Satellitter som 5G sendere

Elon Musk-satellitter blokerer nattehimlen: Astronomernes mareridt bliver til virkelighed.
Mens vi andre bekymrer os om det 5G netværk satellitterne skal understøtte, har Astronomerne bekymret sig over fremtidens udsigt til verdensrummet. SpaceX, som er ejet af Elon Musk, er i fuld gang med at sende de planlagte 42.000 Starlink-satellitter ud i rummet. De skal skabe adgang til internettet over hele Jorden.
https://videnskab.dk/teknologi-innovation/elon-musk-satellitter-blokerer-nattehimlen-astronomernes-mareridt-bliver-til

Har du set ‘satellit-toget’ på himlen? Ellers får du nu chancen igen
I år sender SpaceX mere end tusind satellitter i kredsløb. Og du kan se dem her fra Jorden.
DR den 7. jan 2020.
Satellitterne har da også allerede skabt kontroverser. Tilbage i november kritiserede astronomer fra Cerro Tololo-obervatoriet i Chile SpaceX for at forstyrre deres observationer med de mange satellitter, skriver DR.
https://www.dr.dk/nyheder/viden/teknologi/har-du-set-satellit-toget-paa-himlen-ellers-faar-du-nu-chancen-igen

Satellitopsendinger
Elon Musks selskab SpaceX planlægger at opsende 12.000 satellitter til levering af 5G globalt fra rummet. De første 60 satellitter blev lanceret den 23. maj 2019 fra Cape Canaveral, Florida. Det andet sæt på 60 satellitter er planlagt at blive lanceret den 17. november; det tredje sæt med 60 satellitter den 4. december. Så snart de 420 satellitter er lanceret, planlægger SpaceX at begynde at levere global 5G-service til et begrænset antal kunder. Dette må ikke ske. Aktivering af 5G-satellitter i rummet kan få katastrofale effekter, allerede i det kommende forår – ikke fra den direkte stråling, men fra ændringen af Jordens elektromagnetiske miljø, som alle er afhængige af for deres liv og helbred.

Virksomhederne med de største antal planlagte satellitter inkluderer:
SpaceX: 42,000 satellites
OneWeb: 4560 satellites 
Boeing: 2956 satellites
Spire Global: 972 satellites

Aktuelle opsendelser kan følges fra denne side:
https://spaceflightnow.com/launch-schedule/

SpaceX may want to launch 42,000 internet satellites — about 5 times more spacecraft than humanity has ever flown
https://www.businessinsider.sg/spacex-starlink-internet-satellites-itc-filing-30000-additional-42000-total-2019-10/

5G Is Going To Screw Up Weather Forecasts, Meteorologists Warn.
Faster cell service may also mean saying goodbye to your accurate three-day forecast.
BuzzFeedNews, 23. december 2019.
“Det ser ud til, at det hele handler om penge,” sagde Renée Leduc fra Narayan Strategy, en tidligere NOAA-embedsmand. ”Vægten ser ud til at være uanset hvad USA har brug for til at slå Kina på 5G området – uden argument og uden at se på konsekvenserne.”
“I år auktionerede FCC, Federal Communications Commission, 24-gigahertz-radiofrekvenser til 5G-transmissioner, farligt tæt på den 23,8-gigahertz-frekvens, hvor vanddampmolekyler vibrerer i atmosfæren. Vejrsatellitter overvåger kontinuerligt det subtile signal om fugtighed, som er en vigtig ingrediens til nøjagtige vejrprognoser. Mobiltelefonantenner, der transmitterer 5G-signaler i nærheden af ​​denne frekvens, kan forårsage forvirring for vejr satellitterne og fodre supercomputerne, der kører døgnet rundt i vejrcentrer over hele verden, med fejleagtige fakta til deres programmer om Jordens atmosfære.
Det er bare fysik,” fortalte meteorolog Jordan Gerth fra University of Wisconsin, Madison, til BuzzFeed News. “Du kan ikke bare fortælle vandmolekyler om at skifte kanal eller bruge en anden frekvens.
Disse vejrmodeller skaber de daglige og 3- til 10-dages prognoser, som du ser i de lokale nyheder, mens de også forudsiger oversvømmelser, storme og orkaner. Mere end 90% af deres information kommer fra vejrsatellitter. Når 5G rulles ud og spreder sig, bliver vejrudsigterne stadigt mindre pålidelige.
FCC svarede ikke på en anmodning fra BuzzFeed News om kommentar. I et brev fra april sagde FCC-formand Ajit Pai, at NASA og National Oceanic and Atmospheric Administration, der havde bedt om, at auktionen over frekvensbånd blev udskudt, havde “overdrevne og ubekræftede indsigelser i sidste øjeblik.” Han bemærkede, at agenturets auktion af frekvenserne til trådløse udbydere samlet den amerikanske statskasse næsten 2 milliarder dollars.
Som svar, fortalte NOAAs fungerende administrator, Neil Jacobs, Kongressen, at indblandingen ville sætte de amerikanske vejrprognoser tilbage til “et sted omkring 1980″, hvilket reducerer de nuværende tre-dages orkanadvarsler til to-dages.”
“På en International International Telekommunikationsunion-konference i Egypten i november aftalte nationer fra hele verden standarder for, hvor meget af en buffer, vanddamp, der skal have af 5G signalinterferens. Aftalen satte en grænse for interferens mellem FCC’s forslag og det, som NOAA sagde var sikkert. Det betyder, at der stadig vil være betydelig forstyrrelse, sagde eksperter. ITU-aftalen omfattede kontinuerlig overvågning af interferens, der skulle revurderes, når konferencen genoptages i 2023.”
https://www.buzzfeednews.com/article/danvergano/5g-is-going-to-screw-up-weather-forecasts-meteorologists

PLANETARY EMERGENCY. The Earth needs your help. Now. Arthur Firstenberg May 14, 2018
“I 1997 skrev jeg i min første bog, Microwaving Our Planet, i det sidste kapitel med titlen “Faren fra satellitter”: “Udbredelsen af ​​satellitter, vi er ved at være vidne til – medmindre denne verden snart vågner op – er utrolig, og det ser ud til, at ingen har overvejet, at det, at der popper tusinder af dem op som konfetti på himlen, kan have konsekvenser for vores atmosfære og vores klima.” Jeg skrev om det forventede ozontab; ødelæggelse af Van Allen bælterne; global opvarmning fra tilsætning af vanddamp til stratosfæren; giftigt affald; grundvandsforurening; rumskrot; mikrobølgestråling; og hærværket af nattehimmelen. Min bog fra 1997 findes her, takket være det spanske websted AVAATE, et af de bedste websteder om dette emne: www.avaate.org/IMG/doc/Microwaving_Our_Planet_firstenberg.doc
https://www.cellphonetaskforce.org/wp-content/uploads/2019/08/Planetary-emergency.pdf

Please follow and like us: