USA: Protester mod mobilmaster, der får bikolonier til at forsvinde

Et stigende antal amerikanere – herunder både beslutningstagere og berømtheder – forsøger at stoppe mobilmaster og antenner, 5G og 4G, fra at blive installeret i deres lokalsamfund, især nær ved boliger og skoler.

I Torrance i Californien fører en 89-årig an i kampen mod mobilmasterne, som får skylden for at bikolonier forsvinder, samt sætter samfundets økonomi, sundhed og sikkerhed i fare.

Netmediet Activist Post henviser bl.a. til følgende artikler:  1234567891011121314, 15,  16, 17, 1819202122232425).

Inside Towers, som er et medie, der betjener den trådløse infrastrukturindustri, beskriver situationen således den 25. sept, 2023:

Det sværmer med Torrance-beboere i en kampagne mod Mobilmaster

Torrance, CA, en forstad til Los Angeles, er et lille samfund i et spredt byområde. Som i mange befolkningsrige områder er der behov for digital forbindelse, men der er forskellige holdninger til, hvor mobilmasterne skal placeres. Rafu Shimpo, et førende japansk-amerikansk nyhedsavis, rapporterer, at beboerne i Torrance kæmper mod, hvad de mener er en ukorrekt og invasiv placering af mobilmaster.

92-årige Yoshiko Morohoshi slog alarm, da hun hørte, at der var planer om at placere en mobilmast i hendes baghave. Morohoshi, en ivrig gartner, blev forfærdet, da hun opdagede, at masten var planlagt at skulle placeres blot 3 meter fra hendes have. Efter at have set på området indrømmede planlægningskommissionen, at den foreslåede enhed ville stå for tæt ved boligerne. Den blev herefter flyttet 40 meter væk nu ved siden af en børnetandlæge. Morohoshi fortæller, at siden tårnet blev rejst, er en lokal bikoloni forsvundet, at hun selv har haft svært ved at sove samt at hun nu lider af en invaliderende hovedpine.

Anført af den 89-årig Grace Mayeda, har en række beboere samlet ind for at kunne betale de $ 750, der er nødvendige for at kunne appellere sagen til Torrance Planning Commission. Gruppen, der kalder sig North Torrance ACTION (Against Cell Towers in Our Neighborhood) Coalition, udarbejdede et brev til byrådet for at fremføre deres sag. Beboerne rettede meget af deres vrede mod Crown Castle, som de mener ikke har behandlet deres samfund respektfuldt. Det er deres håb, at det lokale byråd kan overtales til at tøjle teleindustrien og holde dem ansvarlige over for beboerne.

“Den ødelæggelse og obstruktion, som mobilmasten vil forårsage overfor vores erhvervsliv, der gør sit bedste for at holde sig flydende, er absolut urimelig og uretfærdig,” hedder det i brevet til rådet. “Det blokerer ikke blot deres eneste områdeskilt og fjerner det eneste grønne område (hvilket igen strider mod vores generelle bestemmelser i artikel 39-forordningen), men det udsætter også medarbejderne for en konstant daglig risiko for potentiel eksponering, især da Crown Castle historisk set ikke har vedligeholdt deres master. Samfundet er foruroliget for sin sikkerhed. Vi beder jer beskytte os nu. Måske vil bierne vende tilbage en dag.”

Rafu Shimpo, en lokal publikation der henvender sig til områdets japanske samfund, hævder, at Crown Castle opsatte en mobilmast i 2020, to år før man overhovedet havde fået en officiel tilladelser til at gøre det. I brevet til rådet kommenterede beboeren Chuck Choi, at “Bierne kommer ikke længere, efter at de opsatte denne genstand.”

Mens North Torrance ACTION Coalition håber, at bystyret vil lytte til deres bøn, har Torrance tidligere måttet behandlet juridiske udfordringer fra Crown Castle, som har klaget over, at byen har overtrådt telekommunikationsloven fra 1996.

Illustration fra Activist Post.

Tilbage i 2021 gav en føderal domstol medhold til sagsøgerne om at Federal Communications Commission (FCC) IKKE havde opdateret sine retningslinjer for trådløs stråling siden 1996. Det på af trods af at videnskabelig dokumentation for sundhedseffekter var indsendt til agenturet. I sidste måned indrømmede agenturet, at det agter at fortsætte med ikke at efterleve retskendelsen.

Mens nogle kommunale byråd i USA ikke har noget imod, at der installeres mobilmaster stort set overalt – er der stadig mange, der har det. Det er formentlig grunden til, at HR 3557 og snesevis af andre telesponsorerede lovforslag er blevet indført, da de vil fjerne al kommunal myndighed vedrørende implementeringen af trådløse infrastruktur.

Videoindslag:

Læs mere her:

Please follow and like us:

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.