Beskyt din baby mod stråling

Heldigvis er mange forældre i dag bekymrede over risikoen for at deres babyer udsættes for elektromagnetiske stråler, artiklen her kommer med nogle bud på, hvordan du beskytter dit barn mod strålingen. (1)

Foto: Andrea Piacquadio, Pexels.

Oversigt:

  • Mobiltelefonstråler: hvilke farer for babyer?
  • Vælg babyalarmer uden stråling
  • Hvordan reducerer man strålingen i sit hjem for at beskytte babyen?

For os mennesker er elektromagnetisme helt normalt. Sol, lys, krop: vores fysiologi arbejderhele tiden med det. Emnet her er “stråling”, også kaldet pulserende elektromagnetiske stråler. De genereres af vores mange tilsluttede enheder, såsom smartphones, Wi-Fi, mikroovnen, men også babyalarmer. Der er således to typer stråler: de der er naturlige, kontinuerlige og kommer fra naturen, og dem, der er unaturlige, diskontinuerlige, menneskeskabte og derfor sundhedsskadelige.

Stråling fra mobiltelefoner: hvad er farerne for babyer?

Noget der skal tages alvorlige er vores elektroniske enheder og især vores dyrebare mobiltelefoner, som vi har med os hver dag. Børn er fascineret af telefonerne på grund af deres mange funktioner, men uanset udsender de elektromagnetisk stråling, der er særdeles sundhedsskadelig. Et barn, der holder en mobiltelefon tæt på hovedet, vil være meget mere udsat for strålingen sammenlignet med en voksen. Det skyldes at barnets krop og hoved ikke er udvokset således at strålerne letter trænger ind. Således trænger dobbelt så meget stråling fra en mobiltelefon ind i de yngstes hjerner og ti gange så meget ind i deres knoglemarv. Noget, der har bl.a. indflydelse på barnets hukommelse, opmærksomhed og koordination.

I årevis har forskere forsøgt at bestemme påvirkningen på mennesker fra de ​​elektromagnetiske stråler fra vores teknologiske, men især på børn. Hvis spørgsmålet har forekommet ubesvaret, så er der i dag ikke længere nogen tvivl: stråling fra mobiltelefoner er farlig for alle, men særlig for babyer og børn. Flere og flere forskningsrapporter bekræfter, hvad mange mennesker har frygtet: nemlig strålernes sundhedspåvirkning på mennesker. Vi ved nu, at de stråler, der udsendes fra smartphones og tablets, men også fra trådløst legetøj, kan forårsage sygdomme forårsage tumorer eller forstyrre vores biologiske funktioner.

I deres rapport om eksponering for radiofrekvenser og børns sundhed, der blev offentliggjort i juli 2017, advarede den franske Styrelsen for Fødevare-, Miljø- og Arbejdsmiljøsikkerhed (ANSES) (2) (3) forældre og myndigheder mod strålingens indflydelse på børns kognitive funktioner og udvikling. En rapport brugt af Dr. Marc Arazi i sin bog fra 2020 “PHONEGATE: Overexposed and deceived – What the cell phone industry doesn’t want you to know”, der forsøger at slå alarm om dette problem folkesundheden. (4)

Vælg babyalarmer uden stråling

Udover vores smartphones kan de elektroniske enheder, der er beregnet til børn, også fremme eksponering for stråling. Det viste den skandale, der var i omkring børnepasning, da CNRS (5) tilbage i 2013 offentliggjorde en rapport, der implicerede babyalarmer. Babyalarmerne, som arbejder med radiofrekvenser til at opfanger lyde fra babyen, har været genstand for megen kritik.

Undersøgelsen, der blev udført på fem produkter, afslørede, at babyalarmernes emissionsstyrke varierer afhængigt af modellen, og at den elektromagnetiske stråling kan varierer fra 1 til 33 W/kg. Det er rigtigt, at babytelefoner ikke udsender så mange stråler som vores mobiltelefoner: 2 W/kg for smartphones mod 0,01 W/kg for vores babymonitorer. (6) Men heldigvis er der i dag babytelefoner uden stråling, og som begrænser strålingen og sikrer babyens sikkerhed. (7)

Den franske Styrelsen for Fødevarer, Miljø og Arbejdsmiljø (ANSES) opfordrede allerede dengang forældre til at være opmærksomme på eksponeringen af deres babyer, og opfordrede forældrene til at bruger modeller, der bruger det analoge system i stedet for et system kaldet DECT, som bruges til trådløse telefoner. (8)

