Nyhedsbreve

Nyhedsbreve 2020

28. august 2020
Velkommen til vores nyhedsbrev.
Kære alle

Velkommen til endnu et nyhedsbrev. Vi lovede at udsende et opfølgende nyhedsbrev, der så lidt på Teleindustriens måder at drive virksomhed på. Her er lidt opsamling fra den sidste måned.

Flere nyheder er på vej, den vigtigste er måske at der over hele verdenen afholdes GLOBAL 5G PROTEST DAG den 26. september 2020 – også i Danmark. Som det ser ud lige nu bliver der demonstrationer i København og i Århus.

Denne lige video kan give dig en fornemmelse af at kæmpes mod 5G i hele verdenen:
https://youtu.be/0RvMD0i9Or4 

EMNER
– MEDIERNE og (tele-) industriens arbejdsmetoder m.m.
– Teleindustriens kamp om ressourcer
– Teleindustriens økonomi
– SMART CITY

MEDIERNE og (tele-) industriens arbejdsmetoder m.m.

Teleindustrien gør det, som Olieindustrien og Tobaksindustrien har gjort i mange år: Skab forvirring i befolkningen med misinformation og lobbyarbejde, betal forskningen selv eller støt industrivenlig forskning osv.
DR har udsendt en dokumentarudsendelse om den sorte olieindustris arbejdsmetoder, hvor det fremgår, at mange af de samme mennesker er gengangere, mediernes rolle osv.
At DR gentager samme stunt, når det gælder Teleindustrien taler vi ikke om, uanset hvor himmelråbende det end er.
Læs her David Wedege kommentarer herunder og tjek artiklerne i Tabt Tråd (https://tabttraad.home.blog/)

David Wedege (Opslag på Facebook den 10. august 2020)“Vigtig fortælling. Men er det ikke ironisk, at DR her også beskriver sin egen trådløslobbyisme – by proxy?
DR er selv en virksomhed i trådløsindustrien – har været det i snart 100 år – og gammeldags industritvivl er det, de selv producerer. Alle DR-historier om emnet har haft til hensigt at påvirke modtagernes indtryk af foreliggende videnskabelig evidens, så den regnes som uvæsentlig.
Et høringssvar til Energistyrelsen viser klart, at DR fører ihærdig lobbyisme for 5G (1).
Sammen med den europæiske broadcasting-union, EBU, skal europæiske public service-stationer omstille sin broadcasting til 5G (2).
DR’s såkaldt videnskabelige dækning af emnet ligner akkurat den spekulationstvivl, som forskellige industriers lobbyister har produceret i årtier (eksempel: “Der findes studier, der viser sammenhæng mellem mobiltelefoni og kræft, men vores eksperter mener ikke…”).
Sådan er empirisk videnskab jo: Fordi den overlader mennesker til de mindst ringe måder at opklare ting på, kan man vitterlig tvivle på alt.
Deres foretrukne eksperter har haft millioner af kroner mellem hænderne, der kunne følges tilbage til teleindustrien med nul eller ét mellemled (3)
Men det er ikke noget problem, svarer de. Uanset hvilke oplysninger, DR forelægges, er disse kilders interessekonflikter “ikke dokumenteret”.
Heller ikke når det kan dokumenteres, at deres kilder taler
direkte usandt (4).
Det næste kort på bordet: “Men der er videnskabelig konsensus….”
Det kunne DR så heller ikke dokumentere – overhovedet (5).
Da DR ikke kunne redegøre for, hvordan man kommer frem til det, så endte DR med at mene, at det er okay at skrive det “indtil det modsatte er bevist”.
Sådan har jeg aldrig lært, at journalistik er.
Hvem har?”

Kilder:
1) https://tabttraad.home.blog/2020/02/18/kommentar-har-dr-ondt-i-sin-journalistiske-armslaengde
2) https://tabttraad.home.blog/2020/06/07/nationale-public-service-medier-vil-sende-over-5g-nettet
3) https://tabttraad.home.blog/2020/03/06/hoejaktuel-medieekspert-forskede-for-teleindustriens-millioner/
4) https://tabttraad.home.blog/2019/12/19/mobilkraeft-dr-og-ekspert-vildleder-om-skelsaettende-who-beslutning/
5) https://tabttraad.home.blog/2020/05/14/faktatjek-medier-kan-ikke-forklare-faelles-paastand-om-forskerflertal/Mere info om medierne og Teleindustriens arbejdsmetoder kan du få her:
https://nejtil5g.dk/medierne/kritik-og-klager-over-danske-mediers-behandling-af-5g/
https://nejtil5g.dk/dokumenter/teleindustrien-arbejdsmetoder/
https://nejtil5g.dk/dokumenter/iei-international-epidemiology-institute/
DR udsendelsen kan ses her:
https://www.dr.dk/drtv/program/kampagnen-mod-klimaet_198525


Tavshedsspiralen – en interessant teori
En teori udviklet af Elisabeth Noelle-Neumann, en tysk forsker, i 1947.
“1. Modellen begynder med individers iboende ønske om at blande sig med samfundet. Frygten for social isolering er nødvendig for, at spiralen kan forekomme.
2. Personer, der oplever, at deres personlige mening spreder sig, vil selvsikkert formidle denne mening offentligt. På den anden side vil personer, der bemærker, at deres meninger taber terræn, være tilbøjelige til at indtage en mere forbeholdt holdning, når de udtaler sig offentligt.
3. Repræsentanter for den udbredte udtalelse taler ganske meget, mens repræsentanterne for den anden udtalelse forbliver tavse. En mening, der forstærkes på denne måde, synes stærkere, end den virkelig er, mens en undertrykt mening synes at være svagere, end den virkelig er.
4. Resultatet er en spiralproces, der beder andre individer om at opfatte ændringerne i mening og følge efter, indtil den ene mening er blevet etableret som den fremherskende holdning, mens den anden mening vil blive skubbet tilbage og afvist af de fleste. Enden på ​​spiralen henviser til antallet af mennesker, der ikke udtaler sig offentligt på grund af frygt for isolering.”


Dvs.: Når politikere, medier, reklamebureauer eller andre med tryghed og sjælsikkerhed lykkes med at få folk til at tro at flertallet af befolkningen støtter en sag eller er enige i et synspunkt, en politisk korrekt opfattelse, er de også lykkedes med at få de fleste skeptikere til forblive tavse, da det kun er en lille del af befolkningen som tør sige noget som er upopulært, og særlig i det offentlige rum, da de er bange for at de selv skal blive upopulære. Dette gælder formentlig journalister og politikere i endnu højere grad end folk flest, da “forkerte” synspunkter kan få umiddelbare konsekvenser for deres karrierer. På den anden side får alle som er “indenfor”, dem som føler sig trygge fordi de har den «rigtige» opfattelse, styrket selvtillid som fører til at de kan fremføre deres synspunkter med selvfølgelighed, tryghed og nedladenhed overfor dem som er “udenfor”.

Ovenstående er fra artiklen i Steigan.no om Udo Ulfkotte og hans bog ‘Gekaufte Journalisten’ fra 2014, om journalister som er “købt og betalt”. Ulfkotte mener at 2 af 3 tyske journalister er “købt og betalt”. Han navngiver en lang række af dem, samt de medier de arbejder for.
Jo mere disse journalister lader sig bestikke, des flere «eksklusive» kilder får de, des mere bliver de belønnet på alle måder. Omvendt med dem som får et rygte for at være vanskelige at bestikke. I Danmark har vi vist ikke hørt om Udo Ulfkotte?
https://steigan.no/2020/08/udo-ulfkotte-brente-alle-broer/
Tavshedsspiralen er selvfølgelig også gyldig i mindre sociale grupper og netværk. Så det er vigtigt ikke bare at pege fingre ad de andre, men også kikke indadtil og på egen praksis.

Se også videoen, hvor afdøde Tommy Hansen fortæller om sin forhenværende kollega Udo Ulfkotte, og hans arbejde for ”Deep State” organisationer, og hvad disse omfatter. Afdøde Tommy Hansen er stifter af det tyske uafhængige onlinemedie og trykte magasin, Free21.

Link til videoen ‘Fake News – et markedsført begreb’:
https://youtu.be/oWo4kKT3Jek

Journalistundersøgelse: Bill Gates giver store summer til medierne og får speciel behandling til gengæld
“Enhver med adgang til internettet kan gå til Bill & Melinda Gates Foundation’s database og søge efter, hvem de har doneret penge til. Og der vil du f.eks. finde ud af, at de har doneret 51,3 millioner dollars til BBC Media Action. Men da det er givet over et par år, kan vi måske antage, at den gennemsnitlige dollarkurs har været NOK 8, og så er gaverne værd 410 millioner NOK. Du kan købe en masse positive anmeldelser for sådan et beløb.” Fra artikel i Steigan.no maj 2020 
Links:
https://steigan.no/2020/08/journaliststudie-bill-gates-gir-store-belop-til-mediene-og-far-spesialbehandling-tilbake

Teleindustriens kamp om ressourcer

Jagten på litium kan blive det 21. århundredes ‘guldfeber’ eller ‘gold rush’
(Litiumjagt i England, statskup i Bolivia og Elon Musk i twitterstorm.)


Litium bruges i flere og flere enheder, som termometre, fjernstyrede billåse, laser pointers, MP3- afspillere, høreapparater, lommeregnere og især til batterier, f.eks. i sikkerhedskopieringssystemer til computere og i elektriske køretøjer.
Forsyningerne af litium og tilsvarende mineraler, er koncentreret til ganske få lande: Næsten 50% af verdens koboltreserver er i Den Demokratiske Republik Congo, 58% af litiumreserverne er i Chile, og 80% af den naturlige grafit er i Kina, Brasilien og Tyrkiet, ifølge en rapport fra FN’s konference om Handel og udvikling.
Politisk ustabilitet og uheldige miljøpåvirkninger i disse lande giver bekymring for forsyningssikkerheden, og udgør en risiko for strammere markeder, højere priser og øgede batteriomkostninger på et tidspunkt, hvor energikilder med lavt kulstofudstyr er nødvendige for at hjælpe med at bekæmpe klimaændringer, lyder det fra FN.
Markedet for genopladelige batterier forventes at vokse med en sammensat årlig vækstrate på ca. 7% i løbet af 2019-2024. Det mest almindelige genopladelige bilbatteri, litium-ion-batteriet, forventes at springe til 58,8 milliarder dollars i 2024 fra 7 milliarder dollars i 2018, ifølge rapporten.

England:
Et mineselskab – Cornish Lithium – har rejst næsten 1 mio. Pund til at bore efter litium i Cornwall. Den seneste efterforskning har vist sig at være “meget opmuntrende”, og virksomheden planlægger nu yderligere boring, så snart forholdene tillader det.
Jeremy Wrathall, grundlægger af Cornish Lithium og administrerende direktør, udtaler bl.a.: ”Efter Brexit, og efterhånden som Storbritannien begynder at genåbne sin økonomi efter Covid-19-pandemien, fokuserer den britiske regering på at blive verdensførende inden for batteriteknologi og fremstilling af elektriske køretøjer.

Bolivia:
Bolivia har verdens største kendte reserver af Litium, hvilket bredt antages at være blandt det vigtigste motiv bag statskuppet 10. november 2019.
Bolivias tidligere MAS-regering overvågede produktionen af ​​batterier og den første elbil via det statslige selskab Yacimientos de Litio Bolivianos (YLB) i partnerskab med det tyske selskab ACISA. Med aftalen bevarede den bolivianske stat flertalskontrollen.
Med statskuppet er den aftale nu bortfaldet sammen med utallige andre statslige projekter. Jeanine Añez’s kupregering har allerede annonceret deres planer om at få flere multinationale selskaber til at udnytte litium resurserne i Salar de Uyuni, de store saltsletter i Potosí, som er rige på det efterspurgte mineral.
Allerede i marts skrev kupregimets udenrigsminister Karen Longaric til Elon Musk at «enhver korporation som De eller Deres selskab kan bringe til vores land vil blive modtaget med taknemmelighed».

Elon Musk:
En twitter bruger skrev, at det USA-organiserede kup mod Evo Morales i Bolivia blev gennemført netop for at få fat i landets lithium. Da Elon Musk twittede tilbage:
“Vi kupper hvem vi vil! Lev med det!” (“We will coup whoever we want! Deal with it.” – Elon Musk (@elonmusk) July 25, 2020)
At Topchefen i Tesla og Space-X Elon Musk sendte dette opsigtsvækkende twit om kuppet i Bolivia skabte selvsagt en twitterstorm.
Musk regnes i dag som den 31. rigeste og Litium-industrien som han tjener på vil plyndre resurserne i Potosí som de spanske conquistadorer tidligere plyndrede sølvet.

Kilder:
https://www.business-live.co.uk/enterprise/hunt-lithium-could-become-21st-18562001
https://steigan.no/2020/07/teslas-elon-musk-vi-kupper-hvem-vi-vil/
https://www.telesurenglish.net//news/elon-musk-confesses-to-lithium-coup-in-bolivia-20200725-0010.html
https://www.bloomberg.com/news/articles/2020-06-24/battery-metals-at-risk-of-supply-snags-as-demand-surges-un-says

Teleindustriens økonomi

Det digital-finansielle kompleks:
“Hvis man blot ser på udvidelsen af den magt som det digitale-økonomiske komplekset har opnået de sidste tre måneder, må man blot indrømme at det har opnået en styrke som stiller det militærindustrielle kompleks, som USA’s præsident Eisenhower omtalte i sin afskedstale i 1960 som “potentialet for den katastrofale stigning af fejlplaceret magt” fuldstændig i skyggen.”
Ernst Wolff, journalist og forfatter samt fast kommentator i Deutsche Wirtschafts Nachrichten
Eisenhower mente at det “militærindustrielle kompleks”, en fusion af det militære apparat og industrien i USA var en trussel mod samfundet som helhed, mod frihed og demokrati.

Se mere her:
https://steigan.no/2020/08/det-digital-finansielle-kompleks/
https://steigan.no/2020/08/ingen-krise-for-teknogigantene-de-blir-bare-rikere/
https://nejtil5g.dk/dokumenter/teleindustrien-arbejdsmetoder/

Den globale økonomiske krise som formodes at blive en følge af COVID-19-pandemien, vil få en betydelig indvirkning på telekommunikationsselskaberne evne til at investere i udrulningen af 5G-mobilnetværk.
Det fremgår af rapporten “Countering the threat to Europe’s 5G rollout. European telco investments under the economic downturn”, som er udgivet af Strategi&, som er en global strategirådgivningsvirksomhed.
Efter krisen i 2008 oplevede de europæiske teleselskaber, at deres indtægter faldt over to år. Omsætningsnedgangen resulterede i et markant større fald i investeringsudgifter, der især faldt hårdt på mobilnet og udgifter til it-kapital (capex).
Konklusionen for fremskrivningerne af den aktuelle situation er i følge rapporten:
• De europæiske telcos investeringsudgifter over de næste to år falder med € 6 mia. – € 9 mia.
• Udrulning af 5G-mobilnetværk forsinkes med 12 til 18 måneder


Kilder:
https://www.strategyand.pwc.com/tr/en/insights/2020/europe-5g-rollout.html
https://www.strategyand.pwc.com/de/de/studien/2020/countering-the-threat-to-europes-5g-rollout/countering-the-threat-to-europes-5g-rollout.pdf

SMART CITY

Intelligent trafiksignalering: Smart eller blot endnu mere menneskeskabt elektrosmog?
Danmarks første living lab for intelligent trafiksignalering vil til en begyndelse bestå af seks signalanlæg i Hersted Industripark, som alle skal teste og demonstrere forskellige løsninger.
Andre eksisterende installationer i DOLLs living lab giver Region Hovedstaden mulighed for også at teste integrationen af ​​et større antal eksterne datakilder, såsom fra biler, intelligente gadelamper, busser og cyklister.
Det fremgår af Gate21 den 17. juni 2020. 
Se mere her:
http://www.gate21.dk/nyhed/danmarks-foerste-living-lab-for-intelligent-trafiksignalering
https://nejtil5g.dk/dokumenter/smart-city/

Bedste hilsner
Nejtil5G.dk: Videnscentret for elektro-forurening
13. august 2020
Velkommen til vores nyhedsbrev.
Kære alle

Velkommen tilbage fra ferie. For mange fra en måske lidt anderledes ferie end vanlig grundet diverse restriktioner. Her skal ikke siges noget om Corona, brugen af mundbind eller andet, der relaterer til Corona temaet. Vi holder os til det, der bliver sat i skyggen af frygten for Corona, nemlig kampen mod 5G og den menneskeskabte elektromagnetiske stråling. Det er vigtigt, at vi fastholder fokus i en tid, hvor der er alle muligheder for at dette tema bliver gemt af vejen med diverse kneb og vildledende diskussioner – væsentlige eller ej. Teleindustriens interesser for dette kender vi udmærket. Mere om dette i et kommende nyhedsbrev. 

Emner:
– Det handler om vores børn
– Høringssvar vedr. Energistyrelsens udkast til lovforslag om ændring af planloven
– EU
– Strålebenægtelse minder om Klimabenægtelse
– Udlandet: Rusland, Australien og New Zealand
– Phonegate
– Sundhedsstyrelsen


Det handler om vores børn

I anledning af skolernes opstart efter ferien: Det handler om vores børn – Mobiler, Wi-Fi og 5G. Kronik i Avisen Danmark den 8. august 2020. Fra artiklen:“Nu starter skolerne, men tænker du som forælder over de mængder af menneskeskabt elektromagnetisk stråling dit barn udsættes for både i skole og institutioner. I klasseværelset sidder op til 30 børn og unge med mobil, tablets og bærbare PC’er. Samtidig er skolens kraftige Wi-Fi-routere og andet trådløst udstyr i brug. I realiteten udsættes de for stråling 24/7.
Hjemme kører din private Wi-Fi, og på din tablet eller mobil kan du se, hvordan dine naboers Wi-Fi også er tændt. Hertil kommer de alm. mobilsignaler samt diverse trådløse devices. Der er ingen helbredskontrol overhovedet. Er Wi-Fi routeren sløv, skifter du den blot ud til en kraftigere. Hvad er problemet?”

Kronikken afsluttes med dette spørgsmål:
“Ude i den store verden, men også i Danmark, er der protester og retssager i gang eller undervejs. Det er blot ikke noget, du hører om, ej heller om de mange uafhængige forskere, der sætter spørgsmål tegn ved 5G og de sundhedsmæssige konsekvenser ved stråling i det hele taget. Pressen er forbløffende tavs i dette spørgsmål. Hvorfor?Link:
https://avisendanmark.dk/artikel/debat-det-handler-om-vores-b%C3%B8rn-mobiler-wi-fi-og-5g
https://nejtil5g.dk/dokumenter/boern-og-unge-2/
https://nejtil5g.dk/dokumenter/gravide-abort-og-adfaerdsproblemer/
https://nejtil5g.dk/info-materiale/21-grunde-til-at-udrulningen-af-5g-netvaerket-skal-stoppes/

Høringssvar vedr. Energistyrelsens udkast til lovforslag om ændring af planloven

Bl.a. ‘Vi Siger Nej til 5G i Danmark’ har fremsendt høringssvar vedr. Energistyrelsens udkast til lovforslag om ændring af planloven, lov om elektroniske kommunikationsnet- og tjenester, lov om radiofrekvenser, m.fl. Høringssvaret er udarbejdet af advokat Christian F. Jensen.
Energistyrelsens lovforslag har til formål at lette implementeringen af 5G-netværket i Danmark, uanset de påviste helbreds- og miljømæssige konsekvenser den pågældende forurening i form af stråling ifølge uafhængig videnskabelig forskning vil få på mennesker og dyr samt dyrenes levesteder. Lovforslaget indeholder følgende hovedpunkter:Stimulering af investeringsincitamenter for virksomheder i digital infrastruktur gennem øget konkurrence og større forudsigelighed i reguleringen, så moderne kommunikationsnet og -tjenester kan udbredes i hele Danmark.En mere harmoniseret forvaltning af radiofrekvenser og højere grad af forudsigelighed i forhold til tildelingen af frekvenstilladelser, så incitamenter til at investere i digital infrastruktur øges.En stærkere forbrugerbeskyttelse, der sikrer gennemsigtighed og understøttelse af forbrugernes valgfrihed.Fremme af udrulning af digital infrastruktur, herunder lempeligere adgang til at etablere trådløse adgangspunkter med begrænset rækkevidde til brug for f.eks. 5G-net.Konklusion på høringssvaret
“Der er med indgivelsen af nærværende høringssvar vedlagt eller henvist til en meget betydelig mængde videnskabelige, peer-reviewed undersøgelser, som beviser, at udsættelse af mennesker og miljø for radiofrekvent elektromagnetisk stråleforurening vil være skadeligt, også under de niveauer, den danske stat hidtil har valgt at anvende på eget ansvar. Børn antages som nævnt at være en særligt sårbar gruppe i forhold til radiofrekvent elektromagnetisk stråling. Forskningen taler et meget klart sprog, men det gør kommunikationsselskabernes markedsføring overfor staten og borgerne også. Det er stærkt beskæmmende at være vidne til, hvorledes meget betydelige økonomiske og politiske interesser kan bevirke, at den danske stat viger fra at varetage sin funktion som beskytter og håndhæver af folkesundheden og vitale miljøforhold. Retsreglerne i Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og EU-retten omkring disse forhold er klare, og frembyder ikke nogen rimelig juridisk tvivl om, at den danske stat ikke kan gennemføre en lovgivning som foreslået med det foreliggende høringsudkast uden at forbryde sig imod disse grundlæggende forpligtelser.”

Også EHS-Foreningen, Rådet for Helbredssikker Kommunikation og Oplysningsforbundet May Day har indsendt høringssvar.

Links:
https://hoeringsportalen.dk/Hearing/Details/64026
https://nejtil5g.dk/wp-content/uploads/2020/08/200801-h%C3%B8ringssvar.pdf
https://www.ehsf.dk/dokumenter/Hoeringssvar-mastelov-EHS-Foreningen2020.pdf
https://helbredssikker-telekommunikation.dk/nyheder/5g-telelovgivning-horingssvar-raadet-for-helbredssikker-telekommunikation
https://helbredssikker-telekommunikation.dk/sites/default/files/Horingssvar-Oplysningsforbundet-May-Day_0.pdf


EU

Sensationel 5G-udvikling fra EU kommissionen.
Europa-Parlamentets kommissionær for sundhed og fødevaresikkerhed Stella Kyriakides har meddelt, at der vil blive foretaget en re​​vurdering af ​​de potentielle sundhedsrisici, der kan være forbundet med udsættelse for elektromagnetiske felter.
”Dette vil ske i samarbejde med uafhængige rådgivende organer. Og det kan føre til en revision af Rådets henstilling, der er baseret på ICNRIP-retningslinjerne”.
Det må betegnes som et historisk vendepunkt: Europa har således officielt annonceret, at det ønsker at revurdere de biologiske virkninger af 5G ud fra uafhængige studier, og dermed ikke er underlagt interessekonflikterne med telekommunikationslobbyen

Links:
https://www.blogosocial.com/2020/07/14/5g-la-commissione-ue-pensa-ad-organismi-indipendenti-per-la-valutazione-dei-potenziali-rischi-sulla-salute/
https://www.pandoratv.it/5g-leuropa-ci-ripensa/
https://tabttraad.home.blog/2020/07/24/ny-sundhedsundersoegelse-om-straaling-er-paa-vej-skriver-eu-kommissionen/
https://nejtil5g.dk/dokumenter/internationale-graensevaerdier-for-mikroboelgestraaling/

‘Small cells’, fritages for at skulle have lokale tilladelser.
Europa-kommissionen godkendte den 30. juni 2020 en definition af ‘small cells’, som nu fritages for at skulle have lokale tilladelser. Det forventes, at det det dermed bliver lettere at udrulle 5G-netværket, samt at gøre det lettere for operatører at installere antenner uden at skulle indhente for lokale tilladelser.

Links:
https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/commission-adopts-implementing-regulation-pave-way-high-capacity-5g-network-infrastructure

Strålebenægtelse minder om Klimabenægtelse

Strålebenægtelse minder om Klimabenægtelse, siger Ronald B. Melnick. Melnick var i 28 år toksikolog og ledende forsker i den verdensførende forskningsenhed, Det Nationale Toksikologiprogram (NTP) i USA. Da man i 1999 startede projektet for Den amerikanske sundhedsstyrelse, Food & Drug Administration (FDA), om at udføre et forsøg, som kunne estimere en kræftrisiko hos mennesker, var der en udbredt benægtelse af, at mobilstråling kunne påvirke cellers kemiske bindinger overhovedet. Nu ved vi definitivt, at den opfattelse er forkert, anfører han.
Med respekt for klimaforandringer, så er det en tilsvarende situation, der er gang i. Også med klimaændringer valgte nationen at se bort fra evidens, fordi det kunne påvirke indtjeningen i olieindustrien”. “Og nu ignorerer man også evidens, fordi man ikke vil forstyrre den trådløse industris indtjening”, lyder hans beskyldning.

Artiklen “Manden bag verdens dyreste dyreforsøg” fra Tabt Tråd er fra februar 2020.

Den amerikanske tænketank Enviromental Health Trust har offentliggjort en længere samtale på Youtube, hvor Ronald B. Melnick beskriver det 19 år lange forskningsprojekt fra start til slut.
https://youtu.be/Dr1O5wlq2iA

Links:
https://tabttraad.home.blog/2020/02/02/manden-bag-verdens-dyreste-forsoeg-det-minder-om-klimabenaegtelse/
Report of Partial Findings from the National Toxicology Program Carcinogenesis Studies of Cell Phone Radiofrequency Radiation in Hsd: Sprague Dawley® SD rats (Whole Body Exposures) Draft 5-19-2016:
https://www.biorxiv.org/content/10.1101/055699v1.full.pdf
https://tabttraad.home.blog/2015-2019/

Udlandet

Rusland:
Tidligere i år skærpede Rusland anbefalingerne mod mobilsamtaler og den 17. juli 2020 offentliggjorde det russiske sundhedsministerium henstillinger til skoler om at forbyde brugen af ​​Wi-Fi og mobiltelefoner i folkeskoler.

Det fremgår af en artikel fra childrenshealthdefense.org, at Rusland følger andre lande over hele verden, der ligeledes har taget skridt til at reducere brugen af ​​Wi-Fi i skoler og beskytte børns helbred. I 2013 blev Israel det første land i verden, der vedtog begrænsninger i brugen af ​​Wi-Fi i skoler. Det forbød Wi-Fi i børnehaver og begrænsede brugen af ​​Wi-Fi i folkeskoler. Wi-Fi er tilladt i tre timer om ugen i første og anden klasse og seks timer om ugen i tredje klasse. Det skal være slukket på alle andre tidspunkter. I 2017 forbød Cypern Wi-Fi i børnehaver og stoppede installationen af ​​Wi-Fi i folkeskoler.
marts 2020, efter udbruddet af Covid, offentliggjorde Ruslands sundhedsministerium sammen med det videnskabelige forskningsinstitut for hygiejne og det russiske nationale udvalg for ikke-ioniserende strålebeskyttelse sikkerhedsanbefalinger til børn, der bruger digitale teknologier til at studere derhjemme. Anbefalingen tilskynder til at bruge internettet via en kabelforbindelse i stedet for Wi-Fi. (Children’s Health Defense offentliggjorde også en “trin for trin” vejledning til, hvordan man fastgør trådløse enheder til sikker fjernundervisning.)
Adskillige undersøgelser viser dybe bivirkninger fra Wi-Fi. Professor Martin Palls metaanalysedokument fra 2018 “Wi-Fi er en vigtig trussel mod menneskers sundhed” refererer til undersøgelser, der viser, at Wi-Fi forårsager oxidativ stress, sæd / testikelskade, neuropsykiatriske effekter, herunder EEG-ændringer, apoptose (celledød), cellulær DNA-skade , endokrine forandringer og overbelastning af calcium.

Links:
https://childrenshealthdefense.org/child-health-topics/known-culprit/electromagnetic/russian-government-bans-wi-fi-and-cell-phones-in-primary-schools/
https://tabttraad.home.blog/2020/01/11/tal-ikke-med-briller-paa-rusland-skaerper-landets-mobilraad-til-borgerne/
https://www.rospotrebnadzor.ru/about/info/news/news_details.php?ELEMENT_ID=13375
https://niigd.ru/pdf/ZOS_21.07.2020.pdfhttps://niigd.ru/news/gigienicheskie-normativi-raboti-cifrovoj-shkoly.html
https://niigd.ru/pdf/ZOS_21.07.2020.pdf
https://www.saferemr.com/2015/10/tips-to-reduce-your-wireless-radiation.html
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0013935118300355

Australien og New Zealand:
En gruppe forskere offentliggjorde i juli 2020 en kritisk rapport med henblik på at få klinikere og medicinske forskere i Australien og New Zealand til at deltage i en objektiv diskussion om de potentielle sundhedsmæssige virkninger med udrulningen af 5G. En faglig diskussion, skriver de, der har været fraværende i regionen. Rapporten påpeger, hvordan ARPANSA – den australske regerings primære myndighed for strålingsbeskyttelse og nuklear sikkerhed – vildleder det australske medicinske system.
I lighed med den australske situation er risikovurderingen af ​​RF-EMR i New Zealand også blevet foretaget uden medicinsk ekspertise. En publikation, der satte spørgsmålstegn ved den risikable tilgang blev ensidigt trukket tilbage af tidsskriftet på grundlag af en anonym klage på trods af tre tusind downloads på tre måneder.

Links:
https://www.researchgate.net/publication/343416307_5G_Wireless_Deployment_and_Health_Risks_Time_for_a_Medical_Discussion_in_Australia_and_New_Zealand

Phonegate

Det første kollektive klagemål er nu indgivet i Frankrig. Det nationale frekvens agentur i Frankrig (ANFR) fandt at to smartphones fra den kinesiske smartphoneproducent Xiaomi Redmi Note 5 og Mi Mix 2S overskred grænseværdierne (SAR) for henholdsvis hovedet og kroppen. På den baggrund indgav det franske advokatfirma Beaubourg-avokater på vegne af 60 sagsøgere en klagesag til den offentlige anklagemyndighed i Paris fredag ​​den 17. juli 2020.

Links:
https://www.phonegatealert.org/en/press-release-phonegate-60-plaintiffs-file-class-action-against-xiaomi
https://nejtil5g.dk/dokumenter/phonegate/

Sundhedsstyrelsen

“Ingen kommentarer” var Sundhedsstyrelsens kommentar til Tabt Tråd efter forevisning af rapporten, der dokumenterer ICNIRP’S interessekonflikter. Men hvad kan styrelsen egentlig svarer efter at styrelsen fik mundkurv på, da man efterlyste mere viden om sundhedsrisikoen ved 5G?
https://tabttraad.home.blog/2020/07/06/sundhedsstyrelsen-ignorerer-fakta-om-interessekonflikter/
1. juli 2020
Velkommen til vores nyhedsbrev.
Kære alle

Siden vores sidste nyhedsbrev har vi ændret navnet på hjemmesiden samt vores Facebookgruppe til Nejtil5G.dk: Videnscentret for elektro-forurening. Vores nye navn finder vi bedre matcher det, vi gerne vil nemliginformation og oplysning om 5G og menneskeskabt elektromagnetisk stråling.

Nyhedsbrevet er således både det første og det fjerde nyhedsbrev vi udsender.

Emner:
– Styrket kamp mod 5G
– ICNIRP
– Medierne
– Klima
– EU
– Forsigtighedsprincippet

Med dette nyhedsbrev ønskes du samtidig en god sommer. Skulle du fortsat mangle læsestof, kan du altid gå ind på vores hjemmeside og finde artikler, som du endnu ikke har læst. Imens kan du anbefale andre at tilmelde sig nyhedsbrevet og blive uafhængig af f.eks. Facebook

Bedste hilsner
Nejtil5G.dk
Videnscentret for elektro-forurening

STYRKET KAMP MOD 5G

Frankrig
Lokalvalget i Frankrig den 28. juni
 blev et gennembrud for miljøpartiet Det Europæiske Økologiske Parti De Grønne, som erobrede flere borgmesterposter i Frankrig. Valgsejren kan bringe yderligere miljøkritik af 5G på dagsordenen. Det fremgår af det franske nyhedsmedie, RTL.
Bordeaux’s næste borgmester, Pierre Hurmic, har allerede sat 5G-kritik på dagsordenen:

“Jeg finder det fuldkommen uacceptabelt, at vi kan indføre 5G uden at forklare, diskutere eller mærke efter, hvad befolkningens ønsker er.”

Også i byer som Nantes, Grenoble og Besançon har nyvalgte grønne udtrykt modstand mod 5G.
For nylig opfordrede både Frankrigs sundhedsminister og miljøminister regeringstoppen til at udskyde landets 5G-lancering.
Links:
https://www.rtl.fr/actu/futur/bordeaux-le-nouveau-maire-pierre-hurmic-veut-un-debat-sur-les-dangers-de-la-5g-7800637854
https://tabttraad.home.blog/2020/06/30/nyvalgt-borgmester-angriber-5g-groen-valgsejr-styrker-modstanden-i-frankrigEU
De grønne i EU: ICNIRP undervurderer sundhedsrisiciene ved elektromagnetisk stråling. “Endelig ser det ud til, at den europæiske miljøbevægelse rettet blikket mod mere end blot det industrielle samfunds kemiske affald. De Grønne begynder nu at forholde sig til den elektriske forurening af vores livsmiljø. Det er en del af de ​​miljøgifte informationssamfundet skaber og forstærkes af “Internet of Things” og 5G.“
Artikel af Einar Flydal i steigan.no, 21. juni 2020

Rapporten som to EU-parlamentsmedlemmene fik udgivet juni 2020 er en rapport på 98 sider:

Rapporten – The International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection: Conflicts of interest, corporate interests and the push for 5G – er på 98 siden og blev bestilt, koordineret og offentliggjort af to medlemmer af det europæiske Parlamentet – Michèle Rivasi (Europe Écologie) og Klaus Buchner (Ökologisch-Demokratische Partei), og finansieret af Green / EfA-gruppen i Europa-Parlamentet. Rapporten blev skrevet af Hans van Scharen med redigering og yderligere forskningsstøtte fra Tomas Vanheste.

Indhold:
Foreword by Klaus Buchner and Michèle Rivasi: 3-5
I – Introduction & Scope 6-19
II – Historic overview of ICNIRP and accusations of COI 20-34
III- Discussion & Controversies 35-46
IV – Conclusion 47-49
V – Portraits of ICNIRP Members 50-95
Annex I: Questions to ICNIRP 96
Annex II: Questions to WHO EMF Project 97

Rapporten kan downloades her:
https://nejtil5g.dk/wp-content/uploads/2020/06/ICNIRP-report-FINAL-19-JUNE-2020.pdf

Links:
https://steigan.no/2020/06/de-gronne-i-eu-icnirp-underslar-elektroniske-helseskader/
https://nejtil5g.dk/dokumenter/internationale-graensevaerdier-for-mikroboelgestraaling/

ICNIRP

Det føderale ministerium for miljø, naturbevaring og nuklear sikkerhed (BMU) i Tyskland har leveret 70-80% af støtten til ICNIRP i hvert af de sidste tre år.

Det fremgår af BMU og ICNIRP. Støtten har været kendt længe, men omfanget af finansieringen er først kommet frem nu efter en forespørgsel til BMU fra Microwave News. ICNIRP får endvidere stillet et “gratis” kontorlokale til rådighed hos Federal Office for Radiation Protection (BfS) i Oberschleiβheim nær München.

Microwave News skriver, at de øvrige agenturer, der støtter ICNIRP, bl.a. er: Den Europæiske Unions program for beskæftigelse og social innovation “EaSI” (2014–2020), International Radiation Protection Association (IRPA), Australian Radiation Protection and Nuclear Safety Agency (ARPANSA) og New Zealand Health Ministry.

ICNIRP, var oprindelig et knopskud fra IRPA, og blev lanceret i 1992 på initiativ af Michael Repacholi, som på det tidspunkt var ansat hos det australske strålingslaboratorium. Repacholi fungerede som ICNIRPs første formand indtil 1996, hvor han blev leder af WHO EMF-projektet, som han også var med til at oprette.

ICNIRP (International Commission on Non-Ionising Radiation Protection) er ikke international på anden måde end dens navn, og ved at den har medlemmer fra flere lande. ICNIRP rådgiver bl.a. WHO, EU og nationalstater om ikke-ioniserende elektromagnetiske felter. ICNIRP indstiller ikke grænseværdier, men udarbejder beregningsmetoder til indstilling af grænseværdier. ICNIRPs første retningslinjer kom i 1998 og er først blevet justeret i 2020 bl.a. for at de kunne tilpasses 5G teknologien.

Links:
https://microwavenews.com/short-takes-archive/bfs-support-icnirp
https://nejtil5g.dk/dokumenter/internationale-graensevaerdier-for-mikroboelgestraaling/
https://nejtil5g.dk/dokumenter/icnirp-og-de-nye-2020-graensevaerdier/

ICNIRP 2020 retningslinier baner vejen for 5G
“ICNIRPs nye retningslinjer for strålingsbeskyttelse er baseret på fagligt uholdbar dokumentation, giver mulighed for stærkere eksponering, svækker regeringens og forbrugerkontrolfunktionerne og legitimerer øget infrastruktur for sundheds- og miljøskader fra 5G” 
Det er titlen på et Notat på 43 sider af Einar Flydal, Else Nordhagen og Odd Magne Hjortland fra 21. maj 2020.
Deres kritik af ICNIRP 2020 samler sig om en række svagheder, som hovedsageligt kan tilskrives en forældet arv fra dosimetritraditionen; forestillingen om, at elektromagnetisk stråling med frekvenser under lyset er ikke-ioniserende.Med denne arv bygges en fæstning mod restriktioner.

Notatet kan downloades her:
https://nejtil5g.dk/wp-content/uploads/2020/05/Flydal-Nordhagen-Hjortland-Om-ICNIRP-2020-v1.01.pdf

Links:
https://nejtil5g.dk/dokumenter/icnirp-og-de-nye-2020-graensevaerdier/

Hollands uafhængige 5G arbejdsgruppe
I oktober 2019 bad Hollands lovgivende forsamling landets nationale sundhedsråd om at undersøge 5G-spørgsmålet. 5G-rapporten udkommer i slutningen af juli 2020.(1)

Formand for den uafhængige arbejdsgruppe er professor Hans Kromhout, Universitetet i Utrecht og leder af det tværnationale Cosmos-projekt. Sekretær i arbejdsgruppen er den nu forhenværende ICNIRP-formand Eric van Rongen (Formand fra 2016 og næstformand fra maj 2020) samt mangeårig medlem af industriorganisationen IEEE, som repræsenterer militær-, tele- og el-industrien.(5)
Som formand for arbejdsgruppen skal Hans Kromhout agere med nogen diplomati, men i et interview til De Telegraaf i marts 2020 (3) udtrykker han sig dog relativt klart:
“Der er opstået to lejrer i videnskaben, og de to lejrer råber til hverandre fra hver sin skyttegrav. En almindelig samtale er ikke længere mulig.”
Kromhout mener, det er ‘ganske specielt’ at ICNIRP-retningslinjerne har fået “så stor gennemslagskraft i Europa.” Og han giver udtryk for, at kun at ville se på varme ikke er tilstrækkelig:
“Når du ser, at der under niveauet på 1 grads opvarmning, altså niveauet som ICNIRP bruger, alligevel optræder alle slags virkninger, er du nødt til langsomt at flytte din position et lille skridt.”
Ifølge Kromhout er den måde 5G vurderes på, fuldstændig i kontrast til den nøjagtighed, der udvises ved håndteringen af andre typer eksponering, som f.eks. kemiske stoffer, pesticider eller mediciner. “For disse stoffer eksisterer der et strengt regelsæt”. Årsagen til forskellene finder Kromhout i de økonomiske interesser. Når det handler om 5G findes der “blot én norm, ICNIRP’s retningslinjer, som er fuldstendig baseret på opvarmning.” (6)
“Imidlertid måles eksponering for enkeltpersoner ikke, der foretages ingen beregninger for fremtidig risiko ved eksponering, og eventuelle sundhedsrisici estimeres ikke. Dette skal ændres. Man må ikke bare lade branchen fremture.”

Cosmos-projektet sammenholder patientdata med mobilopkaldsdata for at undersøge, om der er sammenhænge mellem opkaldstid og diverse lidelser. For nylig fandt man en statistisk sammenhæng mellem mobiltelefoni og søvnforstyrrelser. (2)
I Danmark faciliteres projektet af Kræftens Bekæmpelse og har blandt andre tilknyttet Christoffer Johansen og Aslak Harbo Poulsen.(5)

Links:
(1) https://www.telecompaper.com/news/dutch-health-council-to-provide-advice-about-5g-in-july–1339373
(2) https://tabttraad.home.blog/2020/04/09/forskning-kobler-mobiltelefoni-til-soevnforstyrrelser/
(3) https://www.telegraaf.nl/lifestyle/882391636/wetenschap-verdeeld-over-straling-5-g
(4) https://einarflydal.com/2020/06/25/stadig-flere-advarer-mot-5g-og-grenseverdier-som-skader-helse-og-miljo/
(5) https://nejtil5g.dk/info-materiale/eksperterne/
(6) https://nejtil5g.dk/dokumenter/internationale-graensevaerdier-for-mikroboelgestraaling/

