EHS – Elektromagnetisk Hypersensitivitet

Mit liv på flytilstand – Ma vie en mode avion

Ma vie en mode avion er et initiativ, der har til formål at forklare virkningen af ​​trådløse teknologier på vores sundhed. Episode 6 Afsnittet fortæller om, hvordan du kan beskytte dig mod elektromagnetisk stråling. Holdet besøger en strålesikret bolig, der kan udlejes til EHS ramte. Huset er beliggende i Rièzes, Belgien.

Se videoen her – med engelske undertekster:

Se mere om konceptet her: https://lieu-vie-ehs.be/logements/

Mere om ‘Ma vie en mode avion’ finder du her: https://www.mavieenmodeavion.com/news

Hvorfor EHS ikke er noget Folkeeventyr 

EHS (el-overfølsomhed) er ikke noget nyt. Den danske EHS-Forening har eksempelvis i 2022 eksisteret i 30 år, men medlemmernes udfordringer har ændret sig gennem tiden. Bestemt ikke til det bedre.

Tidligere var billedrørsskærme til computere et stort fokus for el-overfølsomme. I disse år vokser den trådløse infrastruktur i samfundet og ikke bare i private hjem, men også i offentlig regi.

Den stigende digitalisering har konsekvenser
Lanceringen og udrulningen af 5G netværket indbefatter Internet of Things en umættelig vækst i alle mulige og umulige trådløse devices som kun vil gøre livet som EHS-ramt endnu mere svært. Selv det at kunne finde en tålelig bolig bliver en stigende udfordring.

Sundhedsmyndighederne og Folketinget ser blot stiltiende til, klapper faktisk i hænderne, for digitaliseringen synes at være løsningen på alt. Sandheden er dog det stik modsatte.

Videoen er produceret af det fælles Europæiske Borger Initiativ: Stop (((5G))) – Stay Connected but Protected

https://youtu.be/UjWAIPHCCbk

Olle Johansson: We are all more or less electrosensitive.

La Maison du 21e siècle André Fauteux: Interview med den svenske neuroforsker Olle Johansson PhD, en global autoritet om sundhedsvirkningerne af elektromagnetisk stråling. Han vil være blandt toptalerne på den kommende medicinske EMF-konference (https://emfconference.com).
Olle Johansson opfandt oprindeligt udtrykket “skærmdermatitis”, som blev anerkendt som den funktionelle svækkelse kendt som elektrohypersensitivitet. Undersøgelser viser, at et sted mellem 230.000-290.000 svenske mænd og kvinder – ud af en befolkning på 10 millioner – rapporterer om en række symptomer, når de er i kontakt med elektromagnetiske feltkilder. I 2000 blev diagnosen elektrosensitivitet officielt anerkendt af den svenske regering som et handicap, der kan forstyrre den daglige funktion og kvalificerer til både lægebehandling og tilvejebringelsen af et elektrosmogfrit arbejdsmiljø. Han er pensioneret lektor ved Karolinska Institutet, Institut for Neurovidenskab og leder af The Experimental Dermatology Unit samt gæst og adjungeret professor i grundlæggende og klinisk neurovidenskab ved Royal Institute of Technology, Stockholm. Han har udgivet mere end 600 originale artikler, anmeldelser, bogkapitler og konferencerapporter inden for områderne grundlæggende og anvendt neurovidenskab, dermatologi, epidemiologi og biofysiologi.
En komplet biografi med en liste over publikationer kan ses her: vetapedia.se/olle-johansson-associate-professor-ki/ https://emfconference.com/olle-johansson
Offentliggjort den 16. jul. 2019:
https://youtu.be/UjWAIPHCCbk

DR2: “Mellem Himmel og Jord – Jeppesen og stråling” sendt i juni 2016.

Michael Jeppesen lavede for DR2 i 2016 en udsendelse i programserien “Mellem himmel og jord”. I udsendelsen undersøger han bl.a. om elektro-hypersensitivitet (EHS) kan fremkaldes under en provokationstest i et filmstudie. Se klippet her: https://youtu.be/_xeWmi9M1_M

Programmet blev grundet en enkel klager bortcensureret ca. 6 mdr. efter den blev vist bl.a. med begrundelsen om sammenblanding af fakta formidling og et livsstilsprogram. Klager fremførte endvidere at programmet ikke inddrager velkendte facts omkring stråling. Ikke desto mindre bliver Sundhedsstyrelsen hørt i programmet. Sundhedsstyrelsen og klager tager udgangspunkt i, at der kun findes en type forskning, der kan belyse risikoen omkring stråling – i dag den “korrekte” og ønskede holdning.

Det er den tilgang Sundhedsstyrelsens daværende og eneste rådgiver – Christoffer Johansen – ligeledes giver udtryk for. Det drejer sig primært om at det kun er varmeudviklingen fra strålingen, der kan påføre os skader. Heroverfor står den biologiske tilgang, der bl.a. påviser strålebølgernes påvirkning på celleniveau. Mere info her: http://forskning.dk/traadloese-samfund-skaber-stress/).

Et påfaldende sammenfald er at den 14. okt. 2016 opfordrer EU 5G udrullet med lynets hast. Se her: Meddelelse fra kommissionen til Europa-Parlamentet, Rådet, Det europæiske økonomiske og sociale udvalg og Regionsudvalget. Klagen blev imødekommet 23. nov. 2016.

Hele begrundelsen findes her: 
https://www.dr.dk/etik-og-rettelser/brugernes-redaktoer/ankesagsindeks/fairness-og-upartiskhed/jeppesen-program-om  

Siden okt. 2016 har ingen statsstøttede medier mig bekendt udtrykt kritik endsige bekymring for den stigende elektrosmog eller af 5G komplekset.

Hele udsendelsen på DR2 finder du her:
https://vimeo.com/238730513

NRK1 – Brennpunkt: En strålende dag (2008)

Hvem har bestemt at mobilstråling ikke er farlig? Mange mener, at de får sundhedsproblemer hverdagsstrålingen, selv om den befinder sig indenfor de norske myndigheders grænseværdier. Brennpunkt tog ud i verden for at finde ud af, hvor trygge vi kan være på disse grænseværdier.
https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt/2008/OAUA11001508/avspiller

Kim Horsevad om Elektrohypersensitivitet.

FamilieKanalen interviewer Kim Horsevad om EHS den 02. aug, 2015. Mikrobølgeståler er skadelige ved gentagenden impulser. 4G data har mange hurtige impulser og derved mere skadelige end GSM data. Antallet af personer med EHS vil stige dramatisk inden 2020, hvis det fortsætter som i dag
http://familiekanalen.tv/?portfolio=ehs-foreningen-kim-horsevad-lang-version

Konkrete tilfælde

Animationsfilmen: Remembering Nearfield – Hun er blot som enhver anden

På lidt over tre måneder siden udgivelsen har “Remembering Nearfield” modtaget 10 priser fra internationale filmfestivaler – blandt andet på Sicilien, Veneto, Bruxelles, Singapore, Gangtok og Cannes.

Overfølsomhed er ikke et tegn på svaghed, men det er et wake up call for menneskelighed.

Elektrohypersensitivitet (EHS) er en funktionel invaliditet som rammer mennesker over hele verden. (Formentlig mellem 5 og 10% af befolkningen) Desværre er der kun ringe opmærksomhed på området eller støtte til dem, hvis liv i stigende grad bliver tilsidesat grundet en sundhedstilstand, som skabes af den omgivende og hastigt stigende elektromagnetiske stråling (EMF).

I Danmark opsættes lige nu den ene nye eller opgraderede mobilmast efter den anden. Nogle 48 meter høje. For at dække et behov som slet ikke eksisterer. En sandfærdig beretning En gift kvinde og iværksætter, som er dedikeret til sin familie og hendes forretning, mister alt på tragisk vis, da hendes helbred på mystisk vis forfalder.

Hvorfor er hun nu efterladt alene og ude af stand til at fungere i samfundet?

Hun finder svaret gennem en række begivenheder og får til sidst en ubehagelig diagnose.

Hvordan blev hun forkrøblet af et tabubelagt handicap, som der overraskende er blevet rapporteret om i over 100 år?

Tyngden af den stigmatisering, der er knyttet til handicappet, er chokerende, ligesom den voksende indberetning om tilstanden hos befolkningen.

I den ærlige og afslørende animationsfilm kommer vi til at forstå spørgsmål om menneskerettigheder, de dybe bekymringer, følelsen af sårbarhed og søgen efter hjælp i lyset af så kraftig modgang.

Vi står ansigt til ansigt med en kvinde, der er som alle andre, som syntes, det var “vanvittigt” at være syg på denne måde, og at det aldrig ville kunne ske for hende.

Vi tager alle vores chancer med vores helbred, ligesom hun gjorde, og denne presserende historie skal fortælles, fordi den indeholder lidt hjælp eller accept for dem, der kæmper for at leve med dette ubelejlige handicap.

Desværre har vi selv inviteret problemet indenfor og vi må nu tage skridt til at tæmme den destruktive indflydelse det har på vores helbred. Filmen En sand historie, animeret over et konkret EHS-vidnesbyrd. Den animerede karakter, der udtrykker vidnesbyrdet, er designet af Sean A. Carney.

Flersprogede undertekster kan aktiveres. Varighed 9 min:
https://vimeo.com/810958040
Læs mere her:
https://nejtil5g.dk/er-elektro-sensitivitet-blot-indbildning/

ELETTRA – ITALIENSK KORTFILM OM ELEKTROMAGNETISK FØLSOMHED (EHS)
(med engelske undertekster)

Electra er en pige som alle andre: Hun bruger sin tid på at studere, deler lejlighed med en god veninde og lever et ubekymret liv. Pludselig begynder hun imidlertid at lide af mærkelige symptomer, der forstyrrer hendes søvn og forårsager migræne, tab af balance og endda besvimelse.

Efter et ubehjælpsomt besøg hos en læge, som udskriver angstdæmpende medicin til hende, opdager hun på internettet, at hun lider af elektromagnetisk overfølsomhed (EHS).

Efter endnu en gang at være blevet misforstået af en af sine nærmeste, løber hun væk uden at have nogen destination i tankerne …

Filmens hovedperson er Lisa Granuzza Di Vita, en skuespillerinde, der lider af elektromagnetisk overfølsomhed.

Instruktør: Alessandro Quadretti
Produktion: Alessandro Quadretti:
Produktion: Officinemedia for Associazione Italiana Elettrosensibili elettrosensibili.it

Varighed: 22 min.

Link til kortfilmen: https://vimeo.com/724141518

En lille film: Nadav Neuhaus om stråleflygtninge (EHS-ramte) i USA.

Filmen er lavet tilbage i 2014. Men med udrulningen af 5G netværket m.m. er det ikke svært at forestille sig at problemerne for de EHS ramte er steget enormt gennem de sidste år.
Filmen beretter bl.a. om arkitekten Jennifer Wood som må forlade alt, hvad hun har kært, og flygter op i en lille, selvbygget hytte i bjergene ved Greenbank – et område i Virginia, hvor de trådløse signaler er forbudt på grund af et meget stor radioteleskop, da de kan forstyrre af signalerne.

Advokaten Dafna Tachover
 (*) mistede alt, hvad hun havde, efter hun begyndte at blive syg af stråling fra mobilmaster, trådløse netværk og mobiltelefoner. Hun havde intet andet valg end at bo i sin bil i syv måneder – indtil hun efter at have set på en endeløs antal huse fandt et sted, hvor strålingsniveauet var lavt nok til, at hun kunne forblive rask.
Efter halvandet år opdager hun, at der skal installeres en mobilmast i området.
I North Carolina har musikpædagog og dirigent Andrew McAfee affundet sig med, at han måtte bygge en underjordisk bunker for at slippe for elektromagnetisk stråling, så han kunne sove ordentligt om natten.
Der findes mange lignende beretninger rundt om i hele verden – også i Danmark.

(*) Dafna Tachover er bl.a. grundlæggeren af ‘We are the evidence’ (WATE) – en organisation, der arbejder for at informere om de skadelige virkninger fra den trådløs teknologi, og arbejder for rettigheder for mennesker, der er berørt af dette, herunder også børn. (2)
Kilder:
1) Se filmen her: https://time.com/golden-cage/
2) https://wearetheevidence.org/
Se mere her:
https://nejtil5g.dk/dokumenter/hypersensitivitet-2/

Disconnected

Helle lider af elektrohypersensitivitet (EHS), som har store konsekvenser for hendes hverdag. At være overfølsom for menneskeskabt stråling, er for mange et fjernt og ukendt fænomen. Ved udbredelsen af 5G-netværket, er EHS ikke desto mindre, mere relevant end nogensinde. Filmen giver et indblik i Helles hverdag, som den var i 2017. Idag er situationen dog en helt anden. Helle kan ikke længere opholde sig i sin have over længere tid, pga. den nærtliggende sendemast. Den udsender nu en stråling som er 30 gange kraftigere end i 2017, da filmen blev lavet. Eftersom Helsingør er test-kommune for 5G, risikerer hun at skulle flytte fra sit hjem.
12. min. 2020.
https://youtu.be/fDkkoAD_Jkc

Jeg trækker vejret, men jeg lever ikke!

Interview, som Lars Muhl og Githa Ben-David har lavet med saxofonisten Samuel Hejslet og Julie Starup Pedersen, der begge er EHS-ramte (Elektro Hyper Sensitivitet, også kaldet el-overfølsomhed).
https://vimeo.com/352553538

Samuel Hejslet, gik bort den 7. april 2023.

Du kan her få et lille indblik i hans musikalske evner fra før han blev syg:
https://lohse.dk/alle-mine-kilder-skal-vaere-hos-dig.html

Men vigtigst er, at du ser dokumentaren på ca. 20 min. om hvordan hans liv blev indsnævret til det uigenkendelige – og umenneskelige – efter at han begyndte at reagere på mikrobølgestråling fra den trådløs teknologi.
Både Samuel og Julie er begge eksempler på konsekvenserne af den uhæmmede menneskeskabte stråling, som vores myndigheder gladelig accepterer og ønsker mere af. Det til trods for de mange hundrede forskere og internationale eksperter, der har råbt vagt i gevær gennem årene, og at dokumentationen for de skadelige effekter hober sig op.
Æret være hans minde 🙏

Læs også Christina Funch’s personlige beretning og se den lille film, hvor Samuel spiller til et EHS seminar:
https://www.facebook.com/1098957584/videos/1011890603522819/

Ang Babaeng Allergic Sa WiFi (2018)

(WOMAN with WIFI ALLERGY)(SUE RAMIREZ) YouTube, Offentliggjort 9. september 2019 (hel film – engelske undertitler).
Norma, en typisk teenager, der altid er online, oprettede en fælles social mediekonto for hende og hendes kæreste for at markere deres tredje måned. Hun får en sjælden sygdom kaldet elektromagnetisk overfølsomhed, hvilket betyder, at hun ikke kan tåle at være i nærheden af mobiltelefoner, tablets, laptops og Wi-Fi. For at hjælpe hende med at tackle sit syndrom flytter Norma til en fjerntliggende provins uden signal, hvilket tvinger hende til at have et langdistanceforhold til Leo. Instruktør: Jun Lana (som Jun Robles Lana) Forfatter: Jun Lana (som Jun Robles Lana) Stjerner: Sue Ramirez, Jameson Blake, Markus Paterson.
https://youtu.be/M-khITpByrM

Please follow and like us:

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik, hvis du vil vide mere.