Flere kommuner i Argentina forbyder installation af 5G-antenner

Foto: Z z, Pexels

Fem kommuner i Argentina, har indtil videre besluttet at forbyde installation af antenner til 5G-kommunikation, indtil der er videnskabelige og miljømæssige undersøgelser, der garanterer sikkerheden ved strålingen.

Det fremgår af en artiklen i La Nacion, en både trykt og online avis i Argentina den 28. december 2023.

Ushuaia, med 64.000 indb. er hovedstaden i provinsen Tierra del Fuego. Byens borgmester Walter Vuoto udstedte en bekendtgørelse 6317, sanktioneret af Deliberative Council den 6. december, som gør byen til en “zone fri for stråling fra kommunikationsteknologien fra femte generation (5G) og al datatransmissionsteknologi af efterfølgende generationer,” står der i teksten, som Télam har tilgået.

Initiativet blev fremmet af medlemmer af gruppen Organized Citizens to Regulate Telecommunications (CORTE), som har repræsentanter i Tierra del Fuego. Forordningen forbyder 5G “indtil medicinske, videnskabelige og epidemiologiske undersøgelser præsenteres, der viser at disse stråler er fuldkommen harmløse.”

Det nævnes også, at fremtidige undersøgelser for at ophæve forordningen skal “understøttes af ikke-modstridende anbefalinger fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO), Den Internationale Kommission for Biologiske Virkninger af Elektromagnetiske Felter (ICBE-EMF) og Europa-Parlamentets panel om fremtidig forskning og teknologi (STOA).”

ICBE-EMF, som består af uafhængige biologiske og medicinske eksperter, og har udsendt kraftige advarsler, anerkendes ifølge dokumentet af de argentinske politikere som modstykke til ICNIRP og WHO, der afviser alle sundhedsbekymringer – da “de ikke er blevet tilstrækkeligt demonstreret”, og fordi de kun forholder sig til akutte farer relateret til mængden af energi, der absorberes i vævene, og ikke vil se på de langsigtede biologiske konsekvenser.

For Europa-Parlamentets Panel for Fremtidens Forskning og Teknologi (STOA), som er helt klar over, at sundhedsrisiciene er reelle og klare, selv om de stadig er dårligt forstået, er dette en fjer i hatten, som Einar Flydall skriver på sin blog.

Ifølge foranstaltningen vil kommunen “ikke udstede nogen form for tilladelse til arbejde, installation eller lignende til implementering af teknologi” på grund af “forsigtighedsprincippet i sundheds- og miljøspørgsmål.”

Blandt grundene hedder det i forbuddet, at der i Argentina “ikke er nogen undersøgelser, der fastslår, at radiofrekvent stråling fra mobilkommunikation er sikker for borgere, der udsættes over en lang periode.”

De øvrige kommuner, der ikke tillader 5G

Corte-foreningen dokumenterede under lovgivningsdebatten, at flere kommunale stater rundt om i verden vedtog lignende forordninger, og at der i Argentina er lignende regler “i kommunerne Lechmann (Santa Fe), Gualeguaychú (Entre Ríos), Azul (Buenos Aires) og Capilla del Monte (Córdoba).” I tilfældet Gualeguaychú blev reglen vendt for en uge siden, og kommunen vil alligevel være i stand til at inkorporere 5G-antenner.

“Det er ikke, fordi vi ønsker at forbyde fremskridt. Der er mange mennesker, der ikke forstår, at denne teknologi ikke blev testet, og at den allerede har skabt problemer nogle steder,” udtaler Alejandra Guerrero, medlem af CORTE i Tierra del Fuego. Repræsentanten fortalte, at et lignende projekt er blevet forelagt det rådgivende råd i byen Río Grande i den nordlige del af provinsen og er “under analyse”.

I oktober sidste år (2022) formaliserede Ente Nacional de Comunicaciones (Enacomtildelingen af frekvensbånd til levering af 5G-tjenester i landet til virksomhederne Telecom, AMX (opererer under handelsnavnet Claro) og Telefónica (Movistar) gennem resolution 1473/2023. Den tidligere økonomiminister, Sergio Massa, påpegede dengang, at hvert selskab vil investere omkring 1.000 millioner dollars i implementering af antenner og fiberoptik, der er nødvendige for at levere tjenester med denne type teknologi, ud over de 850 millioner dollars, der er rejst gennem priserne.

Læs mere her:

Please follow and like us:

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.