En usynlig trussel: Vi bliver ført bag lyset – 2

En usynlig trussel
Varighed 1 time og 11min. På engelsk, kan tekstes med engelske undertekster.

En usynlig trussel ser på forholdet mellem mikrobølgeteknologi og sundhed og undersøger interessekonflikter blandt repræsentanter for erhvervslivet, politikere, videnskabsmænd og forbrugere, der efterlader os ubeskyttet mod virkningerne af stråling.

Trådløse netværk bestråler os med mikrobølger ud over byer, landsbyer og landskabet i alle udviklede lande. Denne stigende eksponering forstyrrer de biologiske processer, der er essentielle for den sunde vækst af mennesker, dyr og planter – det påvirker især børn og teenagere.

Den rimelige tvivl, der er opstået fra uafhængige videnskabelige rapporter om de skadelige virkninger af disse teknologier, har ført til, at Europarådet anbefalede sine medlemslande at anvende forsigtighedsprincippet. I juni 2011 indrømmede Det Internationale Agentur for Kræftforskning (IARC), et organ fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO), for første gang, at mikrobølger produceret af mobiltelefoner kunne være ”mulige kræftfremkaldende stoffer”.

Vores undersøgelse dækker i tre grupper: telekommunikationsindustrien (mobiltelefonselskaber, MMF); officielle organisationer (WHO, IARC, ICNIRP) og officielle videnskabelige rapporter (BioInitiative, Interphone, CEFALO).

Parallelt fortæller En usynlig trussel om det daglige liv for Minerva Palomar, en kvinde, der er påvirket af det elektromagnetiske overfølsomhedssyndrom og de hindringer, hun har brug for at overvinde for at leve et normalt liv.

En usynlig trussel har et klart internationalt fokus, der beskæftiger sig med et socialt spørgsmål af global betydning. Mikrobølgeeffekter analyseres og diskuteres i øjeblikket i næsten alle udviklede lande. Spørgsmålet er, om vi er forberedt på svarene.
https://youtu.be/nyyE3pThrno

Please follow and like us:

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.