G Alliance for at fremme det nordamerikanske lederskab i 6G.”
https://www.atis.org/
5G-ACIA, 5G Alliance for Connected Industries and Automation. Det er en arbejdsgruppe for Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie e.V. (ZVEI), den tyske sammenslutning af elektriske og elektroniske producenter.
https://5g-acia.org/
5G IA (5G Infrastructure Association), “European Industries stemme til udvikling og udvikling af 5G.” I 5G PPP (5G offentlig privat partnerskab) repræsenterer 5G IA den private side og Europa -Kommissionen den offentlige side. 5G IA har hovedsæde i Bruxelles, Belgien.
https://5g-ia.eu/
6G@UT, et nyt forskningscenter, der blev lanceret den 7. juli 2021 af University of Texas i Austin og finansieret af InterDigital, AT&T, Qualcomm, Samsung og NVIDIA.
https://news.utexas.edu/2021/07/07/new-6g-research-center-unites-industry-leaders-and-ut-wireless-experts/

6G
6G vil bruge frekvenser fra 40 GHz til 330 GHz, kaldet “sub-terahertz” frekvenser, for at understøtte “ekstreme datahastigheder op til 1 Tbps.” Signalbåndbredden vil være i titalls GHz til “over 100 GHz.” 6G vil blandt andet muliggøre autonome droner, biler, gaffeltrucks, tog, gravemaskiner og høstmaskiner.

Symposier og topmøder
Det første europæiske 6G Symposium, en virtuel begivenhed med 72 talere, fandt sted den 4.-6. maj 2021. Flere er allerede afviklet og flere er planlagt for resten af året. Se mere i Nyhedsbrevet.

Et kik ind i mareridtsverdenen
Det tredje nummer af magasinet 6G Waves blev udgivet i foråret 2021. (3) Her kan vi læse at “5G/6G’s rolle er at kognitivt forbinde alle mulige apparater, processer og mennesker til et globalt informationsnet.” Dens artikler tegner et billede af den mareridtsverden, som forskere og ingeniører vil lede os ind i.
Hexa-X-projektet (4) lover “problemfri forening af den fysiske, digitale og menneskelige verden … Mens 5G markant forbedrer vores evne til at forbruge digitale medier hvor som helst og når som helst, bør 6G sætte os i stand til at integrere os i hele virtuelle eller digitale verdener.” Artiklen taler om “massiv venskab“, “telepresence“, “cobots”, “sansernes internet” og “allestedsnærværende autonome systemer tæt sammenflettet i alle aspekter af vores liv.
“Massiv venskab” er “skabelsen af ​​en digital tvilling fra mennesker, fysiske objekter og processer.”
“Telepresence” vil give folk mulighed for at “interagere med eller opleve den fysiske verden eksternt fuldstændig naturtro.”
“Cobots” vil være “kollaborative robotter” i hjem og i offentlige rum.
En anden artikel diskuterer et “taktilt internet“, der gør det muligt for “mennesker, der bærer wearables og interagerer med virtuelle rum implementeret i netværket, hvor brugerne føler, at de er til stede i et reelt interessepunkt, der direkte interagerer med omgivelserne.” De forestiller sig face-to-face (F2F) konferencer, hvor fjerntliggende deltagere føler, at de er i et konferencelokale, hvor de kan se i enhver retning. Den igangværende COVID-19-pandemi har fremhævet efterspørgslen efter sådanne applikationer.”
En tredje artikel gennemgår udviklingen af ​​”ekstremt fint smart dust” – trådløse enheder, der er så små, at de er på størrelse med små partikler.

Er 6G en nødvendighed?!
Dr. Ian Oppermann, statsforsker og professor ved University of Technology i Sydney, Australien, mener, at 6G er nødvendig, for der “er ikke nogen alternativ vej for os, hvis vi skal overleve som art.” Hans eneste bekymringer er, at vi beskytter folks data og privatliv. Han forestiller sig “et smart home, hvor lysene tændes og slukkes, når du bevæger dig fra værelse til rum, hvor opvarmningen styres intelligent af antallet af mennesker derhjemme.” Han forestiller sig “et smart toilet, der analyserer din urinkemi og giver dig anbefalinger til, hvad du skal spise, baseret på dine fosfatniveauer. Måske bliver disse oplysninger delt med dit køleskab, og det tyder på, at du skal spise flere bananer.” “Et andet praktisk stykke teknologi kan være en drone, der svæver over dit hjem og giver dig et ad hoc -mobilnetværk (fantastisk), men derudover kan dronen registrere din placering (tvivlsom, men OK) og måske måle din kropstemperatur (bestemt ikke i orden). Det indlysende spørgsmål er, giver du samtykke til alt dette?

Innovationszoner
Den 5. august 2021 (5) oprettede Federal Communications Commission nye “innovationszoner” (6) i Raleigh, North Carolina og Boston, Massachusetts og udvidede sin eksisterende innovationszone i New York City. Disse er programmer fra Platforms for Advanced Wireless Research (PAWR) (7), som er finansieret af National Science Foundation og et konsortium med over 30 teknologi- og teleselskaber.
Northeastern Innovation Zone drives i fællesskab af Northeastern University og DARPA. Det vil dække et område på 0,8 kvadratkilometer samt et på 0,9 kvadratkilometer. I områderne udsættes for frekvenser fra 746 MHz helt op til 1,05 THz (1,050 GHz).
Den udvidede New York City Innovation Zone, kendt som COSMOS, vil dække dele af Columbia University, City College, nærliggende gader og dele af Riverside og Morningside Parker. New York City testbed vil fokusere på at udvikle ultrahøj båndbredde, lav latens trådløs kommunikation. Det vil bruge frekvenser fra 2500 MHz til 40 GHz.
Raleigh Innovation Zone bliver opdelt i to områder. Den ene vil dække 10,5 kvadratkilometer, incl. et forstads boligområde. Denne zone vil rumme Aerial Experimentation and Research Platform for Advanced Wireless (AERPAW), som vil fokusere på at udvikle trådløs kommunikation fra ubemandede droner. Yderligere 3 kvadratkilometer, der dækker en anden del af universitetsområdet samt strækker sig ind til byen Cary, vil være vært for fire faste tårne ​​med trådløse transceivere. Dette testbed vil bruge frekvenser fra 617 MHz til 40 GHz.
En innovationszone, oprettet af FCC i september 2019, er beliggende i Salt Lake City, Utah. Det dækker 4 kvadratkilometer Frekvenserne, der bruges i denne testbed, spænder fra 698 MHz til 7125 MHz. Alle innovationszoner administreres af National Science Foundation’s Platforms for Advanced Wireless Research (PAWR) -program.
Den 22. juni 2021 annoncerede PAWR etableringen af ​​endnu et stort testbed baseret på Iowa State University i det centrale Iowa. Denne testbed vil blive spredt ud over Iowa State University, Ames by og omkringliggende gårde og landdistrikter. Det finansieres af National Science Foundation og det amerikanske landbrugsdepartement, “der vil oprette et multimodalt trådløst meshnet med høj kapacitet, herunder satellitforbindelser med lav jordbane (LEO), en optisk ledig (FSOC) platform og lange -distance millimeterbølge (mmWave) og mikrobølge punkt-til-punkt-kommunikation.

En opfordring fra Arthur Firstenberg
Firstenberg slutter sit nyhedsbrev af med en appel: Fortidens mareridt er ved at gå i opfyldelse i et svimlende tempo. Har vi evnen til at møde det samt modet til at lægge en anden kurs? Stoppe med at bebrejde hinanden og indse, at ingen har ansvaret. Stoppe med at bekæmpe ild med ild, lade teknologiens flammer dø ud, så naturens sovende frø kan genopstå gennem dens flasker for at genoprette verden, før det er for sent.

Kilder:
1) https://www.cellphonetaskforce.org/wp-content/uploads/2021/08/6G-Closer-than-you-think.pdf
2) https://en.wikipedia.org/wiki/Hannes_Alfv%C3%A9n
3) https://www.oulu.fi/6gflagship/news/6gwaves3
4) https://hexa-x.eu/
5) https://docs.fcc.gov/public/attachments/DOC-374691A1.pdf
6) https://docs.fcc.gov/public/attachments/DOC-374118A1.pdf
7) https://advancedwireless.org/

Please follow and like us:
close

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.