Hvordan regeringer og myndigheder gør overvågning til et våben for at lukke munden på sine kritikere

Illustration: We the Targeted: How the Government Weaponizes Surveillance to Silence Its Critics (blacklistednews.com)

Artiklen herunder er skrevet af John W. Whitehead og Nisha Whitehead og offentliggjort på Aktivist Post den 29. august 2023. Artiklen er skrevet ud fra, hvordan forholdene ser ud i det amerikanske samfund. Det kan jo let få os andre til at tænke: ‘Godt at det ikke er sådan her hos os i Danmark. For vi har jo her, trods at meget kunne være bedre, nogenlunde ordnede forhold.’

Men går du ind i de enkelte områder som gennemgås i artiklen, vil du genkende mange af overvågningsteknologierne, som også i Danmark kan bruges – og som kan tænkes allerede at være i brug – til at markere netop dig som en trussel mod den nationale sikkerhed, uanset om du har gjort noget forkert eller ej.

Her skal blot nævnes EU’s nye retsakt om digitale tjenester (DSA), der trådte i kraft den 25. august 2023 og som giver Europa-Kommissionen beføjelse til at censurere “desinformation” og “hadefuld tale” online. Det lyder jo tilforladeligt og fornuftigt i første omgang, men vi ved jo ganske udmærket at “desinformation” kan have en yderst forskellig valør alt efter hvilke brilleglas, der ses igennem. Regeringens eller den kritiske masse. Med den nye retsakt kan vi med rette frygte, om internettet nogensinde vil blive det samme igen.

“Når en regering først har forpligtet sig til princippet om at bringe oppositionens stemme til tavshed, har den kun én vej at gå, og det er ned ad vejen med stadig flere undertrykkende foranstaltninger, indtil den bliver en kilde til terror for alle sine borgere og skaber et land, hvor alle lever i frygt.”

– Præsident Harry S. Truman, USA’s 33. præsident (1945 – 1953)

Lige siden Martin Luther King Jr. holdt sin banebrydende tale “I Have a Dream” under March on Washington for Jobs and Freedom den 28. august 1963, har Deep State arbejdet hårdt på at gøre Martin Luther Kings drøm til et levende mareridt.

Slutresultatet af regeringens indsats gennem de sidste 60 år er et land, hvor intet nogensinde virkelig ændrer sig, og alle lever i frygt.

Både højre- og venstrefløjen giver stadig næring til racekrige; det militærindustrielle kompleks fører stadig profitdrevne krige på skatteydernes bekostning; oligarkiet er stadig dem der bestemmer, hvem der sidder på regeringsmagten; og regeringen bevæbner fortsat overvågningen for at give anti-regeringsstemmerne mundkurv på, chikanere aktivister og terrorisere alle amerikanere til at overholde reglerne.

Dette sidste punkt er særligt foruroligende.

Fra 1950’erne stolede regeringen på COINTELPRO, det indenlandske efterretningsprogram, der skulle neutralisere indenlandske politiske dissidenter. De, der blev mål for FBI under COINTELPRO med deres intimiderings-, overvågnings- og smædekampagner, omfattede: Martin Luther King Jr., Malcom X, Black Panther Party, John Lennon, Billie Holiday, Emma Goldman, Aretha Franklin, Charlie Chaplin, Ernest Hemingway, Felix Frankfurter og mange hundreder andre.

I de seneste årtier har magthaverne udvidet deres rækkevidde for kunne at ramme enhver, der modsætter sig politistaten, uanset deres politiske tilbøjeligheder.

Teknologiske fremskridt har gjort det muligt for regeringen at indsætte et veritabelt arsenal af overvågningsvåben for at afsløre, forstyrre, vildlede, miskreditere eller på anden måde neutralisere opfattede trusler mod regeringens magt:

Overvågningskameraer monteret på forsyningsmaster, trafiklys, virksomheder og boliger. Nummerpladelæsere. Ring Doorbells (video dørtelefoner der er koblet til mobilen). GPS-enheder. Dash kameraer (kameraer til at opsætning i bl.a. biler). Droner. Butiks overvågningskameraer. Geofencing og geotracking. FitBits (div. aktivitetsmålere og smartwatches). Alexa (stemmestyringsenheder fra Amazon). Internetforbundne enheder. Geofencing dragnet. Fusionscentre (Fusionscentre i USA er designet til at fremme deling af informationer på mellem forskellige myndigheder). Forskellige trådløse Smart enheder. Adfærdsmæssige trusselsvurderinger. Terror overvågningslister. Ansigtsgenkendelse. Anonyme indberetnings sites (Snitch tip lines). Biometriske scannere. Pre-crime (Ideen om, at forekomsten af ​​en forbrydelse kan forudses). DNA-databaser. Data mining (Sortering af store datasæt for at identificere mønstre og relationer, der kan hjælpe med at løse problemer gennem dataanalyse). Prækognitiv teknologi (Via psykiske fænomener at forudsige begivenheder i fremtiden). Apps til digital kontaktsporing.

Hvad tilføjer disse tilsammen en verden, hvor den gennemsnitlige person på en given dag scannes, overvåges, udspioneres og spores på mere end 20 forskellige måder af både regeringens og virksomhedernes øjne og ører.

Overvej blot et lille udpluk af de mange måder, hvorpå regeringen bevæbner sine 360 graders overvågningsteknologier for at kunne markere netop dig som en trussel mod den nationale sikkerhed, uanset om du har gjort noget forkert eller ej.

Markering af dig som en fare baseret på dine følelser. 

Told- og grænsekontrollen bruger angiveligt et overvågningsprogram med kunstig intelligens, der kan registrere “adfærd og følelser” i opslag på de sociale medier for at identificere de rejsende, som kunne være være “en trussel mod den offentlige sikkerhed, den nationale sikkerhed eller mod lovlig handel samt at rejse.”

Markering af dig som en fare baseret på din telefon og dine bevægelser.

Mobiltelefoner er blevet en de facto informant, der tilbyder en jævn strøm af digitale data for placering om brugernes bevægelser og rejser. For eksempel var FBI i stand til at bruge geofence-data til at identificere mere end 5.000 mobile enheder (og deres ejere) i et 4 hektar stort område omkring Capitol, sæde for USA’s Kongres, den 6. januar. Den seneste overvågningstaktik kan få dig sat i fængsel for at være på det “forkerte sted og på det forkerte tidspunkt.” Politiet bruger også mastesimulatorer til at udføre masseovervågning af protester uden at have behov for en kendelse. Det er enheder, der ligner legitime mobilmaster og narrer telefoner inden for en bestemt radius til at oprette forbindelse til enheden i stedet for en mobilmast. Mobiltelefoner kan dermed lokaliseres med større nøjagtighed end via telefonselskaber. Desuden kan føderale agenter nu anvende en række metoder til at hacke for at få adgang til dine computeraktiviteter og “se” hvad end du ser på din skærm. Ondsindet hacking-software kan også bruges til at fjernaktivere kameraer og mikrofoner, hvilket giver en anden måde for at få et indblik i et måls personlige forretning.

Battlefield America: The War on the American People, er opfølgeren til John W. Whitehead‘s prisvindende bog ‘A Government of Wolves: The Emerging American Police State’. John W. Whitehead tegner et skræmmende portræt af en nation, der er i krig med sig selv, og som er på nippet til at underminere de grundlæggende frihedsrettigheder, som forfatningen garanterer borgerne. Politiet er nærmest blevet forvandlet til en forlængelse af militæret, byer er blevet slagmarker, og det amerikanske folk er blevet forvandlet til fjendtlige kombattanter, der skal udspioneres, spores, scannes, visiteres, ransages, udsættes for alle mulige former for indtrængen, intimideres, invaderes, plyndres, manipuleres, censureres, gjort tavs, skudt på, spærret inde samt nægtet retfærdig rettergang.
Men denne politistat opstod ikke fra den ene dag til den anden. Som Whitehead bemærker, kan dette skift til totalitarisme ikke spores tilbage til et enkelt individ eller begivenhed. Udviklingen har snarere været så subtil, at de fleste amerikanske borgere næppe engang var klar over, at den fandt sted. Men lidt efter lidt blev politimyndigheden udvidet, det ene våben efter det andet blev føjet til politiets arsenal, og den ene undtagelse efter den anden blev gjort til standarder, der historisk har begrænset politiets myndighed. Tilføj til denne blanding fusionen af internet-megakorporationer med statslige efterretningstjenester, og du har fået oprettet en elektronisk koncentrationslejr, der ikke kun ser borgerne som data, men vil forsøge at kontrollere alle aspekter af deres liv. Og hvis nogen vover at træde ud af køen, vil de højst sandsynligt finde en bevæbnet SWAT-team ved deres dør.

Markering af dig som en fare baseret på dit DNA. 

DNA-teknologi i hænderne på embedsmænd fuldender overgangen til en overvågningsstat. Hvis du er så uheldig at efterlade dine DNA-spor på et sted, hvor en forbrydelse er blevet begået, har du allerede en fil et eller andet sted i en statslig eller føderal database – om end det kan være en fil uden navn. Ved at få adgang til dit DNA vil regeringen snart vide endnu mere om dig, end det de ikke allerede ved: dit familiediagram, din herkomst, hvordan du ser ud, din sundhedshistorie, din tilbøjelighed til at følge ordrer eller kortlægge din egen kurs osv. Når alt kommer til alt afslører et DNA-print alt om hvem vi er, hvor vi kommer fra, og hvem vi gerne vil være.” Det kan også bruges til at forudsige potentielle mistænktes fysiske udseende. Det er kun et spørgsmål om tid, før politistatens jagt på kriminelle udvides til genetisk profilering og en forebyggende jagt på fremtidens kriminelle.

Markering af dig som en fare baseret på dit ansigt. 

Ansigtsgenkendelsessoftware sigter mod at skabe et samfund, hvor enhver person, der træder ud i offentligheden, spores og registreres, når de foretager deres daglige indkøb. Sammen med overvågningskameraer, som dækker hele landet, giver ansigtsgenkendelsesteknologien regeringen og dens virksomhedspartnere mulighed for at identificere og spore enhver persons bevægelser i realtid. Et særligt kontroversielt software program skabt af Clearview AI er blevet brugt af politiet, FBI og Department of Homeland Security til at indsamle fotos på sociale medier til et skabe en massiv ansigtsgenkendelsesdatabase. På samme måde er biometrisk software, der er afhængig af ens unikke identifikatorer (fingeraftryk, iris, stemmeaftryk), ved at blive standarden for at navigere i sikkerhedsområder samt at omgå digitale låse og få adgang til telefoner, computere, kontorbygninger osv. Faktisk vælger et større antal rejsende programmer, der er afhængige af deres biometri for at undgå lange ventetider i lufthavnens sikkerhedsområder. Forskere udvikler også lasere, der kan identificere og overvåge individer baseret på deres hjerteslag, duft og mikrobiom.

Markering af dig som en fare baseret på din adfærd.

Hurtige fremskridt inden for adfærdsmæssig overvågning gør det ikke kun muligt for enkelt personer at blive overvåget og sporet baseret på deres bevægelsesmønstre eller adfærd, herunder ganggenkendelse (den måde, man går på), men har givet anledning til hele industrier, hvor dey drejer sig om at forudsige personers adfærd baseret på data og overvågningsmønstre samt adfærdsformer hos hele befolkninger. Et Smart “anti-uro” overvågningssystem foregiver at forudsige masseoptøjer og uautoriserede offentlige begivenheder ved hjælp af kunstig intelligens der analyserer sociale medier, nyhedskilder, overvågningsvideoer samt data fra den offentlige transport.

Markering af dig som en fare baseret på dine udgifter og forbrugsaktiviteter.

Med hver smartphone vi køber, med hver GPS-enhed vi installerer, ved hver eneste Twitter-, Facebook- og Google-konto, vi åbner, hvor hyppigt vi bruger betalingskort til køb – hvad enten det er hos købmanden, yoghurtbutikken, flyselskaber eller stormagasinet – og hvert eneste kredit- og betalingskort, vi bruger til at betale for vores transaktioner, hjælper vi Corporate America med at opbygge et dossier til dets regeringskollegaer om, hvem vi kender, hvad vi tænker, hvordan vi bruger vores penge, og hvordan vi bruger vores tid. Forbrugerovervågning, hvorved dine aktiviteter og data i den fysiske og online verden spores og deles med annoncører, er blevet til en industri på 300 milliarder dollars, der rutinemæssigt høster dine data for profit. Virksomheder, som Target har ikke kun sporet og vurderet deres kunders adfærd og især deres købsmønstre, i årevis, men detailhandlen har også finansieret større overvågning i byer over hele landet samt udviklet adfærdsmæssige overvågningsalgoritmer, der kan afgøre, om ukendte personers adfærd kan passe til en tyvs profil.

Markering af dig som en fare baseret på dine offentlige aktiviteter.

Private virksomheder har i samarbejde med politimyndigheder over hele landet skabt et net af overvågning, der omfatter alle større byer for problemfrit at kunne overvåge store grupper af mennesker, f.eks. i forbindelse med demonstrationer og forsamlinger. De engagerer sig også i omfattende onlineovervågning og leder efter antydninger af “store offentlige begivenheder, social uro, bandekommunikation og kriminelt prædikerede individer. individer.” Forsvarsentreprenører har været i spidsen for dette lukrative marked. Fusionscentre, 330 millioner dollars om året, informationsdelingscentre for føderale, statslige og retshåndhævende myndigheder, overvåger og rapporterer sådan “mistænkelig” adfærd som folk, der køber paller med flaskevand, fotograferer offentlige bygninger eller ansøger om et pilotcertifikat som “mistænkelig aktivitet.”

Markering af dig som en fare baseret på dine aktiviteter på de sociale medier.

Hver bevægelse du foretager dig, især på de sociale medier, bliver overvåget, mineret for data, knækket og tabuleret for at danne et billede af, hvem du er, hvad der får dig til at sætte kryds, og hvordan du bedst kan kontrolleres, når og hvis det bliver nødvendigt at få dig under kontrol. Som The Intercept rapporterede, investerer FBI, CIA, NSA og andre regeringsorganer i stigende grad i samt stoler på de overvågningsteknologier, der kan fremskaffe forfatningsmæssigt beskyttede ytringer på de sociale medieplatforme som Facebook, Twitter og Instagram for at identificere potentielle ekstremister samt forudsige, hvem der måtte engagere sig i fremtidige anti-regerings protester eller aktiviteter. Denne besættelse af de sociale medier som en form for overvågning vil få nogle skræmmende konsekvenser i de kommende år. Som Helen A.S. Popkin, der skriver for NBC News, bemærkede: “Vi kan meget vel stå over for en fremtid, hvor algoritmer vil ødelægge folk i massevis ved at henvise til ulovlige ‘Game of Thrones’ downloads … den nye software har potentialet til at rulle, helt i Terminator-stil, målrettet mod alle brugere af de sociale medier med en skamfuld tilståelse eller tvivlsom sans for humor.”

Markering af dig som en fare baseret på dit sociale netværk.

Da man ikke er tilfreds med blot at spionere på enkeltpersoner gennem deres online aktivitet, bruger de offentlige myndigheder nu overvågningsteknologi til at spore dit sociale netværk, de mennesker, du måske forbinder med via telefon, sms, e-mail eller via social besked, for at udelukke mulige kriminelle ud. Et FBI-dokument fremskaffet af Rolling Stone taler om, hvor let agenter har ved at få adgang til data fra adresseoversigter fra Facebooks WhatsApp og Apples iMessage-tjenester fra konti for målrettede personer og fra enkeltpersoner, der ikke er under efterforskning, men muligvis har en målrettet person i deres netværk. Hvad dette skaber, er et “guilt by association” samfund, hvor vi alle er lige så skyldige som den mest skyldige person i vores adressebog.

Markerer af dig som en fare baseret på din bil.

Nummerpladeaflæsere er masseovervågningsværktøjer, der kan fotografere over 1.800 nummerplader pr. minut, tage et billede af hvert forbipasserende kørekortsindehaver samt gemme nummerplade og dato, klokkeslæt samt placering af billedet i en søgbar database og derefter dele dataene med de retshåndhævende myndigheder, fusionscentre og private virksomheder for at spore individers bevægelser i deres biler. Med titusinder af disse nummerpladeaflæsere, som nu er i drift over hele landet, anbragt ved overkørsler, i politibiler og ved forretningsområder og boligkvarterer, giver det politiet mulighed for at spore køretøjer og køre nummerpladerne gennem retshåndhævelsesdatabaser for bortførte børn, stjålne biler, savnede mennesker og eftersøgte flygtninge. Selvfølgelig er teknologien ikke ufejlbarlig: der har været adskillige hændelser, hvor politiet fejlagtigt har stolet på nummerpladedata for at fange mistænkte kun for at ende med at tilbageholde uskyldige mennesker med våben.

Markering af dig som en fare baseret på dine politiske synspunkter. 

Kirkekomiteen, Senatets taskforce, der har til opgave at undersøge COINTELPRO-misbruget i 1975, konkluderede, at regeringen havde udført “hemmelig overvågning af borgere på grundlag af deres politiske overbevisning, selv når disse overbevisninger ikke udgjorde nogen trussel om vold eller ulovlige handlinger på vegne af en fjendtlig fremmed magt.” Rapporten fortsatte: “Grupper og enkeltpersoner er blevet chikaneret og forstyrret på grund af deres politiske synspunkter og deres livsstil… Efterretningstjenester har tjent præsidenternes og andre høje embedsmænds politiske og personlige mål.” Intet har ændret sig siden da.

Markering af dig som en fare baseret på din korrespondance.

Næsten hver gren af regeringen – lige fra postvæsenet til finansministeriet samt de agenturer der måtte være derimellem – har nu sin egen overvågningssektor, der er autoriseret til at spionere på det amerikanske folk. For eksempel spionerer US Postal Service, som har fotograferet ydersiden af ethvert stykke papirpost i de sidste 20 år, også på amerikanernes tekster, e-mails og indlæg på de sociale medier. Under ledelse af postvæsenets retshåndhævelsesafdeling bruger Internet Covert Operations Program (iCOP) angiveligt ansigtsgenkendelsesteknologi kombineret med falske onlineidentiteter til at udelukke potentielle ballademagere med “inflammatoriske” indlæg. Agenturet hævder, at onlineovervågningen, som falder uden for dets konventionelle arbejdsområde med behandling og levering af papirpost, er nødvendig for at hjælpe postarbejdere med at undgåpotentielt ustabile situationer.”

Nu vil regeringen have os til at tro, at vi ikke har noget at frygte fra disse massespionageprogrammer, så længe vi ikke har gjort noget forkert.

Tro ikke på det.

Som Matthew Feeney advarer i New York Times: “Tidligere har kommunister, borgerrettighedsledere, feminister, kvækere, folkesangere, krigsdemonstranter og andre været på den modtagende ende af retshåndhævelsesovervågningen. Ingen ved, hvem det næste mål bliver.”

Regeringens definition af en “dårlig” fyr er ekstraordinært bred, og det resulterer i en garantiløs overvågning af uskyldige, lovlydige amerikanere i et svimlende omfang.

Desuden er der en repressiv, undertrykkende virkning af overvågning, der ikke kun fungerer som et potentielt mindre afskrækkelses middel mod kriminalitet, men tjener til at overvåge og neddrosle lovlig First Amendment-aktivitet, og det er hele pointen.

En våbengjort overvågning er en re-engineering af et samfund struktureret omkring frygtens æstetik.

Som jeg gør klart i min bog Battlefield America: The War on the American People og i dens fiktive pendant The Erik Blair Diaries: Politistaten ønsker, at vi er tavse, servile og føjelige.

De ønsker bestemt ikke, at vi skal engagere os i First Amendment-aktiviteter, der udfordrer regeringens magt, afslører regeringens korruption, afslører regeringens løgne eller opmuntrer borgerne til at gøre modstand mod regeringens mange uretfærdigheder.

Og de ønsker bestemt ikke, at vi skal huske, at vi har rettigheder, endsige forsøge at udøve disse rettigheder fredeligt og lovligt, uanset om det er at protestere mod politibrutalitet og racisme, udfordre COVID-19-mandater, sætte spørgsmålstegn ved valgresultater eller lytte til alternative synspunkter – selv konspiratoriske – for at danne vores egne meninger om regeringens sande natur.

Om John W. Whitehead

Forfatningsadvokat og forfatter John W. Whitehead er grundlægger og præsident for The Rutherford Institute. Hans seneste bøger er bestselleren Battlefield America: The War on the American People, den prisvindende A Government of Wolves: The Emerging American Police State og en dystopisk debutroman, The Erik Blair Diaries. Whitehead kan kontaktes på staff@rutherford.org. Nisha Whitehead er administrerende direktør for The Rutherford Institute. Oplysninger om The Rutherford Institute er tilgængelige på www.rutherford.org.

Læs mere her:

Please follow and like us:

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.