ICNIRP’s nye formand melder klart ud:
Vi kan ikke være mere enig med Dariusz Leszczynski, når han kalder denne udmelding fra formanden for ICNIRP Rodney Croft for en ‘Videnskabeligt chokerende og bizar erklæring’.CNIRP giver selv dette skudsmål for deres nye formand:
“Rodney Croft er professor i sundhedspsykologi ved School of Psychology, University of Wollongong, Australien. Han fik grader i filosofi og psykologi, før han afsluttede sin ph.d. i psykologi ved University of Wollongong i 2000, og arbejdede derefter inden for kognitiv neurovidenskab som postdoc ved Imperial College, London og derefter ved Swinburne University, Australien. Hans forskning fokuserer på afgrænsningen af ​​menneskelig hjernefunktion, især når det drejer sig om midler, der kan have indflydelse på den (f.eks. Elektromagnetiske felter, ulovlige og medicinske lægemidler), samt psykiatri mere generelt. Han har været involveret i forskning i ELF og RF ikke-ioniserende stråling siden 2000 og har primært anvendt elektroencefalogrammet som et middel til at observere subtile ændringer i hjernens funktion. Han deltager i en række nationale og internationale videnskabelige og regeringsudvalg, var administrerende direktør for det australske Center for Radiofrequency Bioeffects Research (2004-2011) og er i øjeblikket direktør for det australske Center for Electromagnetic Bioeffects Research. Croft blev udnævnt i 2014 til associeret redaktør af BEMS-tidsskriftet og tiltrådte ICNIRP Biologisk stående udvalg i 2008 og hovedkommission i 2012. Rodney Croft er ICNIRP-formand siden maj 2020.”
https://www.icnirp.org/en/about-icnirp/commission/details/chair.html

MEDIERNE

Globalt er det de multinationale selskaber der kontrollerer de fleste forskningspublikationer.

En undersøgelse fra 2015 viste, at der er fem forlag, der kontrollerer over 50 % af verdens forskningspublikationer. I samfundsvidenskab, kemi og psykologi er andelen 70 %. De fem var: Reed-Elsevier, Wiley-Blackwell, Springer og Taylor & Francis.
Den største ejer i Reed-Elsevier er BlackRock, der kontrollerer alt fra banker og våbenindustri til mærkevarer og medier, og som nu også har overtaget obligationssalget til The Fed. Wiley-Blackwell har et andet ry, nemlig Vanguard som den næststørste ejer, og også her er BlackRock tung. Springer har Kohlberg Kravis Roberts som den dominerende ejer (44,3 %), og de har Vanguard som deres største ejer. Taylor & Francis ejes af det britiske selskab Informa. Vanguard og Oil Fund er blandt de ti største ejere.
Profitoverskud inden for forskningsudgivelse er ekstremt. Se The Guardian 2017. Elsevier havde en overskudsgrad på 36 % det år. Det var Robert Maxwell, der efter 2. verdenskrig gjorde forskningsudgivelser til en pengemaskine. Iflg. The Guardian, har få enkeltpersoner har haft så meget at sige om, hvordan forskning offentliggøres som Maxwell.
Iflg. den prisvindende amerikanske journalist Seymour Hersh var Maxwell sandsynligvis var en israelsk spion med bånd til våbenindustrien. Da Maxwell døde, modtog han en heltes begravelse på statens regning i Israel, og seks daværende eller tidligere efterretningschefer i Israel deltog i ceremonien. I sin hyldest til Maxwell sagde den daværende premierminister for Israel Yitzhak Shamir, at han “har gjort mere for Israel, end hvad der kan siges i dag.”

Links:
https://steigan.no/2020/06/danmark-myndighetene-presser-forskere-til-a-endre-resultatene/
https://www.forskerforum.dk/magasinet/2020/335/rundspoerge-myndigheder-presser-forskere-til-at-aendre-resultater
https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0127502
https://www.theguardian.com/science/2017/jun/27/profitable-business-scientific-publishing-bad-for-science
https://nejtil5g.dk/dokumenter/teleindustrien-uafhaengig-og-stoettet-forskning/

KLIMA

Det digitale CO2 aftryk

Datacentre med større CO2 aftryk end hele luftfartsindustrien, selv med vedvarende energi, kræver genvurdering af om der er fordele ved såkaldt smart teknologi.
The Ecologist, 30. april 2020.

Links:
https://theecologist.org/2020/apr/30/smart-techs-carbon-footprint
https://nejtil5g.dk/klima-konsekvenser/klima-konsekvenser/

Energiforbruget tredobles med 5G
Vi skal reducere CO2 udslippet for at bekæmpe klimaforandringerne, men imens udruller teleselskaberne et 5G netværk, der udover at være en fare for folkesundheden, kræver enorme mængder energi. Det hænger ikke sammen 
Iflg. MTN Consulting, vil energiomkostningerne vokse endnu mere ved højere frekvenser pga. behovet for flere antenner og samt et tæt netværk af small cells. Internet of Things (IoT) tjenester, vil føre til endnu en stigning i forbruget. Iflg. MTN er der konsensus om, at 5G vil fordoble til tredoble energiforbruget for mobiloperatører, når netværket skaleres.
Advarsler om et stigende forbrug kommer bl.a. fra kinesiske operatører. Ved et seminar om 5G udrulning i Beijing i nov. 2019 udtalte koncerndirektør for China Mobile Li Zhengmao, at kinesiske operatører har brug for subsidier til energiudgifterne til 5G-netværket.
Energi omkostningerne er ikke kun en hovedpine for Kina. Forskningsselskabet ABI estimerer, at 5G vil øge operatørens elektricitetsomkostninger med 350% sammenlignet med 4G.
Udfordring: Utilstrækkelig strømforsyning og batterikapacitet, Transmissionsafstanden er begrænset samt de stigende elregninger.
Kilderne finder du her:
https://nejtil5g.dk/klima-konsekvenser/klima-konsekvenser/

EU

Rådet for Den Europæiske Union misinformerer om misinformation
En af konklusionerne fra et møde om Europas digitale fremtid lyder således:
“…at det er vigtigt at BEKÆMPE UDBREDELSEN AF MISINFORMATION I FORBINDELSE MED 5G-NET, NAVNLIG MED HENSYN TIL FALSKE PÅSTANDE OM, at sådanne net UDGØR EN SUNDHEDSTRUSSEL eller er forbundet med covid-19;” (s.14)
(Godkendt af Rådet den 9. juni 2020)
FAKTA: Vi kender ikke de konkrete sundhedsmæssige konsekvenser af 5G’s millimeter bølger eller af den uforudsigelige interaktion disse strålebølger vil have med hinanden.
OG der er bl.a. bred konsensus om at
– biologiske effekter ved elektromagnetisk stråling findes (bl.a. oxidativt stress).
– der er behov for mere forskning for at undersøge mulige sammenhænge, bl.a. om 5G’s millimeterbølger kan påvirke DNA i menneskehuden. Tyskland har netop bevilget over 1 million euro til formålet.
– man ikke bør telefonere med mobiltelefonen tæt op ad hovedet.
– der er begrundet mistanke om skader på frugtbarhed.

Links:
https://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-8711-2020-INIT/da/pdf
https://nejtil5g.dk/dokumenter/sundhedsrisici-ved-5g/

EU foreslår at bevilge 8,2 mia. EUR til programmet “Digital Europe” 2021-27
Det skriver Telecompaper i deres nyhedsbrev af 5. juni 2020.
Digital Europas erklærede mål er at opbygge EU’s strategiske digitale kapacitet og lette udbredelse af digitale teknologier til Europas borgere, virksomheder og offentlige administrationer. Målet er at styrke investeringer i supercomputing, kunstig intelligens, cybersikkerhed, avancerede digitale færdigheder og sikre en bred anvendelse af digital kapacitet på tværs af økonomien og samfundet med henblik på at styrke Europas konkurrenceevne og den grønne overgang mod klimneutralitet inden 2050 samt at garantere teknologisk suverænitet.
Bemærk at også Digital Europa får sat den grønne omstilling på dagsordenen trods at vi ved, at CO2 omkostningerne ved hele vores digitale levevis er enorm.

Digital Europa repræsenterer over 35.000 virksomheder, der opererer og investerer i Europa. Det inkluderer 73 virksomheder, der er verdensledende inden for deres aktivitetsområde, samt 40 nationale handelssammenslutninger fra hele Europa.
https://www.digitaleurope.org/
https://www.telecompaper.com/news/eu-proposes-eur-82-bln-for-digital-europe-2021-27-programme–1341359
https://nejtil5g.dk/klima-konsekvenser/klima-konsekvenser/

FORSIGTIGHEDSPRINCIPPET

Forsigtighedsprincippet: et værktøj til politikere.

Når videnskaben ikke er perfekt, har europæiske regeringer et særligt værktøj: Forsigtighedsprincippet. Når der er en potentielt alvorlig og irreversibel fare for mange mennesker, men ikke-entydige beviser, er forsigtighed berettiget.
”Det var ikke designet til forskere, det var designet til beslutningstagere,” udtaler David Gee, tidligere forskningsdirektør ved EEA, Det Europæiske Miljøagentur. Forsigtighedsprincippet er en del af EU-traktaten, og er brugt mange gange med succes. F.eks. EU’s forbud mod antibiotika i dyrefoder, hvor Pfizer tog EU-Kommissionen for retten og argumenterede for utilstrækkelig bevis. Kommissionen vandt. Retten gav udtryk for, at det netop var, hvad forsigtighedsprincippet er designet til.
Politikere venter ofte på, at der er ”over enhver rimelig tvivl ” af bevis. Men når beviset leveres, er skaden typisk sket.
Det er derfor praktisk for dem, at holde sig til de grænseværdier for elektromagnetisk stråling som teleindustriens NGO ICNIRP argumenterer for. Værdier som ikke forholder sig til langsigtede biologiske skader.
https://www.investigate-europe.eu/en/2020/5g-covid-conspiracy/
https://nejtil5g.dk/dokumenter/eu-dokumenter/
5. juni 2020
Velkommen til vores nyhedsbrev.
Kære alle

I morgen den 6. juni er der Global 5G Protest Day.
For Danmarks vedkommende betyder det at der er demonstrationer hhv. i Odense og i Århus.

Odense: kl. 12-15
Mødested: kl. 12 ved Parkeringspladsen Q-Park, Rugårdsvej 1, 5000 Odense.
Se mere her: https://www.facebook.com/events/175731743848848/

Århus: kl. 13-16
Mødested: kl. 13 på Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C.
Se mere her: https://www.facebook.com/events/623201708282826/

Et overblik over hvad der sker rundt om i verdenen kan du få her:
https://stop5ginternational.org/Hvis ikke du allerede har gjort det, skal vi også herfra anbefale at du underskriver den internationale 5G Appeal: https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal
ANDRE NYHEDER

dk4: Temaaften om 5G

dk4 have fredag den 29. maj en hel Temaaften om 5G. 5G skeptikerne havde for en gangs skyld taletid uden redigering eller andet. Preben Kastrup fra nejtil5G.dk/Folkebevægelsen mod 5G fik lov til at indlede og afslutte, mens Vibeke Frøkjær Jensen havde et længere indlæg om sundhedskonsekvenserne ikke bare ved 5G, men generelt ift. menneskeskabt elektromagnetisk stråling.
Indlæggene kan du finde her:
https://www.youtube.com/playlist?list=PLRKZmzdS95hEwv_4e3O6aDxfXKAM4WSFU
(aftenens øvrige indlæg vil ligeledes blive lagt op i løbet af i dag)

Nyt lovforslag er sendt til høring 
De administrative hindringer skal fjernes, så 5G kan udrulles så gnidningsløst som muligt med nye små antenner i byrummet. Det er formålet med en lovændring, som regeringen vil have vedtaget, inden året er omme. Den 28. maj sendte Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet et udkast til en lovændring til høringsberettigede parter, og berørte aktører har nu fået en høringsfrist på 24 dage til at komme med indsigelser.
Se mere her: https://www.facebook.com/groups/traadloesfritorsdag/permalink/569236620655726/

Frankrig: 500 miljøaktivister sagsøger teleselskaberne Orange, Bouygues, SFR og Free
Miljøaktivister indgav en stævning til domstolen i Paris 26. maj 2020 og anmodede om en første høring den 30. juni. De repræsenteres af advokaten Jean Marc Descoubes. Gruppen ledes af grundlæggeren af ‘Jeunes ambassadeurs pour le climat’ Côme Girschig, og inkluderer bl.a. instruktøren Liza Azuelos, forfatteren Hermine af Clermont-Tonnerre og sangeren Alma Higelin.
To andre foreninger, Agir pour l’Environnement og Priartem, har indgivet appeller om en alt for summarisk behandling ved lancerer tildeling af 5G-frekvenserne.
Se mere her:
https://www.capital.fr/entreprises-marches/5g-500-militants-ecologistes-assignent-orange-bouygues-sfr-et-free-en-justice-1371054
https://nejtil5g.dk/info-materiale/international-5g-modstand/

PHONEGATE
Den franske telestyrelse, ANFR, tvinger den amerikanske hardwareproducent Razer til at trække smartphonemodellen Razer Phone 2 ud af markedet.
Se mere her:
https://www.phonegatealert.org/en/press-release-withdrawal-of-the-razer-phone-2-not-seeing-the-forest-for-the-trees
https://nejtil5g.dk/dokumenter/phonegate/Mobiltelefoni og hjernekræft
Det Polske ‘Instytut Spraw Obywatelskich’ offentliggjorde 19. maj 2020 et interview med Dariusz Leszczynski, adjungeret professor i biokemi ved universitetet i Helsinki.
“Ved at bruge mobiltelefonen en halv time om dagen i minimum 10 år øger forbrugeren risikoen for at udvikle hjernekræft med 40 til 170%.” “Det endda ved at købe en mobiltelefon, der udsender mikrobølger inden for sikkerhedsstandarderne og betragtes som sikker.” “Det betyder, at de i øjeblikket anvendte grænser for udsendelse af mikrobølgestråling fra mobiltelefoner ikke giver brugerne sikkerhed. Grænserne bør reduceres … ”
Se mere her:
https://betweenrockandhardplace.wordpress.com/2020/05/20/leszczynski-interviewed-for-polish-instytut-spraw-obywatelskich/
https://instytutsprawobywatelskich.pl/moze-powodowac-raka-mozgu/

Folkebevægelsen mod 5G kunne på sin Facebook side også fortælle om, hvordanDigitaliseringen foregår via kul samt at Produktion af IT udstyr dagligt koster millioner af arbejdere i Asien deres helbred og rettigheder.

Vi vender snart tilbage med flere nyheder.
Imens kan du anbefale andre at tilmelde sig vores nyhedsbrev.

Bedste hilsner
Nejtil5G
18. maj 2020
Velkommen til vores nyhedsbrev.
Kære alle

Velkommen til vores nyhedsbrev
 
Dette er det andet nyhedsbrev fra www.nejtil5g.dk. Formålet med nyhedsbrevene er løbende at informere dig om, hvad der sker i forhold til modstanden mod udrulningen af 5G, men også mere generelt i forhold til at få sat fokus på den stigende menneskeskabte elektromagnetiske stråling. Det kan være ny forskning, politiske tiltag samt andet, der kan have interesse for vores arbejde for en sund biosfære med et minimum af EMF stråling og andre miljøgifte .

NYT fra den Internationale 5G modstand.

Dette nyhedsbrev sætter fokus på, hvad der er sket siden sidste nyhedsbrev, når vi lader blikket løbe hen over den internationale scene.

Belgien
5G protest bærer frugt
.
Den 5. maj skrev over 1000 autoriserede læger og andet sundhedsfagligt personale i Belgien under på en på en sundhedsfaglig protestappel, som bl.a. kræver et stop for udrulningen af 5G.
Der henvises i appellen bl.a. til resolution 1815 af maj 2011 fra Europarådet om at følge FORSIGTIGHESPRINCIPPET for at beskytte befolkningen, især de yngste bl.a. med forbud mod Wi-Fi i skoler og institutioner.
https://www.hippocrates-electrosmog-appeal.be/ https://www.brusselstimes.com/all-news/belgium-all-news/109231/health-workers-call-for-caution-over-5g-roll-out/

Den 15. maj meddeler regeringen i den belgiske region Wallonien, at der nedsættes en ekspertgruppe til at undersøge alle aspekter af implementeringen af ​​5G.
1) Der skal foretages en vurdering af 5G og anden EMF ift. miljø (herunder biodiversitet og fauna), på folkesundheden, på økonomisk effektivitet, datasikkerhed og privatliv.
2) Herefter er ekspertgruppen ansvarlig for regelmæssige vurderinger. Bla. om betingelserne i dekretet af 3. april 2009 om beskyttelse mod mulige skadelige virkninger og gener forårsaget af ikke-ioniserende stråling genereret af stationære telemaster skal revurderes.
På EU-niveau vil Wallonien arbejde for vedtagelsen af ​​en standard, der er fælles for medlemsstaterne og som er forenelig med WHO’s henstillinger og respekt for forsigtighedsprincippet.
Kommissionen skal fremlægge sine anbefalingeraf ultimo 2020.
https://www.wallonie.be/fr/actualites/creation-dun-groupe-dexperts-pour-la-5g
https://www.telecompaper.com/news/wallonia-forms-expert-commission-to-evaluate-5g-risks–1338701

England
“Kongen af menneskerettigheder” skal føre miljøretssag om 5G i England. Det er stjerneadvokaten Michael Mansfield, der har stillet sig i front for den nystiftede borgergruppe, Legal Action Against 5G, med det formål at fælde de britiske myndigheder for at overse risikoen for folkesundheden og miljøet ved udrulningen af 5G.
https://tabttraad.home.blog/2020/05/15/stjerneadvokat-skal-foere-miljoeretssag-om-5g-i-england/
https://actionagainst5g.org/

USA
Bekymringer over negative sundhedseffekter får nu Jersey City i den amerikanske delstat New Jersey til at udsætte en beslutning om at opgradere byens telemaster til 5G.
Ifølge lokalavisen Hudson Reporter fra den 8. maj har borgerne beklaget sig over manglende oplysninger og manglende gennemsigtighed. Det har ikke beroliget de bekymrede borgere, at den føderale telestyrelse, FCC, lover sikkerhed med den nye 5G-teknologi. “Jeg vil sætte borgerne først og sikre, at de ved nøjagtigt, hvad der foregår i denne by”, sagde byrådsmedlemmet Jermaine Robinson blandt andet under forslagsbehandlingen.
https://hudsonreporter.com/2020/05/08/jersey-city-council-postpones-5g-utility-pole-installation/

Nigeria
Senatet pålagde tirsdag den 5. maj de føderale myndigheder i landet at suspendere 5G-udrulningen.
Senator Uche Ekwunife påpegede i sin fremlægning den stigende bekymring for et kommende 5G-netværk i Nigeria, herunder bekymringer fra forskere og medicinske eksperter om, at emission fra 5G-tårne ​​kunne have en negativ indvirkning på borgernes helbred ved bl.a. at forårsage symptomer som skader på øjne og immunsystem.
Hun henviste også til det moratorium i Schweiz, hvor flere selvstyreregioner har krævet stop for 5G udrulningen, indtil teknologiens indvirkninger på helbred er undersøgt tilfredsstillende.
Nigeria, der ligger i Vestafrika, omtales ofte som “Giant of African Countries” på grund af dens store befolkning og økonomi. Med 206 millioner indbyggere er Nigeria det mest folkerige land i Afrika og det syvende mest folkerige land i verden. Nigeria er verdens 24. største økonomi i henhold til IMF’s liste (2020-skøn).
https://www.vanguardngr.com/2020/05/senate-asks-fg-to-suspend-deployment-of-5g-network-in-nigeria/

Luxembourg
Den 24. april startede borgeraktivister en underskriftsindsamling. På bare fire dage lykkedes det at samle det nødvendige antal underskrifter til en offentlig debat i parlamentet om at få stoppet udrulningen af 5G.
Jean Huss fra det luxembourgske socialistparti var i øvrigt forslagsstiller, da Europarådets parlamentariske forsamling med stort flertal i 2011 vedtog resolutionen, som anbefalede alle medlemslande til at beskytte befolkningerne med langt mere restriktive grænseværdier. https://ehtrust.org/luxembourg-government-to-debate-5g-deployment-and-health-effects/

Schweiz
Den schweiziske regering, Forbundsrådet, har for anden gang nedstemt et forslag om at lempe landets grænseværdier for strålingsemissioner fra mobilmaster. Schweiz var ellers det første land i Europa, der indførte 5G i april 2019 efter at Swisscom, Sunrise og Salt Mobile vandt 5G-radiofrekvenserne i februar 2019 på en auktion, for i alt 380 millioner CHF (389 millioner $).
Forbundsrådet ønsker ikke at lempe grænseværdierne for eksponering for stråling. Det besluttede Rådet onsdag den 22. april efter en diskussion om, hvordan man fortsætter med at bruge den nye 5G-mobilteknologi.
https://tabttraad.home.blog/2020/04/24/schweizisk-regering-fastholder-strikse-graensevaerdier/
https://www.fuw.ch/article/5g-bundesrat-gegen-hoehere-grenzwerte/

Finland
Europa-Parlamentets Forskningstjeneste, EPRS, advarede for nylig om at 5G-udrulningen er et eksperiment med menneskers sundhed, som kan krænke menneskerettigheder. Den uafhængige finske innovationsfond, Sitra, som råder over milliarder af kroner til erhvervsrettede formål bakker EPRS notatet op.
I et svar til det finske transport- og kommunikationsministerium skriver Sitra følgende den 6. marts 2020:
” At begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader kræver øjeblikkelig og hidtil uset handling.” (1)
”Sitra tilskynder til foranstaltninger, der fremmer en bæredygtig anvendelse af naturressourcer, bremser klimaændringerne, beskytter den biologiske mangfoldighed og skaber økonomisk vækst og beskæftigelse med mindre miljøpåvirkning. Målet bør være at afkoble den økonomiske vækst fra brugen af ​​naturressourcer og klimaemissioner for at tilpasse vores samfund til grænserne for Jordens bæreevne.”
”Imidlertid er digitalisering og anvendelse af teknologi også faktorer, der fremskynder klimaforandringer og reducerer den biologiske mangfoldighed og skal derfor tages op. Dette inkluderer en stigende brug af energi og naturressourcer.”(2)

”Imidlertid er videnskabelig evidens for de sundhedsmæssige og miljømæssige virkninger af 5G-netværk kontroversielt. (3) (4)
I sin erklæring understreger Sitra, at de nyeste videnskabelige oplysninger om sundheds-, miljø- og klimapåvirkningen af ​​5G-teknologi skal tages i betragtning, når der træffes beslutning om 5G-netværket og de frekvenser, det bruger.”

”Hvis de nødvendige forskningsdata ikke er tilgængelige, skal de indhentes, inden der træffes en beslutning.”
1 IPCC (2018): Global Warming of 1.5˚C. Summary for Policymakers
2 IPBES (2019): Global Assessment Report on Biodiversity and Ecosystem Services. Summary for Policymakers
3 European Parliamentary Research Service, EPRS (2020): Effects of 5G wireless communication on human health
4 Scientific Committee on Health, Environmental and Emerging Risks, SCHEER (2018): Statement on emerging health and environmental issues
https://www.sitra.fi/artikkelit/sitran-lausunto-26-ghz-taajuusalueen-huutokaupasta/

Bedste hilsner
Nejtil5G.dk
1. april 2020
Velkommen til vores nyhedsbrev.
Kære alle

Dette er det første nyhedsbrev fra www.nejtil5g.dk, som er en del af Folkebevægelsen Vi siger nej til 5G. Formålet med nyhedsbrevet er løbende at informere dig om, hvad der sker i forhold til udrulningen af 5G, men også mere generelt i forhold til at få sat fokus på den stigende menneskeskabte elektromagnetiske stråling. Det kan være ny forskning, politiske tiltag samt andet der kan have interesse for vores arbejde, 

Mange af os har i disse cocoran tider fået lidt mere tid til at kunne fordybe os i ting, som vi ellers ville have svært ved at nå i en travl dagligdag. Ikke for at forklejne at nogen har fået ekstra meget at se til enten fordi de eksempelvis er en del af sundhedsvæsenet eller skal passe både et arbejde hjemmefra samt passe børn.

Hører du til en af dem der har fået lidt mere råderum, har du mulighed for at se oplæggene fra Borgermødet i København den 8. marts 2020, som alle er lagt på YouTube.

Programmet for Borgermødet så sådan ud:

Olle Johansson, Professor ved Karolinska Instituttet, Stockholm:
Fortæller om de skadelige sundhedseffekter af kunstige elektromagnetiske felter som mobiltelefoner, Wi-Fi og tablets samt om påvirkningen af vores børn i skoler og institutioner.
https://youtu.be/8mw-A021cEg
Henrik Eiriksson, It-specialist og researcher, Rådet for Helbredssikker Telekommunikation:
5G anderledes end 1-4G netværket. Hvad foreligger der af forskning, og hvad der endnu ikke er undersøgt.
https://youtu.be/z0QmpW7dDUI
Vibeke Frøkjær Jensen, Dyrlæge, ph.d., forsker og videnskabelig rådgiver ved Rådet for Helbredssikker Telekommunikation:
Hvordan påvirker radiofrekvent stråling på celleniveau. Eks. på alm. symptomer og kræft hos mennesker. Evidens for effekter på dyr generelt, specielt effekter på insekter og konsekvenser heraf.
https://youtu.be/e3FrebGA_Ac
Paneldebat.
https://youtu.be/-AN7n9FVERg

Vi vender snart tilbage med flere nyheder.

Bedste hilsner
Nejtil5G.dk

Please follow and like us: