WEF i Davos: Gates, Schwab og de globale eliter står over for voksende kritik af deres ‘Master the Future’-dagsorden

Foto: Remy Steinegger, Wikimedia Commons

Tusindvis af fremtrædende politiske og forretningsfolk samles i Davos, Schweiz, i denne uge til det årlige møde i World Economic Forum (WEF), hvis tema, “Samarbejde i en fragmenteret verden“, fokuserer på “krisen med høje leveomkostninger.” Kritikere beskylder dem for at “centralisere magten til en håndplukket global elite.”

Artiklen fra The Defender (18. jan. 2023) er skrevet af Michael Nevradakis, Ph.D, seniorreporter for The Defender.

Indhold:

 • The Great Reset
 • Schwabs syn på vigtigheden af at ‘mestre fremtiden’
 • ‘Den årlige pilgrimsrejse der hylder Bill Gates og Klaus Schwab’
 • WEF mødetalerne
 • ‘Vi er en udvalgt gruppe af mennesker’
 • Ledere tackler “klar og aktuel fare” for “misinformation” og “desinformation”
 • Offentlig-private partnerskaber: Løsninger på verdens problemer eller “top-down vision for teknokratisk tyranni”?
 • Ledere ankommer i ‘hobetal med privatfly’ for at tale om ‘grøn’ politik
 • ‘DEI’, ‘ESG’, ‘robusthed’ og ‘bæredygtighed’: Populære buzzwords dominerer paneldiskussioner
 • Fremtidige “pandemier” og “global sundhedssikkerhed”: Vil tuberkulose være den næste pandemiske forskrækkelse?
 • Teknologierne “metaverse” og “intelligente”: globalt “samarbejde” eller global kontrol?

The Great Reset

I de senere år har WEF og dets grundlægger og formand, den tyske ingeniør og økonom Klaus Schwab, skabt kontroverser ved at fremme ideer som “The Great Reset” (Den store omstilling) og “Den fjerde industrielle revolution.”

I sin promovering af “The Great Reset” i 2020 sagde Schwab, at COVID-19 “pandemien repræsenterer et sjældent, men snævert vindue med mulighed for at reflektere, gentænke og nulstille vores verden.”

WEF’s 2016-vision for fremtiden – “Velkommen til 2030. Jeg ejer ingenting, har intet privatliv, og livet har aldrig været bedre” – har også fået øjenbrynene til at løfte sig.

I sin missionserklæring hævder WEF, at “det er uafhængigt, upartisk og ikke bundet til nogen særlige interesser.”

Udtalelsen fortsætter:

“Forummet bestræber sig i alle sine bestræbelser på at demonstrere iværksætteri i den globale offentlige interesse og samtidig opretholde de højeste standarder for forvaltning. Moralsk og intellektuel integritet er kernen i alt, hvad det gør.”

Kritikere beskriver imidlertid WEF som en “fanatisk politisk organisation maskeret som en neutral enhed” med det formål at “centralisere magten til en håndplukket global elite” og for at operere uden offentlige input eller ansvarlighed.

Nogle kritikere hævder, at WEF’s årlige møde “fungerer som en personlig, kun for inviterede, lukket for ideologiske udenforstående politik og idéshop for den globale herskende klasse.”

Udtalelser fra dette års møde har ikke gjort meget for at dæmpe bekymringerne om WEF’s egentlige dagsorden.

The Defender undersøger nogle af hovedtemaerne for dette års møde – som finder sted under et militaristisk sikkerhedstæppe og midt i beskyldninger om, at deltagerne ikke praktiserer, hvad de prædiker, når det kommer til deres egen adfærd.

Nøgletemaer i år inkluderer “bekæmpelse af misinformation”, fremme af “offentlig-private partnerskaber”, “grøn” politik, buzzwords såsom “DEI”, “resiliens” og “bæredygtighed”, “sundhedssikkerhed” og fortsat digitalisering via metaverse og “smarte” teknologier.

Schwabs syn på vigtigheden af at ‘mestre fremtiden’

I en pressemeddelelse, der promoverede dette års WEF-møde, udtalte Schwab:

“Vi ser de mangfoldige politiske, økonomiske og sociale kræfter skabe øget fragmentering på globalt og nationalt plan. For at tage fat på de grundlæggende årsager til denne udhuling af tilliden er vi nødt til at styrke samarbejdet mellem regeringer og erhvervslivet og skabe betingelserne for en stærk og varig genopretning.”

“Samtidig skal der være en erkendelse af, at den økonomiske udvikling skal gøres mere modstandsdygtig og mere bæredygtig, og ingen skal lades i stikken.”

sin åbningstale sagde Schwab, at aktuelle kriser rundt om i verden, lige fra COVID-19 til de høje leveomkostninger, “tjener som katalytiske kræfter for den økonomiske transformation og tilføjede, at “gennem kollektivt ansvar, innovation og menneskelig velvilje samt opfindsomhed har vi kapacitet til at vende sådanne udfordringer til muligheder.”

Schwab stillede spørgsmålet, hvad vil det sige at “mestre fremtiden“:

“Hvad vil det sige at mestre fremtiden? Jeg tror, det er at have en platform, hvor alle interessenter i samfundet er engagerede – regeringer, erhvervsliv, civilsamfund, unge generation … Jeg tror, det er det første skridt til at møde alle udfordringerne.”

Schwab brugte også sine indledende bemærkninger til at adressere den kritik, der er rejst mod WEF i de senere år. Han sagde imidlertid, at WEF og dets globale partnere skal “overvinde” sådanne “negative kritiske og konfrontatoriske holdninger.”

I et blogindlæg bemærkede den undersøgende journalist Jordan Schachtel, at WEF ser ud til at “spille forsvarsspil” som reaktion på den “store modvind”, som dens “ekstremistiske dagsorden” står over for, ved at hævde, at den er offer for “desinformationskampagner.”

For eksempel fremgik det af en artikel fra 5. august 2022 i Canadas The Globe and Mail, at det berygtede citat “ej intet og vær glad” “udløste en misinformationskampagne”, selvom Schachtel bemærkede, at sætningen stammede fra WEF selv. Artiklen med citatet er skrevet af Adrian Monck, nu WEF’s administrerende direktør.

Og Floridas guvernør Ron DeSantis angreb for nylig WEF og bemærkede, at “De styrer alt, og alle andre er dybest set livegne.”

‘Den årlige pilgrimsrejse der hylder Bill Gates og Klaus Schwab’

Talerlisten til dette års WEF-møde repræsenterer et ordsprog “hvem er hvem” på den globale politiske, forretningsmæssige, journalistiske og nonprofit elite.

Med henvisning til det betydelige antal journalister, der deltager som paneldeltagere og talere, udtalte Robert F. Kennedy, Jr., formand og chefretssagsrådgiver for Children’s Health Defense:

“Den amerikanske presse foretager sin årlige pilgrimsrejse for at genuflektere Bill Gates og Klaus Schwab og for at få sine marchordrer fra milliardærerne.”

WEF mødetalerne

Blandt dette års WEF-mødetalere er 52 stats- og regeringschefer, herunder repræsentanter for kongelige familier, og 56 nationale finansministre, 35 udenrigsministre, 30 handelsministre og 19 centralbankchefer.

Faktisk deltager et rekordstort antal statsoverhoveder i dette års møde.

Den amerikanske delegation på dette års møde omfatter centrale personer fra Biden-administrationen og efterretningstjenesterne, herunder FBI-direktør Christopher Wray, direktør for National Intelligence Avril Haines, præsidentens særlige udsending for klima John Kerry, arbejdsminister Martin J. Walsh, U.S. Agency for International Development Administrator Samantha Power, USA’s handelsrepræsentant Katherine Tai og flere kongresmedlemmer fra begge parter.

Schachtel sagde, at den amerikanske delegation i år er mindre end sidste år, hvilket han tilskrev “det massive tilbageslag, World Economic Forum har været udsat for.”

Blandt de vigtigste internationale talere på dette års liste er FN’s generalsekretær António Guterres, WHO’s generaldirektør Tedros Adhanom Ghebreyesus, NATO’s generalsekretær Jens StoltenbergChristine Lagarde, formand for Den Europæiske Centralbank og tidligere administrerende direktør for Den Internationale Valutafond (IMF) og tidligere vicepræsident Al Gore.

Mere end et dusin repræsentanter for EU deltager, herunder formand for Europa-Kommissionen Ursula von der Leyen, formand for Europa-Parlamentet Roberta Metsola og andre nøgleembedsmænd, herunder EU’s kommissær for økonomi Paolo Gentiloni og dets ledende næstformand for den europæiske grønne pagt Frans Timmermans.

Europæiske statsoverhoveder som den tyske kansler Olaf Scholz og Hollands premierminister Mark Rutte er blandt talerne sammen med europæiske kongelige figurer som dronning Mathilde af belgierne, dronning Máxima af Holland og prins Albert II af Monaco. Et stort kontingent af ukrainske politikere deltager også.

Big Pharma er også stærkt repræsenteret på årets talerliste. Blandt deltagerne er Pfizers administrerende direktør Albert Bourla – som på sidste års WEF-møde diskuterede, hvordan mikrochips en dag vil blive tilsat piller – Moderna-administrerende direktør Stéphane Bancel, topledere fra AstraZeneca, Bayer, Merck og Sanofi og Adar Poonawalla fra Indiens seruminstitut, verdens største vaccineproducent.

Centrale personer indenfor forretning og finans er på talerlisten og inkluderer BlackRock CEO Larry FinkAmazon CEO Andy Jassy, JPMorgan Chase CEO Jamie Dimon, Citigroup CEO Jane Fraser og Bain & Company Chairman Orit Gadiesh sammen med centralbankerne i lande som Frankrig, Israel og Holland.

Fem repræsentanter for Bill & Melinda Gates Foundation er på talerlisten, ligesom redaktører og journalister fra medier som Associated Press, Reuters og The Washington Post og Axios, Bloomberg, CBS, CNBC, CNN, Deutsche Welle, The Economist, Financial Times, Forbes, Foreign Affairs, Fortune, Fox Business, NBC, The Atlantic, The New York Times, Politico og The Wall Street Journal.

Der er heller ingen mangel på Big Tech og fintech repræsentanter på WEF talerrækken, herunder ledere fra Google, LinkedIn, Meta, Microsoft, TikTok, sammen med Mastercard og Visa.

I alt er mere end 2.700 deltagere fra 130 lande opført.

George Soros, formand for Soros Fund Management og grundlægger af Open Society Foundations, sagde i et tweet den 10. januar, at han ikke vil være til stede ved dette års WEF-møde “på grund af en uundgåelig planlægningskonflikt.” Soros’ søn, Alexander Soros, næstformand i Open Society Foundations, er dog på listen.

Andrew Lawton, journalist ved det canadiske medie True North, fortæller:

“Alle på World Economic Forums årsmøde – inklusive journalister og deltagere – skal tage en PCR-test ved ankomsten. Hvis du ikke tager en test, deaktiveres chippen i dit id-badge. Hvis du tester positivt for COVID, deaktiveres badget også.

Et intenst sikkerhedstæppe er blevet sat op i Davos med politi- og militærvejspærringer og checkpoints, fingeraftryksscanning og et “uofficielt” “World Economic Forum Police”.

Lawton rapporterede, at “private bilaterale og multilaterale” møder blandt deltagerne sandsynligvis også afholdes, møder “som ikke fremgår af programmet.”

‘Vi er en udvalgt gruppe af mennesker’

På trods af tilstedeværelsen af så mange højtstående personer på det årlige WEF-møde har Schwab tidligere sagt, at han ikke fremsætter “politiske erklæringer eller økonomiske erklæringer, som … på nogen måde påvirker politiske personligheder.”

Schwab blev dog fotograferet mens han blandede sig med globale statsoverhoveder på G20-konferencen i november 2022 i Indonesien.

Schwab har også tidligere proklameret, at alummer fra hans Forum of Young Global Leaders er “trængt ind” i regeringerne i flere lande, hvor WEF politikker er ved at blive bredt vedtaget.

Op til dette års møde løftede WEF nogle øjenbryn med sin liste over de “top 10 risici”, som verden står over for i en 2- til 10-årig periode, herunder “leveomkostningskrisen”, “erosion af social samhørighed ” og “storstilet ufrivillig migration.”

Ifølge Lawton ser virksomhedsledere fordelen ved at deltage i WEF-mødet som “face-time med politikere”, mens NGO-ledere fokuserer på at få “et talerør med virksomhedsledere (potentielle donorer) og beslutningstagere.”

Lawton bemærkede imidlertid, at mulighederne for at deltage til taler fra verdens ledere i Davos er “sparsom”.

Ikke desto mindre røbede Kerry, måske afslørende, hvordan deltagerne ser deres rolle som WEF-inviterede, og sagde på dette års møde: Vi er en udvalgt gruppe mennesker, der “sidder i et rum og mødes og faktisk taler om at redde planeten.”

Temaet om “at redde planeten” fremgår af titlerne på nogle af panelerne på dette års WEF-møde, herunder “Leading the Charge through Earth’s New Normal“, “Tackling Harm in the Digital Era” og “Why We Need Battery Passports.”

Ledere tackler “klar og aktuel fare” for “misinformation” og “desinformation”

Et af de centrale temaer, der gennemsyrer dette års WEF-møde, er det opfattede behov for at tackle såkaldt “misinformation” og “desinformation”.

Det blev for eksempel bevist af et panel “The Clear and Present Danger of Disinformation“, som omfattede den tidligere CNN-personlighed Brian Stelter, Times Publisher Arthur Gregg Sulzberger, Europa-Kommissionens vicepræsident Věra Jourová, Rep. Seth Moulton (D-Mass.) og Internews CEO Jeanne Bourgault.

Under denne session beskyldte Moulton “mis info” for ikke at “få folk til at tage en COVID-vaccine”, mens Sulzberger beskrev “desinformation” som “den mest eksistentielle” udfordring, samfundet står over for, og Jourová foreslog, at “desinformation” kunne bekæmpes ved at vedtage “øget regulering”, og opfordrede USA til at vedtage lovgivning om hadefuld tale.

Senator Joe Manchin (D-W.Va.), der talte i et andet panel, sagde: “Det problem, vi har, er det åbne pressesystem og stort set alle platforme.”

Offentlig-private partnerskaber: Løsninger på verdens problemer eller “top-down vision for teknokratisk tyranni”?

I sin Twitter-biografi beskriver WEF sig selv som “Den internationale organisation for offentlig-privat samarbejde.” Det fremgår tydeligt af beskrivelsen til dette års møde, hvor WEF skriver: “Vi vil se på, hvordan vi kan tackle de mange og indbyrdes forbundne udfordringer, som verden står over for, og finde løsninger gennem offentlig-privat samarbejde.”

En pressekonference den 17. januar på dette års møde havde for eksempel titlen “Filantropiske-offentlig-private partnerskaber for klima og natur” og omfattede deltagere fra Bezos Earth Fund og McKinsey & Company samt Børge Brende, tidligere norsk udenrigsminister og nuværende WEF-præsident.

Brende sagde, “Tiden er ved at løbe ud for at tackle kritiske globale udfordringer”, og han introducerede begrebet “interessent geopolitik” som et middel til at tackle dem.

Ligeledes den 17. januar udtalte Spaniens udenrigsminister, José Manuel Albares Bueno, at COVID-19- og Ukraine-krisen “har vist os, at den bedste metode er at gøre tingene sammen”, da “vi kommer hurtigere ud af kriser og i bedre form.”

Schachtel beskrev dette fokus som “en offentlig-privat fascistisk bevægelse“, hvor WEF samarbejder med de “mest indflydelsesrige personer i erhvervslivet sammen med centralbanker, regeringsledere og internationale organisationer for at lette deres top-down vision for teknokratisk tyranni, eller hvad de kalder ‘interessentkapitalisme’.”

Ledere ankommer i ‘hobetal med privatfly’ for at tale om ‘grøn’ politik

Lawton rapporterede, at flere deltagere på dette års konference diskuterede ideer til, hvordan vi kan overgå til en “klimapositiv livsstil.”

Gore foreslog, at aktiviteter, der anses for at være “anti-klima“, skulle defunderes, mens Guterres sagde: “For at stoppe vores ‘selvdestruktive krig mod naturen’ skal vi lukke emissionsgabet, udfase kul og sætte skub i den vedvarende revolution”, og tilføjede, at olieselskaberne har foreviget en “stor løgn” om klimaændringer.

Til gengæld foreslog Oxford University professor Ngaire Woods implementeringen af en “reel kulstofpris” for hvert land for at fremskynde energiomstillingen, mens Schwab Foundation-medlem Kola Masha i et interview uden for den officielle mødeplan talte om at “påtvinge” miljøpolitik til offentligheden.

Lawton bemærkede, at alle WEF-mødedeltagere ved registreringen blev undersøgt “for at få beregnet deres COXNUMX-fodaftryk for at deltage i mødet i Davos.”

Måske i modstrid med det underliggende mål for påståede “grønne” forslag, sagde Kerry under et panel med titlen “Filantropi: En katalysator til beskyttelse af vores planet“, at den eneste måde at opnå en 1,5 graders Celsius-reduktion i den globale temperatur var “Penge, penge, penge, penge, penge, penge.”

Artikler på WEF-webstedet, der supplerer mødeprogrammet, foreslår, “Hvorfor du bør overveje at tilføje kulstofkreditter til din klimahandlingsplan”, og hvordan byer kan vedtage “miljømæssig, social, governance” (ESG) -styring ved hjælp af metaverset og blockchain og ideer som “15 minutters by” og “trafikfiltre.”

I et interview svarede Nicholas Lyons, overborgmester i City of London, da han blev spurgt, hvorfor WEF-deltagere engagerede sig med Kina i lyset af dets alvorlige lockdowns, ved at vende sig mod klimaændringer og sagde: “Menneskerettighedsspørgsmål er altid en bekymring … Men man skal også forstå, at den største udfordring, verden står over for, er klimaforandringerne.”

I en pressemeddelelse forud for starten på dette års samling kritiserede Greenpeace “hykleriet” hos de WEF-delegerede, der “ankommer i hobetal med private jetfly”.

‘DEI’, ‘ESG’, ‘robusthed’ og ‘bæredygtighed’: Populære buzzwords dominerer paneldiskussioner

Dette års WEF-mødeprogram og de foredrag, der blev holdt af mange af dets deltagere, er krydret med gentagne omtaler af mode-buzzwords, herunder “DEI” (mangfoldighed, lighed, inklusion), “modstandsdygtighed” og “bæredygtighed”.

Dette er tydeligt i WEF’s beskrivelse af mødet, hvor Schwab citeres for at sige: “Der skal være en erkendelsen af, at økonomisk udvikling skal gøres mere modstandsdygtig, mere bæredygtig, og ingen skal lades i stikken”, mens beskrivelsen også taler om behovet for “industriens modstandsdygtighed.”

Vicki Hollub, administrerende direktør for Occidental Petroleum, kommenterede under mødet, at “Når vi skifter, må vi ikke efterlade udviklingslande,” mens Bob Sternfels, global administrerende partner for McKinsey & Company, sagde: “Virksomheder, der handler på en robust måde, øger deres performing med op til 50%.”

Fink, medlem af WEF’s bestyrelse og en stor fortaler for ESG, deltog i panelet “Relancering af handel, vækst og investering“. Et andet panel, “Technology for a More Resilient World”, omfattede deltagere fra WEF, IBM, Accenture og The Atlantic.

Og som en del af dagsordenen for dette års møde foreslog WEF også, at “forbrugerne ønsker bæredygtige muligheder” og gav forslag til “hvad producenter, leverandører og detailhandlere kan gøre nu.”

Især i bemærkninger til Bloomberg klagede Fink imidlertid over, at “fortællingen omkring ESG-investering er blevet grim” og har ført til “enorm polarisering” – en erklæring, der måske indikerer den stigende kritik, der rettes mod Fink, BlackRock, WEF og andre tilknyttede enheder.

For eksempel bemærkede Twitter-ejer og administrerende direktør Elon Musk i et nyligt tweet “S i ESG står for satanisk.” WEF’s Twitter-konto er ikke inkluderet i pjecen “Sådan følger du Davos 2023“, der distribueres af WEF.

Delegerede i BlackRocks pavillon nægtede at svare på en journalists spørgsmål.

Og måske præciseres, hvad der understreger diskussioner om “rummelighed”, “bæredygtighed” og “modstandsdygtighed”, i en WEF-artikel, der ledsager dette års mødedagsorden med titlen “5 dimensioner af lederskab til at tackle komplekse udfordringer, som en af dens dimensioner, “Muskler: udholdenhed til at omsætte ideer til handling.”

Fremtidige “pandemier” og “global sundhedssikkerhed”: Vil tuberkulose være den næste pandemiske forskrækkelse?

Et andet fremtrædende tema på dette års WEF-møde er, hvordan man håndterer “fremtidige pandemier” og “global sundhedssikkerhed”.

En paneldiskussion, “State of the Pandemic“, omfattede Bancel og repræsentanter for det Gates-tilknyttede GAVI, The Vaccine Alliance, Harvard School of Public Health og det europæiske nyhedsmedie Euronews.

Deltagerne i “Ending Tuberculosis: How Do We Get There?”, omfattede WHO’s generalsekretær Tedros og repræsentanter fra WEF, The Washington Post, Wellcome Trust og The Global Fund.

Under denne paneldiskussion advarede Tedros om, at “en genopblussen af tuberkulose kan være på vej … før eller siden.” Som svar skrev Twitter-kommentator “Chief Nerd”, “heldigvis begyndte BioNTech & Bill Gates at teste en mRNA-vaccine til TB sidste år.” Forfatteren gav et link til en relevant artikel fra GAVI’s hjemmeside.

Et andet panel, “Putting Health at the Heart of Climate Action“, byggede bro over emnerne “global sundhed” og “klimaændringer” og omfattede paneldeltagere fra Sanofi, Afrika CDC og UNICEF.

Artikler på WEF-webstedet, der ledsager mødedagsordenen, inkluderer: “En universel influenzavaccine: Her er hvad du behøver at vide” og “Lad os samle lande og virksomheder for at vokse global patogenovervågning.”

Andre artikler fremmede en “digital transformation” af sundhedsinfrastruktur og telemedicin som et middel til at opnå “global sundhedslighed.”

De undersøgende journalister Avi Yemini og Ezra Levant fra Rebel News lokaliserede Pfizers administrerende direktør Albert Bourla på gaderne i Davos i dag og bombarderede ham med 29 spørgsmål – hvortil Bourla gav to svar: “Mange tak” og “Hav en dejlig dag.”

I et separat gadeinterview var AstraZeneca-formand Leif Johansson mere snakkesalig og indrømmede over for Yemini, at COVID-19-vaccinerne aldrig stoppede spredningen, men retfærdiggjorde ikke desto mindre vaccinemandaterne. Ifølge Yemini: “Han kravlede bag det begrænsede område, før jeg kunne spørge om den nylige stigning i ‘pludselige dødsfald’.”

Teknologierne “metaverse” og “intelligente”: globalt “samarbejde” eller global kontrol?

Dette års møde fortsætter WEF’s fremme af de digitale teknologier som “metaverset” og andre “smarte” teknologier som løsninger på flere globale udfordringer.

Ifølge Schachtel vil WEF annoncere “de første og længe ventede output af Defining and Building the Metaverse Initiative”, herunder briefingpapirer om “Interoperabilitet i Metaverset” og “Afmystificering af forbrugermetaverset.”

Også i år delte Schwab, Microsofts næstformand og præsident Brad Smith, og Julie Sweet, formand og administrerende direktør for Accenture, visionen om den såkaldte “Global Collaboration Village.” Schwab sagde, at man kan “stole på” initiativet, fordi Interpol deltager i indsatsen.

“Global Collaboration Village” blev først annonceret i maj 2022 som et middel til at “udnytte metaversets magt til at vokse og diversificere deltagelsen i at fremme den globale offentlige interesse.” Paneldeltagere præsenterede i år fordelene ved et “globalt VR-samfund” – med henvisning til virtual reality – der ville være “uden grænser.”

Den trængte von der Leyen udtalte i denne uge, at “de næste årtier vil se den største industrielle transformation i vores tid, måske af enhver tid”, med en klar henvisning til “The Great Reset” og “den fjerde industrielle revolution.”

Den undersøgende journalist Noor Bin Laden karakteriserede von der Leyens udtalelse som en “skræmmende besked, hvis du ved, hvad denne globalistiske shill taler om: Internet of Things (IoT), 5G og andre nylige teknologiske fremskridt [som] er absolut afgørende for … de digitale fængsler, hvor vi vil blive fanget.”

Andre metaverse-relaterede paneler og begivenheder i år inkluderer “Implementering i det industrielle metavers” og “Sådan bygger du et metavers til alle” ledsaget af artikler, der foreslår, hvordan metaverset kan påvirke industrienforme inklusivitet og forklare, hvorfor og hvordan det skal reguleres.

Læs mere her:

Please follow and like us:

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.