IEI (International Epidemiology Institute)

Se mere om teleindustriens arbejdsmetoder her:
https://nejtil5g.dk/dokumenter/teleindustrien-arbejdsmetoder/
Om myndighedernes, teleindustrien og mediernes informationsstrategi se mere her:
https://nejtil5g.dk/dokumenter/misinformation-myndighedernes-teleindustriens-og-mediernes-strategier/
Om støttet og uafhængig forskning se mere her:
https://nejtil5g.dk/dokumenter/forskning/

International Epidemiology Institute

Instituttet som Kræftens Bekæmpelse og Christoffer Johansen valgte at samarbejde med i forbindelse med den store Kohorte undersøgelse.

Navnet på dette amerikanske institut leder tanken hen på et uafhængigt institut, men det er ikke tilfældet. IEI er et privat firma, som åbent på sin hjemmeside indtil 2000 beskrev, at firmaet yder rådgivning og støtte (?) til firmaer ved processer om skadeserstatning.
http://www.iei.us/

IEI har produceret resultater for produkter som herbicide glyphosate, bryst-implantater, cigaretter, uran-minering etc. og hjulpet virksomheder såsom Boeing Company, Lockheed Martin Corporation, Rocketdyne/Atomics International og ikke mindst Motorola, en af de største mobilproducenter indtil for 10 år siden. IEI’s specialitet er at producere ‘videnskab’, som hvidvasker enten en industri, en virksomhed eller et produkt. Hvad kan årsagen have været til, at man hos Kræftens Bekæmpelse og Christoffer Johansen valgte at samarbejde med/betale IEI i forbindelse med den store Kohorte undersøgelse? Fra IEI deltog hhv. John Boice & Joseph K McLaughlin. John Boise har efterfølgende været involveret i dansk Cancer undersøgelse sammen med Kræftens bekæmpelse. (Chromosomal Abnormalities in Offspring of Young Cancer Survivors: A Population-Based Cohort Study in Denmark. 2017)

Indtil 15. oktober 2000 anførte IEI “Corporate Counselling” og “Litigation Support” på listen over tjenester, der er offentliggjort på sit websted. (http://www.ieiltd.com/info.htm; adgang 3/4/04) Vanderbilt University.
I henhold til Bloomberg Financial News (mobiltelefoner forårsager ikke hjernekræft af leukæmi, Study Finds; 2/26/02) afsluttede IEI en undersøgelse, der kostede $ 373.000, og blev delvis finansieret af Danmarks største telefonselskab, Tele Danmark A / S , som delvist ejes af SBC Communications, og den næststørste mobiltelefonitjeneste i Danmark, Sonofon A / S, der ejes af Telenor AS og BellSouth Corp.
https://web.archive.org/web/20130325094914/
http://www.cspinet.org/integrity/nonprofits/international_epidemiology_institute.html

Se også under Christoffer Johansen for at se IEI’s indflydelse på den danske kohorteundersøgelse.

Secret Ties to Industry and Conflicting Interests in Cancer Research. Lennart Hardell, MD, PhD, 1,{ Martin J. Walker, MA, 2{ Bo Walhjalt,3{ Lee S. Friedman, BA, MSc, 4§ and Elihu D. Richter, MD, MPH5 . 2006.
http://mobilfunk-debatte.de/pdf/Mobilfunk_Politik/Hardellsecret_ties.pdf

Food Fight over Conflict of Interest Article 2007.
https://thepumphandle.wordpress.com/2007/04/16/food-fight-over-conflict-of-interest-article/

Overexposure to manganese has caused Parkinson’s-like symptoms for thousands of welders. So why does the welding industry still get a free chemical pass?
https://www.motherjones.com/politics/2008/07/toxic-smoke-and-mirrors/

Radar Projektet
Designet på den danske kohorte undersøgelse ligner fuldstændig andre forskningsundersøgelser som IEI har været involveret i. Det gælder f.eks. det såkaldte radar projekt. Her var bekymringen om en på det tidspunkt meget avancerede USAF radar på Cape Cod betød risiko for udvikling af cancer hos områdets indbyggere.

Efter forsøg på at nedtone muligheden af sundhedsrisici samt mørklægning af tidligere rapporter fra USAF, blev der udarbejdet en undersøgelse, der blev offentliggjort i 2005. For at gennemføre undersøgelsen skulle der udvælges referenceområder. Området hvor Cape Cod ligger er ikke særlig tæt bebygget, men et af de refenceområder man valgte var Worchester et meget tættere bebygget område, der også består af en gammel industriby. Alene derfor kan man forvente, at her vil være en højere frekvens af kræfttilfælde. Herudover var der problemer med sammenligningen af dødeligheden og med de tidsperioder man brugte i de sammenlignende analyser. Slutkonklusionen i rapporten blev ikke overraskende, at radaren blev frikendt.
https://www.nap.edu/read/11606/chapter/1

Tidligere marine- og luftvåbenpiloter i USA undrer sig over høje kræftrater. De mistænker anvendelsen af radarer for at være årsagen.
Artiklen handler ikke om IEI, men er interessant i forhold til ovenstående militære håndtering af Radar projektet.
https://tabttraad.home.blog/2019/12/02/luftens-helte-mistaenker-radarer-med-radioboelger-for-kraeftepidemi/

Please follow and like us:

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.