Kritik og klager over udenlandske mediers misinformation om 5G.

New York Times og Irish Time.

DEN VOKSENDE ANGST over 5G “kommer fra en enkelt videnskabsmand og en enkelt graf“, skrev journalist William J. Broad i en artikel i New York Times.
Det irske dagblad Irish Time havde købt og viderebragt samme artikel, som oprindelig var bragt i den kendte newyorker-avis.
https://www.irishtimes.com/life-and-style/health-family/are-there-any-real-links-between-wireless-technology-and-health-1.3973254

Men udsagnet er usandt. 5G-bekymringen er rejst igennem en lang række forskningsartikler over flere årtier. Derfor har presseombudsmanden i Irland, som svarer til Pressenævnet i Danmark, nu rettet sin kritik mod artiklen, som blev bragt i Irish Times 5. september 2019.

247/2020 – Professor Tom Butler and The Irish Times
Pressens ombudsmand har bekræftet en klage fra professor Tom Butler om, at The Irish Times har overtrådt princip 1 (sandhed og nøjagtighed) af Code of Practice for Irlands presseråd.
“Det er ikke presseombudsmandens funktion at evaluere de modstridende påstande om virkningen af ​​trådløs teknologi. Pressens ombudsmands opgave er at beslutte, om presserådets praksiskode er blevet overtrådt. Princip 1 kræver, at pressen til enhver tid stræber efter sandhed og nøjagtighed. I artiklen fremsatte forfatteren påstande om virkningerne af trådløs teknologi, som professor Butler hævdede var unøjagtige. Hans klage, der omfattede væsentlig underbyggende dokumentation og international forskning, indeholdt tilstrækkeligt med overbevisende bevis for at godkende en beslutning om, at artiklen ikke opfyldte kravene til princip 1. Det er en hyppigt gentaget truisme, at alle har ret til sin egen mening, men ikke hans egne fakta. Et meningstilkendegivelse i en avis har den samme forpligtelse til fakta som enhver anden del af en avis. Jeg fastholder denne klage på grundlag af, at artiklen, ikke tager mere hensyn til den videnskabelige forskning, der rejste bekymring for radiobølgernes menneskers sundhed, og overtrådte nøjagtighedskravene i princip 1.”
https://www.pressombudsman.ie/

Officiel 5G-partner med aggressiv kampagne
Tabt Tråd kan fortælle at det førende amerikanske mediehus, New York Times, har ført en aggressiv artikelkampagne imod videnskabelige og folkelige 5G-bekymringer.
Kampagnen har blandt andet vakt en indigneret reaktion fra specialmedieredaktør Louis Slesin, som siden 1981 har redigeret og udgivet Microwave News, der er dedikeret til at dække forskningen af fagområdet.
I en kommentar og analyse retter Louis Slesin en skarp kritik af originalartiklen i New York Times 16. juli 2019, som 5. september blev bragt i Irish Times og som presseombudsmanden i Irland har kritiseret.
Microwave News konstaterede, at artiklen var “et faktafrit angreb mod 5G-kritik”.
New York Times er officiel 5G-partner med mobilselskabet Verizon i USA. Avisen skal hjælpe med at udbrede den nye mobilteknologi ved at udvikle nye digitale fortællemetoder, som kræver de høje datahastigheder, som 5G skal levere til læserne.
https://microwavenews.com/news-center/fact-free-hit-5g-critic
https://tabttraad.home.blog/2020/02/16/presseombudsmand-new-york-times-lyver-om-5g-videnskab/

Please follow and like us: