5G modstand: Fortællingen om to byer

Mange beboere i Alma Street-kvarteret i Pittsfield, Massachusetts, er blevet drevet fra deres hjem gennem næsten 3 år på grund af installationen af en kæmpe mobilmast i deres boligområde.

Ifølge Massachusetts statslov, “Den reneste form for demokratisk styring praktiseres på et bymøde. I brug i over 300 år og stadig i dag har det vist sig at være et værdifuldt middel for mange skatteydere i Massachusetts til at give udtryk for deres mening og direkte påvirke ændringer i deres samfund. I denne gamle amerikanske forsamling kan I få jeres stemme hørt, når I og jeres naboer bestemmer kursen for den regering, der er tættest på jer.”

Men hvordan reagerer vælgerne, når folkets begrundede vilje til at konfrontere FCC’s (Federal Communications Commission) lovløshed tilsidesættes?

‘Fortællingen om to byer’ skrev Charles Dickens: “Det var de bedste tider, det var de værste tider, det var visdommens tidsalder, det var tåbelighedens tidsalder, det var troens epoke, det var vantroens epoke, det var lysets tid, det var mørkets tid, det var håbets forår, det var fortvivlelsens vinter, vi havde alt foran os, vi havde intet foran os…”

I en anden tidsalder af vantro erkender vælgere og forbrugere de konkrete skader og krænkelser af både menneskerettigheder og samfundsrettigheder som følge af næsten tredive års utilstrækkelig telekommunikationsregulering, der systematisk ignorerer risici for sundhed og miljø.

Engageret, respektfuld, informeret aktivisme er ved at blive opbygget op, i Commonwealth og andre steder.

Hvem vil være på den rigtige side af historien?

Artiklen, der i originaludgaven er skrevet af Patricia Burke fra Safe Tech International, er fra The Activist Post den 29. december 2023. Foto fra artiklen i Safe Tech International.

Stamford afviser 5G med henvisning til dokumentation for sundhedsrisici

Repræsentantskabet i Stamford, afviste tilbage i september 2023 en aftale, der ville have tilladt teleselskaber at installere 5G-udstyr på de offentlige byejede forsyningsmaster som rapporteret i CT Examine:

“STAMFORD – Repræsentantskabet har afvist en aftale, formidlet af guvernørens kontor, der fastsætter vilkår for at tillade teleselskaber at installere 5G-udstyr på byejede forsyningsmaster. Enogtyve byrepræsentanter besluttede onsdag ikke at acceptere statens skabelon for ansøgninger fra telekommunikation, der søger at placere antenner og andet udstyr på poler i offentlige veje.

De afviste statens ansøgningsskabelon på trods af råd fra guvernør Ned Lamonts mæglingspanel og byadvokater, der sagde, at de ville tabe i retten, hvis teleselskaber forhindres i at bruge offentlige forsyningspoler, og de sagsøger. Føderal lov forbyder lokale myndigheder at lovgive om de påståede sundhedsrisici ved radiofrekvensstråling udsendt af 5G-antenner, sagde advokaterne.

By repræsentanten Sean Boeger udtalte, at muligheden for at tabe i retten ikke bør være en faktor i lovgivningsorganernes overvejelser. Andre repræsentanter udtalte, at de var overbevist af forskning, der blev præsenteret under et møde i oktober i bestyrelsens arealanvendelsesudvalg, der hævdede at vise, at 5G-teknologi kan forårsage hjerneskade, hovedpine, hukommelsestab, skade på reproduktive organer og nervesystemet og genetisk skade samt skade på træer, fugle, insekter og dyreliv.

“FCC-reglerne er nu behandlet ved en føderal domstol, men FCC har stadig ikke forklaret, hvorfor reglerne ikke er blevet opdateret,” udtalte Sandri til bestyrelsen. “Byen har ret til uafhængigt at overvåge trådløse netværk for overholdelse af FCC’s gamle eksponeringsregler, så byen bør have mulighed for at gøre indsigelse” mod telekommunikationsapplikationer til at placere 5G-antenne på offentligt ejede forsyningsmaster. Byrepræsentanten James Grunberger citerede FCC’s nederlag i en føderal domstol i sit argument for at afvise statens anbefaling til telekommunikationsapplikationer.

“Den føderale regering har ingen retningslinjer for langsigtet eksponering, så vi er nødt til at beskytte vores by selv og ikke bukke under for juridiske trusler,” sagde Grunberger. “Hver af disse små celler på disse poler indeholder op til 100 antenner, og de er tæt på folks vinduer. Vi bør hævde vores evne til at afvise disse antenner. Vi er nødt til at fejle på forsigtighedens side.”  (Kilde)

En af dem, der talte med Stamford-bestyrelsen var, Dr. Devra Davis fra Environmental Health Trust. “Ud over Davis omfattede eksperterne, der præsenterede for bestyrelsens arealanvendelsesudvalg, Dr. Rob Brown, en ortopædisk radiologispecialist, B. Blake Levitt, en videnskabsjournalist, Theodora Scarato, EHTs administrerende direktør, Kent Chamberlin, Ph.D., tidligere formand og professor emeritus i Electrical and Computer Engineering Department ved University of New Hampshire og Joseph Sandri, en telekommunikationsregulatorisk advokat og administrerende direktør for tech-laboratoriet Thought Delivery Systems Inc. “

Defender opsummerede fire punkter fra eksperternes præsentation om trådløse strålingsrisici:

  1. Trådløs stråling kan forårsage cellulær stress og DNA-skader, der fører til sygdom;
  2. FCC-retningslinjer er en ‘fuldstændig fiasko’ i forhold til at beskytte børn;
  3. Andre lande har strengere standarder for trådløs stråling;
  4. Insekter og bestøvere kan blive påvirket af 5G.

Beslutningen i Stamford følger en beslutning fra 2022 i et andet Connecticut State Community:Easton forbyder udrulning af 5G-teknologi med henvisning til manglende forskning‘. Beslutningen blev bekræftet igen den 14. december 2023.)

Den engagerede og informerede aktivisme i Massachusetts vokser på trods af en nylig justitsministerafgørelse

Bagsiden af mønten, tæt sammenfaldende med 250 årsdagen for Boston Tea Party i 1773, rapporterede Berkshire Eagle, Staten afviser vedtægter, der forbyder 5G i Great Barrington og Sheffield. Nogle beboere er tiltalende.

Heather Bellow skrev: “Beboere på Great Barringtons årlige bymøde i maj godkendte en pause i installationen af 5G-teknologi, indtil den føderale regering afsluttede en domstolspålagt sikkerhedsgennemgang. Statsadvokaten udtaler, at vedtægten overtræder FCC-loven. Sheffields vedtægter blev også afvist af AG’s Office.”

Baggrunden for det historiske Sheffield og Great Barrington MA Town Meeting afgørelse om at sætte installationen af 5G på pause

1996, Kongressen vedtager Telecom Act of 1996, afsnit 704 siger, “Ingen stat eller lokal regering eller instrumentalitet deraf må regulere placering, opførelse og ændring af personlige trådløse servicefaciliteter på grundlag af de miljømæssige virkninger af radiofrekvensemissioner i det omfang, sådanne faciliteter overholder Kommissionens forskrifter vedrørende sådanne emissioner.”

Fra 2013-2019 indsamlede Federal Communications Commission kommentarer om tilstrækkeligheden af sine teoretiske eksponeringsretningslinjer, som teknisk set ikke er standarder, fordi de ikke stammer fra faktiske biologiske test. I 2019 lukkede FCC pludselig proceduren og konkluderede, at der ikke var behov for at opdatere sine standarder fra 1996.

2021EHT vinder en historisk afgørelse, hvor en føderal domstol beordrer FCC til at forklare, hvorfor det ignorerede videnskabelige beviser, der viser skade fra trådløs stråling “… United States Court of Appeals for District of Columbia Circuit afgjorde i den historiske sag EHT et al. mod FCC, at beslutningen fra Federal Communications Commission (FCC) i december 2019 om at opretholde sine sikkerhedsgrænser fra 1996 for menneskelig eksponering for trådløs stråling var “vilkårlig og inkonsekvent.””

Retten fandt, at FCC undlod at løse disse udfordringer: virkninger af langvarig trådløs eksponering, påvirkninger af børn, vidnesbyrd fra mennesker, der er skadet af trådløs stråling, virkninger på dyreliv og miljø, virkninger på den udviklende hjerne og reproduktion.

Maj 2023 indikerede vælgerne i Sheffield og Great Barrington på deres årlige bymøder, at det var rimeligt at deres lokalsamfund sætte yderligere 5G-installationer på pause, indtil FCC adresserer rettens afgørelse.

Fokus for den offentlige oplysningskampagne, ledet af non-profit Scientific Alliance for Education (S.A.F.E.) i landbrugssamfundene, var risikoen for bestøverne.

Massachusetts Attorney General’s Office træf en beslutnig: anvend eksisterende love, men ignorer andre love for at beskytte et useriøst føderale agentur eller vend tidevandet mod et useriøst agentur, der betragter sig selv som værende over loven

“I et brev den 8. november meddelte statsadvokatens kontor byerne, at deres vedtægter strider mod Federal Communications Commission-regler og Massachusetts-loven, som forbyder byer at forhindre trådløst udstyr, hvis det opfylder byens regler”, selvom føderale og statslige regler ikke beskytter menneskers sundhed og miljøet. AGO-afgørelsen findes her. Svaret fra Sheffield findes her.

Som Berkshire Eagle skriver: “Gruppen påpeger, at vedtægten ikke “forbyder personlig trådløs service” – som statsadvokaten hævdede, udtalte S.A.F.E. Vicepræsident Kathryn Levin, i en e-mail.

At kræve en pause, indtil FCC afslutter sin gennemgang, udgør heller ikke et “effektivt forbud” mod personlig trådløs service – som er muligheden for at få mobiltelefonservice. Et sådant fuldstændigt forbud ville også stride mod FCC-reglerne.

“Nina Anderson tilføjede, at der ikke er nogen “skriftlige beviser” for, at der er et “betydeligt hul” i evnen til at få et cellesignal i Great Barrington og Sheffield. 5G er ikke nødvendig for at foretage et telefonopkald, sagde hun. Begge byer har allerede et 5G-punkt i hver af deres downtowns, ifølge Ooklas interaktive 5G-kort. Vedtægten har til formål at forhindre nye installationer.

Samfundene er ikke alene om deres bekymringer over den kraftfulde nye teknologi.”
Kilde

Beslutningen om at annullere byens afstemning var besværlig, fordi Attorney General’s Office var blevet hørt om lovligheden af bekendelsespunktet for bymødets borgers andragende forud for afstemningen.

Når tilpasning til føderale retningslinjer er en evolutionær blindgyde?

Stats- og landsdækkende borgere arbejder sammen med de lokale myndigheder for at give øget kontrol med telekommunikations infrastrukturen og for at styrke zonebeskyttelse. (Se eksempler på dekreter her).

Statsadvokat mod tobak, men for 5G / trådløs?

Den trådløse industri sammenlignes ofte med Big Tobacco. I tilfælde af cigaretter gik statsadvokaterne sammen og sagsøgte industrien. Cece Doucette fra MA4SafeTech bemærkede, “Big Tobacco betaler stadig til staterne for skaden i dag. Jeg forstår, at Big Telecom allerede har afsat milliarder til de retssager, der vil komme. Det er på tide at få den $ for at hjælpe dem, der lider, og at få fiber frem til bygningerne.”

Forventningen til fiber til bygningerne er rimelig, fordi forbrugerne allerede gentagne gange har betalt for konnektivitet gennem milliarder i krydssubsidiering, som dokumenteret af Irregulators.

“Sagen er enkel: Har du en 45 Mbps, tovejstjeneste til dit hjem, der betaler omkring $ 40? Har du 500+ kanaler og kan vælge enhver konkurrencedygtig service? Du har anslået betalt $ 2000 for dette produkt, selvom du ikke modtog det, og det muligvis aldrig bliver tilgængeligt. Vil du have dine penge tilbage og virksomhederne holdes ansvarlige?
Se her: “Harvards Captured Agency-rapport sammenligner også telekommunikationstaktik med Big Tobacco.” – Cece Doucette

At ignorere skader forårsaget af utilstrækkelig regulering af telekommunikation krænker antidiskrimination, menneskerettigheder og retfærdig boligbeskyttelse

Beboere over hele Massachusetts forbliver optimistiske om, at statsadvokaten stadig kan få ret. Hun er allerede i godt selskab.

Guvernøren i Wyoming: I april 2022 sendte guvernøren i Wyoming et bekymringsbrev til FCC vedrørende det manglende svar på domstolens afgørelse.

Byen PittsfieldByen Pittsfield, MA har sendt bekymringsbreve vedrørende utilstrækkeligheden af den føderale politik og forsøgt at udstede et forbud og afstå fra en kæmpe mobilmast, der er pålagt et Pittsfield-området, der har drevet beboere fra deres hjem.

Byerne Boston og Philadelphia: I 2013 beskyldte byerne Boston og Philadelphia i deres fælles indsendelse til FCC den 18. november FCC og de føderale sundhedsagenturer for uagtsomhed for ikke at undersøge, om elektrofølsomme personer er skadet af mobiltelefonstråling:

“FCC indrømmer sin egen mangel på ekspertise på området. Men overlapningen af det føderale agenturs ansvar for RF-strålingsbeskyttelse og den blot rådgivende status for Radiofrequency Interagency Work Group efterlader ofte ledelsen uklar og tilskynder til en “pass-the-buck”-holdning.

Den juridiske udfordring fra 1999-2000 af FCC’s regler fra 1996 nåede aldrig spørgsmålet om “elektrosensitivitet” som et erkendeligt handicap under Americans with Disabilities Act. (“ADA”) Her anerkender et agentur, der er ansvarlig for ADA-implementering, at funktionsnedsættelsen kan være invaliderende, men har lovet blot yderligere undersøgelse. Efter mere end et årti forbliver denne undersøgelse uåbnet. Dokumenterne her er blevet opdateret med massive yderligere beviser for de lammende virkninger af RF-stråling på en indrømmet minoritet – men en lidende minoritet – af amerikanske borgere. FCC og dets søsterregulerende agenturer deler ansvaret for overholdelse af ADA og bør erstatte løfter med seriøs opmærksomhed på et alvorligt medicinsk problem. Dette er et område, hvor FCC kan føre råd til elektrofølsomme personer om forsigtig undgåelse.”

Kilde

Pittsfield Board of Health og Massachusetts Association of Health Boards Amicus Brief: “Fokus for ‘folkesundhed’ er at beskytte sundheden for hvert medlem af samfundet, uanset geografi eller placering”

Pittsfield Board of Health forsøgte at udstede en Cease and Desist-ordre, efter at en mobilmast blev placeret i et boligkvarter, hvilket forårsagede enorm skade for de nærliggende beboere og drev nogle fra deres hjem. Derudover udstedte Massachusetts Association of Health Boards i februar 2023 en Amicus Brief til støtte for Pittsfield Board.
Seher: Pittsfield celletårn modstandere har fundet en allieret i Massachusetts Association of Health Boards

Anti korruptions regulativer?

Big Tobacco blev retsforfulgt i henhold til anti-korruptions love. Som dommer Kessler fandt i sin næsten 1.700 sider lange endelige udtalelse, har tobaksfirmaerne begået massivt bedrag og forsømmelser:

“I løbet af mere end 50 år løj tiltalte, fordrejede og bedrogde den amerikanske offentlighed, inklusive rygere og de unge, de ivrigt søgte som ‘erstatningsrygere’, om de ødelæggende sundhedseffekter af rygning og miljømæssig tobaksrøg, de undertrykte forskning, de ødelagde dokumenter, de manipulerede brugen af nikotin for at øge og fastholde afhængigheden, de fordrejede sandheden om lavt tjæreindhold og lette cigaretter for at afskrække rygere fra at holde op, og de misbrugte retssystemet for at nå deres mål – at tjene penge med lidt, om overhovedet nogen, hensyn til individuel sygdom og lidelse, skyhøje sundhedsomkostninger eller integriteten af det juridiske system.”

“Det er vigtigt, at dommer Kessler konkluderede: “Beviserne i denne sag fastslår klart, at tiltalte ikke er ophørt med at engagere sig i ulovlig aktivitet …. Deres fortsatte adfærd vildleder forbrugerne for at maksimere tiltaltes indtægter ved at rekruttere nye rygere (hvoraf størstedelen er under 18 år), forhindre nuværende rygere i at holde op og derved opretholde industrien.”
 – Kilde

Oplyste, bekymrede borgere finder, at at det er utroværdigt, at dommer Kesslers ord gælder for regulering af den trådløse industri.

I Massachusetts har hverken Baker- eller Healey-administrationerne reageret proaktivt på spørgsmål vedrørende trådløs stråling, herunder mobilmaster og antenner tæt på boligerne, samt spørgsmål om om sikkerheden ved SMART målerne. Investor-ejede forsyningsselskaber i Commonwealth er i gang med at udskifte deres målere, fordi de tidligere installerede målere har nået slutningen af deres livscyklus. Valget af AMI (avanceret målerinfrastruktur) udgør en risiko for strandede aktiver for skatteyderne, hvis/når teknologien viser sig at være usikker.

Ekspertvidnet, der afviste sundhedsklager for MA Department of Public Utilities ordre 12-76-B, forsvarer også Philips Light-cigaretter og vinylchlorid. DPU og Attorney General adresserede ikke offentligt væsentlig dokumentation vedrørende svigagtig rapportering, herunder omkostningsbesparelser, energibesparelser og kundetilfredshed for resultaterne af det kontroversielle National Grid Smart Meter Pilot Program, det blev prakket på af Worcester-samfundet.

(Se: AAEM opfordrer til øjeblikkelig forsigtighed med hensyn til installation af smart måler American Academy of Environmental Medicine’s holdningspapir om elektromagnetiske og radiofrekvensfelter kan findes på: http://aaemonline.org/emf_rf_position.html.)

Ikke regulering af placeringen af trådløs infrastruktur af sikkerhedsmæssige årsager

Beslutningstagerne gennemgår applikationer til trådløs infrastruktur baseret på forældede retningslinjer fra 1996, som Domstolende nationale akademier og indenrigsministeriet har identificeret problemer med. Implikationen af National Toxicology Program og Ramazzini Institute undersøgelser og New Hampshire Commission Report er, at de nuværende FCC grænseværdier for menneskelig eksponering for ikke-ioniserende RFR tillader farlig eksponering.

Begrænsning af ansvar med positionering for at minimere negative sundhedsvirkninger af mobiltelefontårne noter:

“Brugen af mobiltelefoner er nu allestedsnærværende gennem det meste af den voksne globale befolkning og er mere og mere almindelig selv blandt små børn i mange lande (f.eks. Finland, hvor markedet for smartphones er næsten mættet). Den grundlæggende drift af mobiltelefonnetværk kræver udbredt menneskelig eksponering for radiofrekvent stråling (RFR) med mobiltelefonbasestationer, der giver mobildækning i de fleste områder. Efterhånden som befolkningens databehov stiger med det store skift i kilden til internetbrug fra personlige computere til smartphones, forventes denne dækning i vid udstrækning at stige. Således forventes både tætheden af basestationer og deres udgangseffekt at øge den globale menneskelige RFR-eksponering. Selvom den direkte årsag til negative sundhedsvirkninger for mennesker fra RFR fra mobiltelefonbasestationer ikke er blevet afgjort, er der allerede tilstrækkelig medicinsk og videnskabelig dokumentation til at berettige langsigtede ansvarsbekymringer for virksomheder, der implementerer mobiltelefontårne. For at beskytte teleindustrien mod konsekvenserne af de fejlslagne veje fra andre industrier, der har forårsaget utilsigtet menneskelig skade (f.eks. tobak), opsummerer dette aktuelle temanummer den peer-reviewede litteratur om virkningerne af RFR fra mobiltelefonbasestationer. Konkret bliver virkningerne af placering af basestationer nøje undersøgt, og der fremsættes anbefalinger til virksomheder, der implementerer dem for at minimere deres potentielle fremtidige ansvar.”

Det føderale lovgivningsmæssige hul

Som skitseret i korrespondance fra 2021 til Biden-administrationen fra Environmental Health Trust er der på grund af et føderalt lovgivningsmæssigt hul ikke etableret miljøevalueringer og føderale sikkerhedsgrænser for 4G og 5G-telekommunikation, som beskytter folkesundheden og miljøet.  

På trods af at loven fortolkes for at tilsidesætte vælgernes vilje i Sheffield og Great Barrington, har Massachusetts politikere også en anden mulighed. De kan opfordre FCC til at adressere afgørelsen fra 2021. Ansvarlige beslutningstagere anerkender deres ansvar og deres ret til at beskytte sundheden for hvert medlem af samfundet såvel som naturmiljøet.

Læs mere her:

Please follow and like us:

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.