SMART CITY

Se også under Internet of Things (IoT):
https://nejtil5g.dk/5g/internet-of-things-iot/
samt:
https://nejtil5g.dk/dokumenter/er-det-umagen-vaerd-at-udvikle-5g/
Om ‘Small Cells’ m.m. se mere her:
https://nejtil5g.dk/dokumenter/mobilmaster-sundhedsrisici-ejendomsvaerdi-og-hvad-kan-du-gore-ved-det/
Om overvågning se mere her:
https://nejtil5g.dk/dokumenter/overvaagning-og-5g/

Indhold

Den officielle historie
– Gate 21
Works Economic Forum
– Global Smart Cities Alliance
SMART gadebelysning
SMART “gademøbler”
Konkrete tiltag

Den officielle historie

White papers for a green transition
Creating liveable, sustainable and prosperous societies

SMART CITIES Creating liveable, sustainable and prosperous societies Version 2.0 Januar 2020, Editor in chief State of Green
I forordet skriver Simon Kollerup, Minister for Industry, Business and Financial Affairs:
“Når besøgende i Danmark vil udforske de danske smarte byløsninger vil de opleve, hvordan smarte byteknologier anvendes i praksis. Mange danske kommuner samarbejder med nationale og internationale virksomheder for at udvikle og implementere smarte byløsninger i deres bestræbelser på at skabe smarte, grønne og levende byer. Løsninger relateret til affaldshåndtering, mobilitet, vand, energi og bygninger er nogle af de mange måder, hvorpå smarte byteknologier anvendes til at forbedre bymiljøer, både fra en bæredygtighed og et livskvalitets perspektiv. På samme tid er Danmark hjemsted for det største laboratorium for SMART CITIES i Europa – det danske udendørsbelysningslaboratorium (DOLL) – hvor virksomheder kan udføre virkelighedstests af bytjenester og vise deres præstationer.
https://stateofgreen.com/en/uploads/2018/05/SoG_WhitePaper_SmartCity_WEB.pdf?time=1578470357

Gate 21

“Gate 21 vil bidrage til at gøre Greater Copenhagen til verdens førende region for grøn omstilling og vækst.”
“Gate 21 samler kommuner, regioner, virksomheder og vidensinstitutioner om at udvikle og udbrede energi- og ressourceeffektive løsninger, der fremmer grøn omstilling og vækst.”
“Gate 21 er i dag et partnerskab, der kan levere på målet om at være et grønt foregangsland inden for energi­omstilling, grøn mobilitet, cirkulær økonomi og grønne digitale løsninger. Vi tester grønne løsninger, med afsæt i den offentlige efterspørgsel, som kan skaleres og udbredes til hele landet – til inspiration for resten af verden.”
https://www.gate21.dk/

Om DOLL: Udforsk Europas førende levende lab til intelligent belysning og Smart City-tjenester
https://doll-livinglab.com/

Udrulning af smarte byer går for langsomt
Den sansende, datadrevne og intelligente storby, der med smart teknologi og masser af sensorer kan gøre livet i storbyen bedre og billigere, er ikke et futuristisk fremtidsscenarie, men er allerede en realitet i byer som København, Miami og City of London.
https://www.tekniskfokus.dk/udrulning-af-smarte-byer-gaar-for-langsomt/

Why 5G smart roads are the future of transport.
While truly autonomous vehicles may still be some way off in the UK, 5G roads connected to sensors and smart highways will pave the way

https://www.raconteur.net/technology/5g-smart-roads

World Economic Forum

36 byer valgt til at udstikke kursen mod fremtidens Smart Cities

36 byer i 22 lande og seks kontinenter er blevet enige om at gå forrest i en ny køreplan for sikker indførelse af ny teknologi som en del af World Economic Forums G20 Global Smart Cities Alliance.
World Economic Forum har valgt byerne til at være pionerer i en global politisk køreplan udviklet af G20 Smart Cities Alliance for etisk og ansvarlig brug af data og teknologi, som det hedder.
Det fremgik af SmartCitiesWorlds den 18. oktober 2020
Køreplanen er designet til at give byerne de procedurer, love og regler, de har brug for til at bruge ny teknologi ansvarligt.
Initiativet stammer fra Japan fra WEF’s Center for den Fjerde Industrielle Revolution i 2019.
Byerne vil vedtage politikker for beskyttelse af privatlivets fred, bedre bredbåndsdækning, ansvarlighed for cybersikkerhed, øget åbenhed i bydata og bedre adgang til digitale bytjenester for handicappede og ældre.

Imødegåelse af udfordringerne
Byerne står over for presserende udfordringer fra Covid-19-pandemien og andre større forstyrrelser, som WEF fremhæver forventes at kulminere i en budgetkrise, der kan nå op på 1 billion dollars alene i USA.
Forummet hævder, at byerne har brug for data og innovation for at blive mere modstandsdygtige, lydhøre og effektive, men fremhæver, at der ikke er nogen global ramme for, hvordan de skal anvende disse teknologier eller de data, de indsamler, på en måde, der beskytter offentlighedens interesser.
“Denne køreplan handler ikke om teoretiske ideer og drømme, den er bygget på praktiske politikker fra den virkelige verden fra førende byer over hele kloden,” sagde Jeff Merritt, leder af Internet of Things og bytransformation, World Economic Forum. “Byregeringer er i frontlinjen af ​​en global krise og skal være i stand til at handle hurtigt og beslutsomt for at begrænse denne pandemi og sætte kursen mod deres økonomiske genopretning”.
“Teknologi er et væsentligt værktøj i denne kamp, ​​men regeringer kan ikke risikere at falde i de sædvanlige fælder relateret til privatliv, sikkerhed og leverandørlåsning. Det er her, G20 Global Smart Cities Alliance kan hjælpe.”
WEF har valgt de 36 “pionerbyer”, der vil kickstarte køreplanen og vil samarbejde med globale eksperter for at forbedre deres bypolitikker på områder, der spænder fra beskyttelse af privatlivets fred og cybersikkerhed til bedre tjenester for handicappede og bedre bredbåndsdækning.
Pionerbyerne lancerer deres aktiviteter ved den globale onlinebegivenhed Smart City Live 2020, der udsendes af Smart City Expo World Congress den 17.-18. november.
De 36 pionerbyer:
Pionerbyerne er: Apeldoorn, Holland; Barcelona, ​​Spanien; Belfast, Storbritannien; Bengaluru, Indien; Bilbao, Spanien; Bogotá, Colombia; Brasilia, Brasilien; Buenos Aires, Argentina; Chattanooga,USA; Cordoba, Argentina; Daegu, Sydkorea; Dubai, UAE; eThekwini (Durban), Sydafrika; Faridabad, Indien; Gaziantep, Tyrkiet; Hamamatsu, Japan; Hyderabad, Indien; Indore, Indien; Istanbul, Tyrkiet; Kaga, Japan; Kakogawa, Japan; Kampala, Uganda; Karlsruhe, Tyskland; Leeds, Storbritannien; Lissabon, Portugal; London, Storbritannien; Maebashi, Japan; Manila, Filippinerne; Medellín, Colombia; Melbourne, Australien; Mexico City, Mexico; Milano, Italien; Moskva, Rusland; Newcastle, Australien; San José, USA; og Toronto, Canada.

“Teknologi og viden er to strategiske aktiver til at bygge inkluderende, datadrevne og bæredygtige smarte byer, der er i stand til at tackle nye og nye udfordringer,” siger Roberta Cocco, viceborgmester for digital transformation og tjenester til borgere, Milano. “Det er grunden til, at Milan tilslutter sig G20 Global Smart City Alliance, da dette initiativ vil give os mulighed for at dele bedste praksis med innovative byer rundt om i verden.”
“I dag, mere end nogensinde, er vi faktisk nødt til at samarbejde med hinanden for at identificere de mest effektive værktøjer til at imødegå globale trusler som Covid-19. Det er kun ved at forene vores kræfter, at vi kan slå denne fælles fjende, der truer vores borgeres sundhed, økonomi og fremtid.”
Flere organisationer deltager også i projektet, herunder ingeniør-, arkitekt- og konsulentfirmaet Arup. Selskabets leder af digitale tjenester, Will Cavendish, sagde, at Covid-19 har drevet en trinvis ændring i brugen af ​​digitale tjenester i byer, og mange af disse ændringer vil kun accelerere ud over pandemien.
Feberscreening, social afstand og belægningskontrol, fjernovervågning af sundhed, luftkvalitet og forureningskontrol, intelligent parkeringsdetektion og vandkvalitetsløsninger er blandt dem, der oplever øget efterspørgsel rundt om i verden.
Alicia Asín, medstifter og administrerende direktør for Libelium, som udvikler og implementerer Internet of Things (IoT) sensorer til en række smarte byapplikationer, fortæller at feberscreening var en af de første applikationer, Libelium måtte designe i Covid-19-æraen, og det 15-årige firma måtte gøre det “mod uret” for at imødekomme efterspørgslen. (2)

Noter:
SmartCitiesWorlds mission er at være verdens førende platform for at dele ideer til at løse bymæssige udfordringer, der gør det muligt for os at leve i mere modstandsdygtige, bæredygtige, sikre og velstående miljøer.
Kilder:
1) https://www.smartcitiesworld.net/demographic-change/demographic-change/36-cities-chosen-to-chart-a-course-towards-the-future
2) https://www.smartcitiesworld.net/special-reports/the-changing-role-of-the-iot-in-the-covid-19-world
Se mere her:
Big Brother holder øje med dig:
https://nejtil5g.dk/overvaagning/big-brother-holder-oeje-med-dig/
World Economic Forums totalitære rædselsvision:
https://nejtil5g.dk/overvaagning/world-economic-forums-totalitaere-raedselsvision/

SMART skraldespande

‘Smarte’ mikrochips, begynder at erobre Europas skraldespande

For at reducere husholdningsaffald er et stigende antal lokale myndigheder i Europa begyndt at lægge mikrochips på skraldespande og opkræve betaling fra folk for den mængde affald, de smider ud.

Som en del af Green Deal har Europa-Kommissionen gjort reduktion og nyttiggørelse af affald til en af prioriteterne i den økologiske omstilling.

I Frankrig mener nogle lokale myndigheder, at reduktionen af husholdningsaffald skal starte med at øge folks bevidsthed om, hvor meget de smider ud, og få dem til at betale i overensstemmelse hermed. Hertil har nogle franske kommuner vedtaget et intelligent affaldsmålingssystem, også kendt som pay-as-you-throw (PAYT) -ordningen.

Systemet indebærer at en elektronisk chip bliver påsat de husstandes affaldsbeholdere. Når chippen kommer i kontakt med affaldsbeholderen, fortæller den den nøjagtige vægt af det affald, der smides væk af husholdningerne. Smider der mere ud end minimummet, skal husholdningerne betale mere, og hvis mængden er mindre, reduceres regningen.

Den smarte affaldsmåler er kombineret med en smartphone-applikation, der giver husholdninger information om mængden af affald, de producerer efter kategori.

Dataene vil også være tilgængelige for de lokale myndigheder, så de kan overvåge og forudse mængden af produceret affald.

Systemmet vil være tilgængeligt for første gang i år for 80.000 Montauban-indbyggere i det sydvestlige Frankrig. Ifølge en undersøgelse foretaget af det franske agentur for økologisk omstilling (Ademe) oplevede næsten halvdelen af de lokale myndigheder, der indførte pay-as-you-throw-ordninger, en reduktion på 30 til 50 % i husholdnings restaffaldet.

I 2022 var 6,4 millioner mennesker i Frankrig omfattet af pay-as-you-throw-ordninger. Målet er at øge det til 25 millioner inden 2025 ifølge den franske regerings lov om energiomstilling til grøn vækst, der blev vedtaget i 2015.

20 EU-lande har indført PAYT-ordninger
I Den Europæiske Union har 20 medlemsstater allerede vedtaget et pay-as-you-throw-system ifølge Det Europæiske Miljøagentur (EEA).

I Belgien dukkede de første smarte skraldespande op i den fransktalende Vallonien-region for næsten 7 år siden. I dag bruger næsten halvdelen af alle kommuner dem til at tilskynde til sortering og reducere mængden af affald.

Den første kommune, der indførte systemet, var Chastre i 2016, hvor den gennemsnitlige mængde affald pr. person falder fra 135 kg til 74 kg.

Kritikken
Et potentielt problem er, at nogle brugere, der frygter, at gebyrerne for overdreven affald vil være for høje, vil smide deres affald i naturen eller i en anden skraldespand end deres egen.

Privatlivets fred og databeskyttelse er endnu en hindring for udbredt vedtagelse af pay-as-you-throw-ordninger.

I Storbritannien advarede privatlivskampagnegruppen Big Brother Watch om, at udrulningen af mikrochips i folks skraldespande ville give lokale byråd mulighed for at undersøge husholdningsaffald og sælge oplysningerne til kommercielle formål.

“Byrådene venter på, at offentligheden tager øjnene fra dem, før de begynder at overvåge vores affaldsvaner, invadere folks privatliv og indføre strafskat på, hvad vi smider væk,” udtalte Alex Deane fra Big Brother Watch.

“Den britiske offentlighed ønsker ikke denne teknologi, ingen af disse bøder og ikke denne indtrængen,” udtalte han i pressekommentarer tilbage i 2010.

Privatlivsgrupper er også bekymrede for, at data indsamlet fra smarte skraldespande kan indikere, hvornår folk er på ferie, og åbne døren for misbrug af kriminelle.

Hvad Euractiv ikke nævner er at de såkaldte ‘smarte skraldespande’ med til at øge den elektromagnetiske stråling til et endnu højere niveau end det allerede er. Hvilket hverken er godt for mennesker, dyer og planter.

Hele artiklen finder du i Euractiv den 10 dec. 2023:
https://www.euractiv.com/section/circular-economy/news/pay-as-you-throw-the-microchips-conquering-europes-waste-bins/

SMART gadebelysning

SMART gadebelysning med LED har konsekvenser

Region Hovedstaden og Gate 21 skal teste og demonstrere ny og mere intelligent trafiksignalering i seks vejkryds i Hersted Industripark.

Danmarks første living lab for intelligent trafiksignalering har som formål at hjælpe med at vende den negative udvikling af kuldioxidudslip og overbelastning på vejene. Bag initiativet står Region Hovedstaden, Gate 21 og DOLL Living Lab.
Grøn omstilling kombineres helt naturligt og uden diskussion med mere elektrosmog.
https://www.gate21.dk/nyhed/danmarks-foerste-living-lab-for-intelligent-trafiksignalering/

New LED streetlights may double cancer risk, new research warns
Storbritanniens nye generation af gadelygter risikerer at øge antallet af bryst- og prostatacancer dramatisk, ifølge en ny undersøgelse.
Videnskabsmænd har advaret embedsmænd om at overveje at begrænse udrullingen af ​​LED-lys (lysemitterende diode) lys, efter at en undersøgelse tydede på en “stærk forbindelse” mellem teknologien og sygdommen.
Hundretusinder af gadelys er hidtil blevet skiftet til LED, som er billigere at køre og resulterer i lavere emissioner, mens ca. 30 procent af lysene på motorveje og A-veje i England også er blevet opgraderet.
Analyse af mere end 4.000 mennesker, der boede i 11 separate regioner i Spanien, etablerede imidlertid en forbindelse mellem kraftig eksponering for LED-belysning og en fordobling af risikoen for prostatacancer samt en 1,5 gange større chance for brystkræft.
Undersøgelsens art betyder, at forskere ikke kan bevise en årsagssammenhæng, men de mener, at ”det blå lys”, der udsendes af LED’erne, kan forstyrre kroppens døgnrytme, hvilket igen påvirker hormonniveauerne. 26. april 2018.
https://www.telegraph.co.uk/science/2018/04/26/new-led-streetlights-may-double-cancer-risk-new-research-warns/

Nye LED-gadelys kan skade synet og forstyrre søvnen, advarer Public Health England
”Forstyrrelse af det cirkadiske system kan have en stor indflydelse på søvnkvaliteten og opmærksomheden om dagen, hvilket igen påvirker trivsel og sikkerhed. Det er lidt som at have permanent jetlag ‘
Independent. 3. april 2018.
https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/ed-streetlight-bright-sleep-damage-eyesight-public-health-england-a8285981.html

Nye LED-gadelys er billigere og grønnere, men ikke alle er glade
Fremtiden er lys, men den bliver ikke orange, da gamle natriumlamper gør plads for LED-lys over Cheshire West.
22. marts 2018.
https://www.cheshire-live.co.uk/news/chester-cheshire-news/new-led-street-lights-cheaper-14443395

Evaluating the Association between Artificial Light-at-Night Exposure and Breast and Prostate Cancer Risk in Spain (MCC-Spain Study)
Conclusion: Both prostate and breast cancer were associated with high estimated exposure to outdoor ALAN in the blue-enriched light spectrum.
https://ehp.niehs.nih.gov/doi/10.1289/ehp1837

Rumbilleder skaber bekymring om brug af LED-lys i byerne
https://ing.dk/artikel/rumbilleder-skaber-bekymring-om-brug-af-led-lys-i-byerne-178185

LED Streetlights in Brooklyn Are Saving Energy but Exhausting Residents
https://www.nytimes.com/2015/03/24/nyregion/new-led-streetlights-shine-too-brightly-for-some-in-brooklyn.html?_r=0

De ’miljøvenlige’ LED gadelygter dræber endnu flere insekter end natriumlamperne

“Miljøvenlige” LED-gadelygter forårsager en endnu mere alvorlig lysforurening for insekter end de traditionelle natriumpærer, som de erstatter. Det dokumenterer en nylig udgivet forskningsrapport: ’Gadebelysning har en skadelig indvirkning på de lokale insektpopulationer’. Det skriver The Guardian 25. august 2021. (1) Insektapokalypsen
Rapporter om de faldende insektpopulationer (2) har skræmt forskere, ødelæggelsen af naturlige vilde områder, pesticider og klimakrisen angives som de væsentligste årsager. Vi ved nu også at elektrosmog har betydning for deres overlevelse. (3) Hertil kommer også at lysforureningen stiger globalt og blev ved en nylig anmeldelse beskrevet som en “vigtig, men ofte overset faktor i insektapokalypsen”, da det gør insekter mere synlige for rovdyr og forstyrrer deres fødeindtagelse og reproduktion. (4)
Lysforurening og insekterne
Undersøgelsen (5) er den første der undersøger virkningen af lysdioder i den virkelige verden og den første til at vise den direkte indvirkning af lysforurening på larver. Larverne er mindre mobile end voksne møl, og viser derfor mere præcist de lokale tab forårsaget af lysforurening.
Flyvende møl bliver tiltrukket af lys, og er derefter mere sårbare over for rovdyr, hvilket betyder, at de lægger færre æg. Ud fra den brede vifte af mølarter, forskerne studerede formoder de, at deres resultater ville gælde for øvrige natlige insekter.
Det er et virkelig slående resultat,” siger Douglas Boyes, UK Centre for Ecology and Hydrology, der ledede forskningsprojekt. ”Vi fandt tal, som du ikke rigtig er vant til som økolog. Normalt finder du måske ændringer på 5-10% rundt omkring, men her fandt mere end 50% fald i antallet af larver i de områder, der var oplyst af gadelygter.”
Undersøgelsen fandt at antallet af møllarver i hegnshækkene ved vejene i landdistrikterne i England var 52% lavere under LED -lamper og 41% lavere under natriumlamper sammenlignet med nærliggende uoplyste områder.
I græskanterne var antallet af møllarver nær lysdioder en tredjedel lavere end i uoplyste områder, hvorimod natriumlys havde ringe effekt på antallet. De hvide LED-lys er mere energieffektive, men producerer mere blåt lys, siger forskerne, hvilket er den farve, der hovedsageligt ses af insekter.
Møl er vigtige bestøver og leverer essentiel mad til fugle og dyr, men det samlede antal af møl i Storbritannien er faldet med en tredjedel i løbet af de sidste 50 år.
Bagsiden af lysdioder
Lysdioder er de onde i vores historie, hvis du vil, fordi de er værre i forhold til deres effekt i øjeblikket, men de har også potentiale til at være meget bedre end natriumbelysning,” siger Douglas Boyes
Lysdioder kan dæmpes, kan kobles til bevægelsessensorer og kan have billige filtre monteret til at afskærme for blåt lys. Lysdioder er energieffektive, hvilket fører til reducerede emissioner ift. klimaopvarmning. De lyser ofte mere end natriumlamper, men ikke på lokaliteterne i undersøgelsen.
De umiddelbare lette løsninger
Prof Darren Evans fra Newcastle University, som var en del af undersøgelsen, siger: ”Lysforurening er en af de få årsager til tab af biodiversitet, der har lette [og umiddelbare] løsninger. Vi har brug for en balance mellem at beskytte både den offentlige sikkerhed og dyrelivet ved at sikre, at belysningen er godt designet, holdes væk fra vigtige levesteder samt er tændt i begrænsede tidsrum.” Flagermusvenlig rød belysning blev f.eks. installeret på en vej i Worcestershire i 2019. (6)
Matt Shardlow, fra insektorganisationen Buglife, sagde: ”Dette nye bevis demonstrerer den massive indvirkning, som lysforurening har på lokale populationer af insekter, hvilket bidrager til det frygtelige fald i insektmængden, vi alle har observeret.
En undersøgelse fra Belgien viste, at gadelygter skadede hun glødormes evne til at tiltrække en mage. Det fandt ud af, at biller i mørke områder normalt fandt en mage efter en nat med glød, men i de oplyste områder tog det op til 15 nætter. (7) I England er antallet af glødorm faldet med tre fjerdedele siden 2001.( 8 )
Den vigtige nattevagt
Boyes siger, at en bedre beskyttelse af møl er afgørende. “Vi har 2.500 arter i Storbritannien. De er meget vigtige som bytte for fugle, flagermus, pindsvin og andre hvirvelløse dyr. Men de er også virkelig vigtige bestøvere. De har nattevagten, når dagbestøverne er gået i seng.
Kilder:
1) https://www.theguardian.com/environment/2021/aug/25/led-streetlights-moth-england-eco-friendly-sodium-insect-decline
2) https://www.theguardian.com/environment/2021/jan/11/insect-populations-suffering-death-1000-cuts-scientists
3) Du finder forskningsrapporter om de elektromagnetiske felters indflydelse på insektdøden her:
https://nejtil5g.dk/dokumenter/videnskabelig-reference-vedr-effekter-paa-dyrelivet/
4) https://www.theguardian.com/environment/2019/nov/22/light-pollution-insect-apocalypse
5) https://advances.sciencemag.org/content/7/35/eabi8322
6) https://www.bbc.com/news/uk-england-hereford-worcester-49534621
7) https://www.mdpi.com/2075-4450/12/8/734/htm
8 ) https://www.theguardian.com/environment/2020/mar/05/glowing-glowing-gone-plunge-in-glow-worm-numbers-revealed

SMART “gademøbler”

Ude af syne, ude af sind – “gademøbler” som skjulested for de små mobilsendemaster.

Strukturen i 5G-netværket kommer til at bestå et hav af mange mindre basestationer (small cells), der opsættes på små områder, og kommer til at sidde tæt på hinanden.
Det er nødvendigt for at opnå den nødvendige netværkskapacitet i områder, hvor mange bruger netværket, mens de bevæger sig rundt, typisk fodgængere i gågader. Til det formål opsættes små basestationer ‘small cells’. Med 5G NR (New Radio) (1) bliver basestationerne ikke længere kun placeret højt, som i mobilmaster og på hustage, hvor de har en stor dækningsradius. Fremover vil de de små basestationer (small cells) blive placeret i gaderne og eksempelvis på fronten af bygninger og huse.
Det er en fortsættelse af den samme udvikling, som vi har set med mikro- og nanoceller siden 2G (GSM) til og med 4G mobilnetværk (LTE). Senderne opstilles i områder med meget højt kapacitetsbehov, som i gågaderne i de store byer, i messehaller og på fodboldstadioner. I stedet for at blive placeret på tagene af bygninger, fabriksskorstene og på specialbyggede master, installeres de mange små basestationer til 5G nu på lygter, trafiklys, reklamesøjler og lignende og i andre egnede “gademøbler”Den massive opsætning “small cells” vil følgelig øge mængden af elektromagnetisk stråling samt styrken af dens impulser i og med at kilderne bliver bragt tæt på os allesammen.


Smarte bænke
Strawberry Energy (2) er et teknologiselskab som har specialiseret sig i Smart Citys. De udtaler sig om den smarte bænk:
“Udefra ser vores Smartbench ud som en moderne bænk. Så du kan blot sidde på det og tale med andre brugere – dette er det sociale aspekt af vores Smartbench. Derudover er det et lille teknologicenter. Bænken kan udstyres med flere moduler og drives af solenergi. Det tilbyder hurtig WiFi og en ladestation til mobiltelefoner, tablets og lignende. Elektriske bybiler, såsom scootere, kan også oplades fra vores bænk. Derudover er det muligt at integrere klimasensorer til måling af luftkvalitet, fugtighed, temperatur og andre miljøkvalitetsaspekter. Det er også muligt at forbinde bænken til stemmeassistenter som Alexa eller Google Assistant. Med denne funktion kan brugerne spørge bænken om alt, hvad der er vigtigt under deres ophold i byen – hvordan man kommer til berømte seværdigheder, hvor man finder en indisk restaurant eller den nærmeste metrostation. Bænken kan endda udstyres med en kontaktløs betalingsmulighed, så brugerne kan foretage betalinger på den.“
Brochuren
Brochuren (se link nedenfor (3)) som er udarbejdet af Dr. Ing. Martin H. Virnich, viser, hvordan telebranchens reklamer undervurderer enhver modstand mod elektromagnetisk stråling, og i stedet fortæller os, hvor ‘smart’ det er med bænke og andre skjulte “small cells” – “for ikke at ødelægge byrummet“, som det hedder. Vores nuværende grænseværdier, beskytter kun mod varmeskader, og kan let overskrides med disse nye “smarte gademøbler”. Mennesker, der bor på gadeplan skal nu regne med en øget sundhedsrisiko pga. den øgede eksponering. Indtil videre har strålingen været kraftigst i de øverste etager, hvor strålingen fra mobilmasterne let nås.
Dr.-Ing. Martin H. Virnich, driver virksomheden ibu Ingenieurbüro für Baubiologie und Umweltmesstechnik i Mönchengladbach, er bygningsbiolog, dvs. specialist i bygningers miljøegenskaber og i miljømålinger. (4)
“Bygningsbiologi er læren af de holistiske relationer mellem mennesker og deres byggede miljø. Formålet er at skabe et sundt, naturligt, bæredygtigt og smukt designet leve- og arbejdsmiljø. Bygning biologer henvise til bygninger og værelser som den “tredje hud” af mennesker. Det afspejler, hvor tæt vi er forbundet med vores byggede miljø.”
Kilder:
1) https://nejtil5g.dk/5g/teknologier-og-frekvenser-om-5g-og-de-andre-ger/
2) http://strawberrye.com/
3) https://nejtil5g.dk/wp-content/uploads/2021/02/Virnich-IBU-5G-Sma-Celler-Ute-av-syne-ute-av-sinn-v-1.1-norsk-2021.pdf
4) https://baubiologie.de/
Se også: https://einarflydal.com/2021/02/16/smartbenker-og-andre-sma-celler-tingenes-internett-betyr-helse-og-miljoskader/

Konkrete tiltag

Nordirland

Nordirland og det såkaldte smart city-økosystem 🤔

Teknologien, der understøtter smart city-revolutionen, har sat sine spor rundt om i verden – og i Nordirland har den i følge ‘Smart Cities World’ særlig bidraget til det såkaldte smart city-økosystem.

En rapport fra ‘Smart Cities World’ giver et indblik i hvordan Nordirlands iflg. dem hjælper med at fremme dagsordenen for smart city ved at fremme nye innovationer inden for digitale teknologier, der udnytter 5G, big data og AI, IoT, sensorer og elektroniske systemer, geospatial og blockchain. og F&U-kapaciteter:

Dataindsamling en nødvendighed for at kunne forbedre service- og levestandarden for borgerne.

Centralt for smart city-innovation er data. Dataindsamling, aggregering og analyse er en kerne af smarte byer og grundlaget for, at bymyndigheder træffer kritiske beslutninger om serviceplanlægning og drift.

Nordirlands smart city-virksomheder leverer løsninger, der udstyrer byer med de handlingsrettede data, de har brug for til at forbedre service- og levestandarden for borgerne.

Cykellygten der indsamler data 800 gange i sekundet
Et sådant eksempel, der opererer i mobilitetsområdet, er See.Sense – en virksomhed, hvis teknologi kan forvandle cykler til kilder til værdifulde anonymiserede sensordata, der skal deles med bymyndigheder.

Virksomheden blev lanceret i 2013, efter at grundlæggeren Philip McAleese udviklede en cykellygte for at få hans daglige cykelpendling i Singapore til at føles mere sikker, med en stråle, der er lys nok til at blive set i dagslysforhold. Lyset bruger sensorteknologi til at overvåge cyklisters omgivelser og vil blinke kraftigere og oftere, når det registrerer en potentiel fare.

See.Senses lygter indsamler konstant data – overvåger en rytters miljø så mange som 800 gange i sekundet – med dataene tilbageført til virksomhedens software og app. Virksomheden har arbejdet sammen med byer, herunder Denver og Melbourne, siden 2017 for at videresende anonymiserede data tilbage til lokale myndigheder, som kan bruge information fanget af lysene til at skabe detaljerede kort og hjælpe dem med at identificere specifikke områder, hvor cyklisternes sikkerhed kan forbedres.

Overvågning af mobilitetsadfærden hos enkeltpersoner, der ejer See.Sense-lys, er én ting, men virksomheden leverer også teknologien til hele delte mikromobilitetsflåder, hvilket øger mængden af ​​data, som lokale myndigheder kan modtage og analysere. Fra sin base i Nordirland har virksomheden solgt produkter til mere end 70 lande rundt om i verden, siden den blev lanceret i 2013, og betaler nu den iværksætterstøtte, den modtog fra regionen, tilbage ved at tage imod den næste generation af teknologitalenter gennem en praktikforløb.Mobilitetssektoren har generelt hilst teknologiopbrud velkommen i det sidste årti, hvor offentlig transport og delte mobilitetstjenester er blevet bedre forbundet og integreret takket være implementeringen af ​​teknologi, der indsamler data fra forskellige rejsekontaktpunkter. Indtil nu har indsigter direkte fra personligt ejede køretøjer dog været vanskelige at få for lokale transportmyndigheder med tilsluttede køretøjer og infrastruktur, der endnu ikke er blevet udbredt eller almindelig.

Indsigt i mobilitetsbrug er afgørende for, at myndigheder kan planlægge tjenester og udnytte den stadig mere begrænsede plads, der er til rådighed for dem, bedst muligt. Samtidig er det også afgørende for dem at kunne overvåge og analysere menneskers flow og bevægelse, det er her CrowdVision kommer ind i ligningen.

Den globale virksomhed, med hovedkontor i London, men med aktiviteter i Belfast, har specialiseret sig i indendørs bevægelsesanalyse, der giver databaseret indsigt i menneskers flow og trængsel i en række miljøer, såsom lufthavne, transportknudepunkter, stadioner og indkøbscentre. CrowdVision-teknologien bruger en kombination af AI og live-data til at detektere fodgængeres bevægelser og behandler enten live videoinput fra hyldekameraer eller live LiDAR-streams.

Teknologien gør det muligt for planlæggere i lokale myndigheder at analysere og håndtere menneskemængder både i hverdagssituationer og ved store begivenheder, såsom sportsbegivenheder.

Kilder:
https://www.smartcitiesworld.net/whitepapers/insight-report-how-northern-irelands-innovators-are-enabling-global-smart-city-development

København

Nye, intelligente gadelamper: Sådan virker de
København har fået skiftet en stor del af byens gadebelysning. De nye gadelamper skal blandt andet øge trafiksikkerheden.
https://www.tv2lorry.dk/kobenhavn/nye-intelligente-gadelamper-sadan-virker-de

Albertslund

Albertslund tager føringen hedder det på kommunes egen hjemmeside:
Smart City-teknologier i København. Smart City-teknologier vil gøre fremtidens byer mere effektive og bæredygtige.

“Smart City – af nogle kaldet ‘digital by’, ‘forbundne byer’ eller ‘fremtidig datanetværk’ – er central for Albertslunds udvikling. Smart City-teknologier vil hjælpe med at forbedre tjenester til borgere og samtidig reducere ressourceforbruget og øge effektiviteten.
Albertslund tager føringen.
Albertslund har investeret i nye teknologier og danner offentlig-private partnerskaber, der tilskynder til innovation på dette område. Vi er meget engagerede i overgangen til smart-byteknologier, der følger to veje: “Internet of Everything” og “Outdoor Lighting.” Albertslunds virksomheder og organisationer deltager i at gøre København til en af ​​verdens førende inden for Smart City-teknologi.”

https://business.albertslund.dk/focus-areas/smart-city-technology/

Gadelygterne er blevet intelligente uden for Albertslund
Cirka 10 kilometer med veje og stier i Hersted Industri Park i Albertslund er foret med 280 lysstænger, der viser 50 forskellige LED-bybelysningsløsninger. Living Lab tilbyder virksomheder mulighed for at teste deres nyeste produkter inden for belysning og Smart City-teknologier i hverdagen. Disse belysningsløsninger kontrolleres og testes af et centralt styresystem beliggende i DOLLs besøgs Center i Hersted Industri Park i Albertslund.
https://business.albertslund.dk/projects/danish-outdoor-lighting-lab/
https://www.berlingske.dk/virksomheder/gadelygterne-er-blevet-intelligente-uden-for-albertslund

Please follow and like us:

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.