Fibernet

Beskyt dig mod stråling se mere her:
https://nejtil5g.dk/info-materiale/selvhjaelp-mod-straaling/

Fibernet udsender ikke stråling, så udbygningen af fibernettet er klart en fordel, når vi taler om elektromagnetisk stråling. Udfordringen ligger i hvad der bliver koblet på for enden af fibernettet: 5G netværk, Wi-Fi m.fl.

Derfor skal vi satse på Fibernet frem for mere trådløst netværk.

En rapport fra 2018 konkluderer at trådløse netværk hverken er så hurtige, sikre, pålidelige eller energieffektive som kablede systemer. Investeres der i kablede netværksstrukturer støttes både økonomisk vækst, bygges bro over digitale kløfter udover at risici for sikkerhed, privatliv, folkesundhed og miljø mindskes.

Rapporten
Da bredbåndsnetværk og internettet er blevet vitale komponenter i vores fysiske, kulturelle og sociale struktur, skal fremtiden for disse netværk, styres mod den hurtigste, mest pålidelige og en både fremtidssikret og tilgængelig sikker infrastruktur. En sådan infrastruktur skal være kablet, ikke trådløs. Det fremgår af rapporten “Re-Inventing Wires: The Future of Fastlines and Networks”, der blev offentliggjort tilbage i januar 2018 af National Institute for Science , Law & Public Policy (NISLAPP) i Washington, DC.

Rapporten på 156 sider er udarbejdet af ekspert i kommunikationsteknologi Dr. Timothy Schoechle, PhD, international konsulent i computerteknik og standardisering, tidligere fakultetsmedlem ved University of Colorado, College of Engineering and Applied Science og seniorforsker ved National Institute for Science, Law & Public Policy.

Industriens lobbyvirksomhed
Dr. Schoechle siger: “Vi ser den nuværende nationale vægtning af trådløse teknologier, fordi “triopolet” af Verizon, AT&T og Comcast, der dominerer vores adgang til internettet, gennemtrumfer en kunstig knaphed, planlægger forældelse samt høje priser for at opretholde deres enorme overskud. Det er i deres interesse at sløre det faktum, at avanceret kobber og optisk fiber er langt bedre end trådløst i både omkostninger og ydeevne.”

Trådløse netværk kan ikke levere langsigtede løsninger
Ud fra en bred analyse af tilgængelige data viser “Re-Inventing Wires: The Future of Fastlines and Networks” at trådløse systemer ikke kan levere langsigtede løsninger til universel, pålidelig og overkommelig internettilgængelighed og heller ikke understøtte de stadigt stigende datahastigheder, der vil være behov i den nærmeste fremtid til ethvert amerikansk hjem og virksomhed. Investering i kablet, ikke det trådløse, informationsinfrastruktur er nødvendig i hele USA lige nu.

Schoechle siger: “Regeringsembedsmænd er blevet vildledt om tilstrækkeligheden af ​​trådløs kommunikation. Lovgivere bør stoppe med at aktivere den trådløse industris planer for massive nye udrulninger af 4G LTE og snart 5G millimeter bølgeantenner i hele amerikanske kvarterer og i stedet forpligte sig til at understøtte pålidelig, energieffektiv og varig fastkablet telekommunikationsinfrastruktur, der opfylder landets både umiddelbare og langsigtede behov.“

Re-Inventing Wires: The Future of Fastlines and Networks” forklarer, hvorfor en intens trådløs tilgang til kommunikation er den forkerte retning at gå både af teknologiske og andre grunde.

Det intelligente valg
Den trådløse industri er i fuld gang med at installere millioner af nye antenner og snesevis af lovforslag i Kongressen og i statslige lovgivere, der søger at foregribe lokale love og regler. Et nationalt fiberbredbåndssystem installeret så tæt på forbrugeren som muligt, siger rapporten, er i mange henseender et mere intelligent valg. Et nationalt netværk af lokalt kontrollerede fibernetværk vil langt bedre tjene til at opretholde økonomisk vækst og konkurrenceevne, imødekomme en forventet markedsefterspørgsel, overvinde adgangsulighed og andenrangs-tilslutningsproblemer samt mindske en række velkendte risici for trådløs kommunikation, herunder beskyttelse, sikkerheds-, privatlivs-, folkesundheds- samt miljørisici, samtidig med at de ekstraordinære og ringe overvejede energikrav til trådløse og cellulære netværk reduceres.

“En avanceret informationsmotorvej er det, der er brug for, ikke en ineffektiv og dyr “betalingsvej”,” som Schoechle udtrykker det.

Og han tilføjer: “Internettet er blevet en af ​​de teknologier der definerer vores samfund. Det er vores centrale medie for handel og kommunikation – men endnu vigtigere – for vores offentlige diskurs, engagement og demokratiske regeringsførelse. Hovedsageligt på grund af fejl og konsekvenser af Telecommunications Act af 1996, lever internettet ikke op til sit potentiale. Det er blevet kapret af de kommercielle motiver, der er kommet for at omdefinere og begrænse tilgængeligheden, kvaliteten, indholdet og medierne med højhastighedstilgang i USA… Mens andre lande investerer for at sikre borgernes adgang til en hurtig og pålidelig informationsmotorvej, ser amerikanske lovgivere ud til at være faldet i søvn, fanget af den trådløse industri og dens lobbyister.”

Han tilføjer: “Internettet er blevet en af ​​de teknologier der definerer vores samfund. Det er vores centrale medie for handel og kommunikation – men endnu vigtigere – for vores offentlige diskurs, engagement og demokratiske regeringsførelse. Hovedsageligt på grund af fejl og konsekvenser af Telecommunications Act af 1996, lever internettet ikke op til sit potentiale. Det er blevet kapret af de kommercielle motiver, der er kommet for at omdefinere og begrænse tilgængeligheden, kvaliteten, indholdet og medierne med højhastighedstilgang i USA… Mens andre lande investerer for at sikre borgernes adgang til en hurtig og pålidelig informationsmotorvej, ser amerikanske lovgivere ud til at være faldet i søvn, fanget af den trådløse industri og dens lobbyister.”

Rapporten kommer med en lang række af argumenter for nødvendigheden af denne omstilling samt anbefalinger til politikerne. De er opsamlet i dette resume:
https://electromagnetichealth.org/electromagnetic-health-blog/wires-long-press-release/
Hele Rapporten finder du her:
https://nejtil5g.dk/wp-content/uploads/2022/01/Re-Inventing-Wires-the-futures-op-Lnadlines-and-Networks-2018.pdf

Danmark:

Kunderne hos den fynske fiberudbyder SEF Fiber får nu udsigt til et bredere udbud af indholdsleverendører. Det sker, når det delvist Norlys-ejede fiberselskab åbner op for sin første aftale via Norlys Opennet-platform.Platformen skal give øget udbud af tjenester og indhold på Norlys og andre selskabers fibernet, som via Opennet bliver tilgængelig for mange øvrige indholdsudbydere.
Det betyder eksempelvis, at et teleselskab, der ikke har fiber i et givent område, alligevel kan tilbyde tv- og internet-pakker til fiberkunderne i det område. Samtidig kan fiberejerne glæde sig over, at det bliver mere attraktivt at tilslutte sig fiberen.
SEF’s første aftale er med Stofa, som i forvejen var leverandør hos SEF Fiber.
Norlys ejer 25 pct. af SEF Fiber og Stofa.
Det skriver ITWatch:
https://itwatch.dk/article13500633.ece

