Brug ikke Smartwatches til at måle blodsukker niveauer

Illustration: Jack Moreh, Stockvault

U.S. Food and Drug Administration (FDA) advarer forbrugere, patienter og sundhedspersonale om at der er risici forbundet med at bruge Smartwatches eller andre devices som Smart Rings, der hævder at kunne måle dit blodsukker niveau uden at stikke hul i huden (non-invasiv). FDA meddeler, at man ikke har godkendt en eneste Smartwatch eller Smart Ring, der er beregnet til alene at måle eller estimere blodsukkerværdier.

Mennesker med diabetes er ikke i stand til effektivt at regulere deres blodsukker, fordi kroppen enten ikke producerer nok af hormonet insulin, eller de er blevet resistente over for insulin. For at håndtere tilstanden skal de regelmæssigt tjekke deres blodsukkerniveauer med en blodprøve via en fingerprikker eller med en sensor, der placerer nåle lige under huden for kontinuerligt at overvåge glukoseniveauet.

Smartwatches, der hævder at de kan måle blodsukkerniveauet non-invasivt kan købes online, men disse enheder tester ikke direkte blodsukkerniveauet. For personer med diabetes kan unøjagtige blodsukkermålinger føre til fejl i diabetesbehandlingen, og betyde at de indtager en fejlagtig dosis insulin, eller anden medicin, der hurtigt sænker blodsukkeret. At indtage en for stor mængde af disse medikamenter kan hurtigt føre til et farligt lavt blodsukker niveau, hvilket igen kan føre til mental forvirring, koma eller død inden for få timer. Også Health Canada advarer mod brug af devices, der hævder at kunne måle blodsukker niveauer non-invasivt.

Flere producenter arbejder angiveligt på non-invasive løsninger. Apple er på vej til at lancere Smartwatches, der overvåger blodsukkerniveauet ved brug af et non-invasivt lys, der skinner gennem en bærers hud for at registrere glukoseniveauer. I januar 2024 annoncerede Samsung deres planer om at udforske en lignende non-invasiv blodsukkermåling.

Læs mere her:

Please follow and like us:

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.