Den danske Sundhedsstyrelse skriver: “Eksponering af barnet mindskes når babyenheden placeres uden for barnets rækkevidde, f.eks. i fodenden af en barnevogn eller tremmeseng, da radiobølgernes intensitet aftager kraftigt med afstanden.” Ellers er der ifølge Sundhedsstyrelsen ikke grund til at mistænke babyalarmer for at have negativ indflydelse på helbredet og henviser i øvrigt til en svensk rapport. (9) Her er det vigtigt at vide at både den danske Sundhedsstyrelse og den tilsvarende svenske Strålsäkerhetsmyndighet læner sig loyalt op af de retningslinjer som Den Internationale Kommission for Ikke-Ioniserende Strålingsbeskyttelse (ICNIRP), som er teleindustriens egen NGO, anbefaler. ICNIRP anerkender dog kun termiske effekter (opvarmning) og underkender dermed de hundredvis af forskningsrapporter samt forskerne der understøtter og dokumenter de biologiske effekter, som bl.a. omtales her. (10)

Hvordan reducerer man strålingen i sit hjem for at beskytte sin baby?

Det er hjemme, at børn virkelig skal beskyttes mod stråling, da det er det sted, hvor de opholder sig mest. Det er derfor nødvendigt at overvåge brugen af ​​ dine enheder. Center for Uafhængig Forskning og Information om Elektromagnetisk Stråling (CRIIREM) (11) anbefaler at telefoner og Wi-Fi routere ikke er inden for rækkevidde af børn under 15 år. Derudover skal du huske at slukke for din Wi-Fi om natten. Strålingen bliver mindre, og din søvn bliver meget bedre!

Flyt alle trådløse elektriske apparater væk fra dit barns seng, også selvom de er slukket: vækkeur, hi-fi-anlæg, modem, boks, telefoner, babyalarmer. Hvis det er muligt, så lad der være en afstand på mindst 1 meter mellem enhederne og dit barn. Undgå at placere elektriske enheder bag babysengens hovedgærde (heller ikke på den anden side af væggen). Det er vigtigt at vide, at magnetiske felter har evnen til at trænge gennem vægge.

Selvom dine børn gerne vil lege med din mobiltelefon, er det vigtigt, at du så vidt muligt undgår at give dem den. Hvis det er helt umuligt, skal deres brug af den, kontrolleres nøje. Når det kommer til babyalarmer, skal du vælge dem, der arbejder med mikrobølger. Køber du en babyalarm, skal du foretrække modeller med batterier, analoge og udstyret med en “vox” tilstand. Dvs. at den slukker, når der er stille og udløses, først når babyen græder, dermed udsender den ikke kontinuerlige stråling. Endelig, hvis du genopvarmer din mad i en mikrobølgeovn, skal du holde dit barn så langt væk som muligt.

Hvis du fortsat ønsker at reducere de elektromagnetiske stråler i dit hjem og beskytte din baby, er der flere andre ting du kan gøre. (12) Der er beskyttende baldakiner på markedet, der skal installeres over babyens seng eller også magnetiske kompensationsoscillatorer, der skal placeres midt i lejligheden, halvvejs oppe i rummet. Inden et givent køb, anbefales du dog at kontrollere, at de pågældende genstande er godkendt en professionel og troværdig instans. HUSK, at frem for at gå i panik så beslut dig for en overvåget brug af dine elektroniske enheder.

Se mere her:

Graviditet og elektromagnetisk stråling
https://nejtil5g.dk/gravide/graviditet-og-elektromagnetisk-straaling/
Konsekvenser af EMF-stråling udsendt fra mobiltelefoner ved graviditet
https://nejtil5g.dk/gravide/konsekvenser-af-emf-straaling-udsendt-fra-mobiltelefoner-ved-graviditet/
Gravide – abort, for tidlig fødsel og adfærdsproblemer
https://nejtil5g.dk/dokumenter/gravide-abort-og-adfaerdsproblemer/
Børn og unge – en særlig udsat gruppe
https://nejtil5g.dk/dokumenter/boern-og-unge-en-saerlig-udsat-gruppe/

Kilder:

1) Artiklen af Hortense Guyot Olga Tchéhoun er februar 2020
https://www.magicmaman.com/,comment-proteger-bebe-des-ondes,838,3404555.asp
2) https://www.anses.fr/fr/system/files/AP2012SA0091Ra.pdf
3) Agence nationale de sécurité sanitaire de l’alimentation, de l’environnement et du travail – ANSES
https://www.anses.fr/
4) Engelsk udgave: “PHONEGATE: Overexposed and deceived – What the cell phone industry doesn’t want you to know.” Skrevet af Marc Arazi med forord af  Dr. Devra Davis.
Over 5 milliarder af os bruger mobiltelefoner, som vi generelt holder meget tæt på os – endda fra en meget ung alder. Men de virksomheder, der fremstiller vores dyrebare smartphones, har bevidst udsat os for radiofrekvent strålling langt ud over de officielle sikkerhedsstandarderne. For at gøre tingene værre har nogle af dem endda indlejret software, der giver fordelagtige testresultater – ligesom Dieselgate. Denne skandale har et navn: PHONEGATE.
I 2016 fik Dr. Marc Arazi de beviser, der gjorde det muligt for ham at fordømme dette bedrageri. Med hjælp fra læger, advokater, politikere, forskere har han lige siden kæmpet for at få sandheden frem i lyset lige siden. I 2018 blev NGO’en Phonegate Alert grundlagt til støtte for dette arbejde.
Se mere her: https://nejtil5g.dk/dokumenter/phonegate/
5) CNRS: Det Nationale Center for Videnskabelig Forskning er en af ​​de vigtigste forskningsinstitutioner i verden. For at imødekomme de store nuværende og fremtidige udfordringer udforsker dets forskere levende ting, materie, universet og menneskers samfunds funktion. CNRS er internationalt anerkendt for ekspertisen i sit videnskabelige arbejde og er et benchmark både i verden af ​​forskning og udvikling og for offentligheden.
https://www.cnrs.fr/fr
6) SAR: SAR (specifikke absorptionshastighed) er udtryk for den effekt, som et område af kroppen på mellem 1 og 10 gram kropsvæv maksimalt modtager fra en mobiltelefon – i den mest ekstreme situation. Den vurderes ved hjælp af en kunstig laboratoriemodel af en meget stor og voksen mand. I praksis fyldes et plastikhoved med en opløsning af vand, salt og sukker. En tændt mobiltelefon placeres ved “øret”, hvorefter evt. temperaturændring måles i væsken), men et menneske kan selvsagt ikke reduceres til et plastikhoved med suppe.
Den konkrete model eller test dummy benævnes ‘SAM’ (Specific Anthropomorphic Mannequin). SAM er baseret på en ca. 100 kg. stor og næsten 190 cm høj voksen mandlig model. Hovedstørrelsen er kun relevant for 3% af befolkningen. (a)
SAR værdien, beskytter ikke dit helbred: Der er intet videnskabeligt grundlag der seriøst kan forklare, hvorfor reguleringen omkring niveauet for den specifikke absorptionshastighed (SAR) lokaliseret på niveau med lemmerne (lår, hænder) på 4 W/kg er to gange højere end ved hovedet (2 W kg) og torsoen (2 W/kg). Det er en af de mange anomalier omkring SAR -indikatoren, som skal beskytte vores helbred. ANSES har siden dets rapporter fra 2016 og 2019 (b) betragtet SAR som en dårlig indikator til beskyttelse af brugernes sundhed.
a) https://nejtil5g.dk/dokumenter/graensevaerdier-og-mobiltelefoner/
b) https://phonegatealert.org/en/recommendations-anses-call-upon-public-authorities-industrial-to-face-their-health-responsibilities
7) En nylig CNRS-undersøgelse viser, at babyers eksponering for stråling fra babyalrmer er ukontrolleret og meget variabel afhængigt af modellen. ANSES opfordrer forældre til at bruge forsigtighedsprincippet.
https://www.magicmaman.com/,baby-phones-les-ondes-dangereuses-pour-bebe,2220,2343219.asp
8) Frankrig: Wi-Fi blev fjernet i Frankrigs børnehaver tilbage i 2015, og i skolerne prioriteres kabelede forbindelser. ANSES anbefaler efter deres rapport juli 2016, at man ikke anskaffer en mobiltelefon før man er fyldt 14 år. I 2018 blev mobiler forbudt i skolerne.
9) https://www.sst.dk/da/Viden/Straaling/Straaling-i-hverdagen/Mobiltelefoni-og-traadloes-teknologi/Babyalarmer-smart-meters-og-traadloese-telefoner
10) Se mere her: https://nejtil5g.dk/icnirp/icnirps-trylleri-og-illusion/
11) Vi er et uafhængigt forsknings- og informationscenter …, en nonprofitorganisation, der anerkendes som værende af almen interesse.
https://www.criirem.org/le-criirem
12) Se mere her: https://nejtil5g.dk/info-materiale/selvhjaelp-mod-straaling/

Please follow and like us:

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.