Januar 2020 fortalte TDC Groups om deres ambitiøse femårsplan. Med en partnerskabsaftale med NCC, har TDC Net planer om at være leverandør af lynhurtigt Fibernet til 1 million kunder i 2025 – både privat- og erhvervskunder. Samtidig arbejder TDC på at udbygge deres 5G netværk. (2)
I Helsingør omfatter TDC NETs fiberudrulning i Helsingør Kommune omfatter nu omkring 2.522 adresser. Odsherred er næsten 100 procent dækket af Fibernet og Trekantsområdet skal have adgang til lynhurtigt internet via fiber senest i 2025, lyder det.
Ifølge de seneste tal fra Energistyrelsen har 72 procent af alle boliger og virksomheder i Danmark nu adgang til Fibernet. (3) (4)
SEAS-NVEs Energi og Bolig, satte i september 2019 fokus på fibernet og myterne om internettet. (5)
Kilder:
1) https://www.telecompaper.com/news/netherlands-grows-to-over-35-mln-homes-passed-with-ftth–1360243
2) https://mobilsiden.dk/nyheder/internet-bredbaand/tdc-vil-have-1-million-fibernet-kunder-i-2025/
3) https://www.danskenergi.dk/nyheder/stadig-flere-danskere-sikres-adgang-til-fibernet
4) https://presse.ens.dk/pressreleases/flere-danskere-har-adgang-til-hurtigt-bredbaand-3020061
5) https://ipaper.ipapercms.dk/SeasNVE/EnergiogBolig/energi-bolig-september-2019/

Til trods for store investeringer i udrulning af fibernet, har over 100.000 boliger og virksomheder i Danmark stadig dårlig bredbåndsdækning, og Energistyrelsen forventer at op mod 90.000 adresser fortsat har dårlig bredbåndsdækning i 2023. Det skriver Ingeniøren juli 2020
Uanset om regeringen har været rød eller blå, så har målsætningen været den samme siden 2013. Alle husstande og virksomheder skal have adgang til mindst 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload i 2020.
Den målsætning bliver ikke indfriet. Det viser Energistyrelsens nye bredbåndkortlægning. Her kan man læse at 94 procent af alle boliger og virksomheder i Danmark i dag har adgang til bredbåndshastigheder på 100 Mbit/s download og 30 Mbit/s upload.
Kun 10 kommuner kommer i mål med ambitionen og kan prale af fuld bredbåndsdækning, hvor over 99 pct. af kommunens boliger og virksomheder har adgang til de pågældende hastigheder.
https://ing.dk/artikel/tjek-kortet-100000-boliger-lider-daarlig-bredbaandsdaekning-237039

Analytikere om TDC-bud: Alle vinder på hurtigere internet 
Pensionskasser bag bud til TDC kan tjene penge på fibernet til hele Danmark. Men samfundet, vinder også, siger analytikere. 13. febr. 2018.
https://www.dr.dk/nyheder/penge/analytikere-om-tdc-bud-alle-vinder-paa-hurtigere-internet

Flere får nu mulighed for fibernet
Der er hurtigt internet på vej til omkring 1050 af COOP 1200 butikker landet over. Og når de får fibernet rullet ud til de mange butikker, kan det få stor betydning for beboerne i områderne. 26. febr. 2017.
https://www.dr.dk/nyheder/regionale/sjaelland/flere-faar-nu-mulighed-fibernet

Bredbåndspuljen forlænges igen 

To år i træk har regeringen ønsket at nedlægge bredbåndspuljen, som giver tilskud til, at særligt ramte områder kan få bedre internetforbindelser. Nu vender den igen på en tallerken i nyt nærhedsudspil.Der sættes nu igen 100 millioner kroner af i 2022 til at sikre »bedre bredbånd – fra Nexø til Nørre Nissum«, som det hedder i oplægget »Tættere på II«.Bredbåndspuljen blev oprettet i 2016 og har hvert år bidraget med omkring 100 millioner kroner i statsstøtte til at få udryddet særligt dårlige internetforbindelser.
Det skriver Berlingske den 27. okt. 2021.
https://www.berlingske.dk/virksomheder/regeringen-tvinges-endnu-en-gang-til-at-finde-100-millioner-kroner

USA

New York City vil forsyne 200 almene boliger med gratis kabelforbundet internet

Regeringen i New York City planlægger at forbinde op mod 300.000 beboere i offentlige boliger med gratis internet og grundlæggende kabelservice inden udgangen af 2023, ifølge borgmester Eric Adams og Chief Technology Officer Matt Fraser. (1)

Programmet, der lyder navnet Big Apple Connect, har været i pilotfase gennem 1 år i otte boliger drevet af New York City Housing Authority. Det er planlagt at skulle udvides til omkring 100 projekter ved udgangen af dette år og dermed dække 200 boliggrunde.

Ifølge embedsmænd vil Big Apple Connect være det største kommunale bredbånds projekt, der udføres af i nogen by. Det eneste program, der er større, er Federal Communications Commissions Affordable Connectivity Program, (2) som giver mere end 10 millioner husstande $30 månedlige rabatter på deres bredbånds- eller trådløse regninger.

Kilder:
1) https://statescoop.com/eric-adams-matt-fraser-nyc-public-housing-internet/
2) https://statescoop.com/fcc-broadband-affordable-connectivity-program/

Over 750 samfund i Nordamerika har installeret deres egne kommunale fibernet.

Fordelene? Fælles ejet optisk fiber kabelforbundet infrastruktur kan give billigere, hurtigere, netneutral, miljøbeskyttende og sikkert internet. Faktisk er den hurtigste internetudbyder i Amerika – Chattanoogas EPB – fællesskabsejet og drevet.
Se mere her:
https://action.openmedia.org/page/66235/petition/3
https://connected-communities.ca/

England

CityFibre forhandler om at sælge 30% af aktierne for at udvide udrulningen fuldfiberinfrastrukturen
CityFibre, britisk grossistudbyder af fuldfiberinfrastruktur, (1) forhandler om at sælge en andel på over 1,4 milliarder pund i virksomheden for at kunne finansiere en udvidelse af sit netværk. CityFibre vil udvide sit fiberudrulningsmål fra 8 til 10 millioner enheder inden 2025.
Det skriver Telecompaper i deres nyhedsbrev den 25. maj. (2)
Udbygning og udvidelser af de eksisterende projekter vil sikre at CityFibre kan levere fuld fiberinfrastruktur til næsten en tredjedel af det britiske marked.CityFibre har identificeret nye 216 byer og landsbyer, hvorved man opnår fiberdækning også uden for de store byer.
Udrulning er blevet muliggjort af et gunstigt lovgivningsmiljø, som Ofcom har etableret der gør det hurtigere og lettere at implementere Full Fiber-netværk. Det landsdækkende program forventes at blive gennemført inden 2025 og vil adressere ca. en tredjedel af det britiske marked, herunder 8 millioner hjem, 800.000 virksomheder, 400.000 offentlige sektorer og 250.000 5G-adgangspunkter. (3)
Kilder:
1) https://www.cityfibre.com/
2) https://www.telecompaper.com/news/cityfibre-in-talks-to-sell-30-stake-to-expand-network-roll-out–1384115
3) https://www.cityfibre.com/news/cityfibre-extend-world-class-infrastructure-216-additional-towns-villages-across-britain/

CityFibre tildeler for 1,5 milliarder £ byggekontrakter til udrulning af fuldfibernetværk i 27 byer og vil dække op til 3 millioner ejendomme.
Det skriver Telecompaper den 5. november 2020.
Samlet betyder det, at CityFibre har underskrevet byggekontrakter til en værdi af 2,5 mia. £ til i alt mere end 5 millioner ejendomme i 66 britiske byer gennem Gigabit City-programmet. Alle projekter er planlagt til at være under opførelse inden sommeren 2021.
Kilder:
https://www.cityfibre.com/news/cityfibre-awards-1-5-billion-construction-contracts-across-27-towns-cities/
https://www.telecompaper.com/news/cityfibre-awards-new-gigabit-city-network-contracts-worth-gbp-15-billion–1360623

Holland

Ifølge Telecompapers FTTH Monitor har Holland passeret 3,5 millioner hjem, der har fået etableret Fibernet FTTH. Hver måned bliver yderligere 30.000 til 50.000 hjem, tilkoblet. (1)
Især de to provinser med de mindste befolkninger har den højeste FTTH-dækning. Zeeland og Flevoland tæller hver 175.000 husstande. I andre provinser varierer dækningen meget, fra kun 18 procent af de hjem, der passeres i Groningen, til 80 procent i Overijssel. De to største provinser Nordholland og Sydholland ligger kun på omkring 30 procent, mens Utrecht har passeret 50 procent af boliger med adgang til fiber.

Please follow and like us:
close

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.

Comments

  1. Pingback: Selvhjælp mod stråling - nejtil5g.dk

Comments are closed.